Lemované lesným papradím, čo pohŕdavo sa ťiahlo po ľudských ideáloch tak nízkych priam prízemných. Keď prechádzala tou ulicou konštrukcia praskala, nápor bol silný, jej tep otriasol mohutným železom a myšlienky rozvírili prach spomienok.

Storočia postavené v ulici morálky a bohapustosti. Opica strhnutá davom, na gumičke za skleným výkladom, tam skáče nekonečnou amplitúdou, na príkaz Vákua v obchode. Prečo ten pán už tisíc rokov len pozerá bez pohnutia, aktivity, naprogramovaný k stagnácii?

Žiadna cesta túto ulicu nepretína, celok celku a predsa sa delí tvormi a netvormi. Ulica roztrieštených ideálov, prekážkami pravdy, lásky, náhody a skutočnosti.

V objatí pálivej vlhkosti , červeného neba a horko sladkého papradia. Ulica najhlbšej hĺbky, stvorená pre pády donekonečna, bez stropu a dna, ustavičným prúdením bez zastavenia. Klesanie.

Na mieste kde vidíte vzduch a vo veciach to čo bolo pred tým, kde v človeku vidíte človeka. To je pred tým výkladom tam sa to začína, pohľadom a výdychom. Nikto nikdy nevidel a nevie čo je za tou opicou a prečo tam ten pán stále stojí.

Húsenice a šelmy v súboji na život a na smrť, na ilúziu a prelud, na blud a sen. V machových stropoch masového delíria hŕstky čistých duší, uväznených v ulici, bez nádeje na návrat tej luhárskej ulice. Kde zdanie klame a dno je len pocit v hlave falošná ilúzia.

Krvavé šampanské, ruže z umierajúcich rúk , milovanie nenávisti. Na tú ulicu napadol sneh, žeravý a čierny. Párty sa môže začať. Len tam zablúdila myšlienkami len si spomenula, každý to musí prežiť v tom koridore beznádeje, spľasnutých bublín očakávaní, rozbiť predsudok. Vymyslieť dno, zlomiť, prekročiť, vydýchnuť.

Pocítiť slová, ochutnať pohľad, ovoňať dotyk v tej známej státi všetkého. obnažiť sa až na kosť nechať sa...
Za zvuku rokových gitár sa opäť všetko vráti do starých koľají neexistujúcej koľajnice. Zaprie a zabije všetko vybojované jednou sekundou vôle. Bez dotyku a kontaktu , chladná vášeň najväčšieho nič tohto sveta. Zmasakrovala posledné nádejetoho stúpajúceho človeka, odrazeného od dna, aby ho tam opäť pritiahlo.

Alebo ten naozaj posledný, čo ostal dole v slnečnom vlhku, bez pálivého objatia, v tieni. S chuťou sviežeho pohľadu, s pocitom jemných slov, s jahodovou vôňou dotyku v tej známej státi všetkého.

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  16. 2. 2012 23:14
mám z toho zimomriavky...kráne naozaj, a veľmi dobré!
 fotka
bosorka17  16. 2. 2012 23:19
fu dakujem
Napíš svoj komentár