Je to možné? Väčšina ľudí sa nad tým ani nepozastaví, zdá sa im to celkom nereálne, možno smiešne či staromódne. Ja by som to charakterizovala ako obmedzovanie osobnej slobody, možnosti vlastného názoru, vybrať si vlastnú cestu.
Predsa už nemám päť rôčkov a nedržím sa vždy matkinej sukne. Ja už neviem, fakt neviem ako mojim fanatickým rodičom vysvetliť, že cirkev a Boh je niečo rozličné. Aspoň pre mňa. A ako svoju dcéru, mohli by rešpektovať aj moje názory. Odmala som vychovávaná v kresťanskom duchu, no zistila som, že myslenie a konanie mojich rodičov sa niekedy fakt vymyká zdravému rozumu.

Ako sa mení doba s ňou sa menia aj ľudia a tí vytvárajú cirkev, teda nie je tou istou ako pred 2000 rokmi. Nejde o to, že by som so sklopenými ušami neprečkala podopierať kostolné múry tú polhodinku - hodinku myšlienkami aj tak v oblakoch, ide o princíp. Proste len chcem mať doma pokoj a nie temer každú nedeľu vreskot, krik a hádky. Nemá byť podľa nich práve tento deň dňom pokoja? A keď mi už zarytí kresťania dokážu nadávať, že som posadnutá diablom (iba kvôli tomu, že neholdujem cirkvi), darmo vysvetľujem, že Boha môžem milovať aj bez poslušne "odslúženej" nedeľnej hodinky v kostole či príspevku do "zvončeka" na kňazské päťkilové zlaté reťaze a drahé autá. Myslia si, že týmto si snáď stavajú schodíky do neba? Sú sebeckí, asi chcú len čiaročku u Boha za to, že vedú dieťa k "plnohodnotnému kresťanskému životu".
Nenormálne ma to nasiera. Proste nebudem tam stáť a počúvať tie (väčšinou) nereálne "kecy". Samozrejme nevravím, že všetko a všetci sú tam zlí. "Vodu káže, víno pije." Stará známa múdrosť. Opakujem, nie všetci pracovníci cirkvi, služobníci boží alebo ako ich nazvať, sú mi proti srsti. Ale keď mi batmanka (mníška) na prednáške vraví, že akákoľvek antikoncepcia je hriech tak sa mi zdvíha adrenalín v krvi. Interrupcia - fajn, nikdy by som tomu nepodrobila seba ani moje budúce dieťa. Či už by ho mala vychovať moja mama (lebo viem, že v tomto ako aj v mnohých iných veciach by určite pomohla) alebo by som ho mala dať do hniezda záchrany či na adopciu. Ale nemučili by ma doživotné sny, že som zničila možný život. Ale keď je už hriech (podľa "kádehákov") prezervatív, vnútromaternicové teliesko, sterilizácia a pod. tak začínam zelenieť od zlosti! Starým mníškam čo si medzi sebou navzájom palcujú sa to povie, ale čo mám preboha rodiť deti každý druhý rok? Jak na bežiacom páse?! Samozrejme ako na všetko tak aj na toto je odpoveď. Prerušovaná súlož (úplne nespoľahlivý a nevyspytateľný spôsob!), vyratávanie si plodných a neplodných dní (totálna hovadina, lebo "pošťastiť" sa môže kedykoľvek) alebo dokonca sexuálna abstinencia! Veď to je nereálne. Predsa každý normálny zdravý potentný človek má prirodzene chuť na sex. Bláznovstvo.

Keď "mámuška" vidí niektorých mojich reťazmi ovešaných kamarátov, celých v čiernom tak nadáva, že sú to satanisti, nevedia milovať len nenávidieť, týrajú zvieratká, ničia ľudí, kradnú, fetujú alebo čo. Môjmu šatníku vládnu tmavé farby, vybíjané opasky či ostnaté náramky. NO A? Neučil predsa Boh k tolerancii? Neučil milovať blížneho ako seba samého? Bez ohľadu na to čo má oblečené, či má čierne dlhé vlasy, alebo vyzerá ako chodiaca bižutéria (nehovoriac o piercingoch a tetovaniach).
Nikdy nesúď človeka podľa toho ako vyzerá, lebo nemôžeš vedieť, či nie je na tvojej strane !

( Prichádza zistenie, že som sa dosť odklonila od pôvodného zámeru, témy. )

Stovky, tisícky ateistov sú ľudia mnohokrát lepší ako samotní moji rodičia, iní "kádeháci" alebo aj ja. Správajú sa lepšie k ľuďom a prostrediu okolo seba. Vykonali v živote viac dobra. Nikomu však neberiem jeho presvedčenie. Takisto miluejm mojich rodičov a ide mi len o to, aby ma trocha pochopili. Alebo aby aspoň nejak "prekusli", že neplánujem ísť úplne v ich šľapajách. Som veriaca, Boha milujem! Nechcem im ublížiť, ale takto si ubližujeme obe strany vzájomne. Neopísateľne ma to trápi,

ale hluchému nevysvetlíš, darmo budeš argumentovať o život..zrejme budem musieť vyčkať, až sa (raz) odsťahujem..

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár