Keď sa povie vzťah to prvé, čo ma napadne je zaláskovaný, často neprítomný pohľad sprevádzaný úsmevom od ucha k uchu a čiastočným ohluchnutím človeka, ktorý sa práve zaľúbil. Toto je ten lepší prípad, aj keď Vás niekedy dosť unavuje opätovná otázka, ktorú kladiete svojej kamarátke alebo kamarátovi vždy si nakoniec poviete, že tu môže byť aj horší prípad a necháte svojho kamaráta/tku aby ostal v „ríši zaľúbených“. Horší prípad znamená to, že Váš kamarát alebo kamarátka má kruhy pod očami, chodí ako bez duše a keď sa náhodou v spoločnosti spomenie meno bývalého Vašej kamarátky rozplače sa, hoci sa rozpráva o úplne inom človeku.
Keď sa povie emancipácia to prvé čo ma napadne sú niektoré romantické filmy napríklad od Jane Austin a jej podobných autoriek. Nemýľte si však Jane s Rosamundou alebou Danielle. Skrátka prvé čo mi napadne pri slove emancipácia je tá situácia, keď všetci fiktívny muži z vyššej spoločnosti dvorili ženám v romantických filmoch zo starých čias. A teraz sa naskytá otázka: Bolo to tak naozaj? Naozaj si takýmto spôsobom získali naši dedkovia naše babičky a otcovia naše mamičky? Z rozprávania mojej starej mamy a mamy som presvedčená, že áno. Muži s kyticami kvetov neboli v minulosti nič neobvyklé. A prečo v minulosti? Pretože v dnešnej dobe sú muži s kyticou kvetou skôr rarita ako bežná vec. Samozrejme, česť výnimkám. Podľa môjho skromného názoru sú súčasní muži viac... viac pasívnejší. Užívajú si mládežnícky život a neriešia svoju budúcnosť tak skoro, ako to bolo v minulosti.
V súčasnosti by som povedala, že iniciátorkami vzťahov sú skôr dievčatá. Predtým utiahnuté, slušné a vychované čakateľky na vzťah a teraz? Často až premaľované, niekedy vyzývavé a vyberavé mladé slečny, ktoré by najradšej našli toho „pravého“ už vo dvanástich rokov svojho „dlhého života.“ Avšak, paradoxne takmer vždy dosiahnu to, čo chceli. Zbrane, ktoré používajú na „lovenie“ zaberajú. A zaslepení chlapci nasledujú tieto krásky ako poslušní psíkovia, ktorí nad nimi ešte aj slintajú. Neberú ohľad na nič, často stratia priateľov, lebo tí chcú „zajatcom lásky“ otvoriť oči, nie preto, že by im ich „lovestory“ závideli ale preto, aby ich už konečne prestali manipulovať. No chlapci sa v mnohých prípadoch musia poučiť až na vlastných chybách, sú nemí a slepí až dovtedy, kým im padnú ružové okuliare z nosa.
Vtip je teda v tom, že niektorí chlapci dnešných čias sa často nechajú viesť práve týmto typom dievčat a to dobrovoľne. Smutné na týchto situáciách je to, že na svete existujú aj dievčatá z čias minulých, ktorým je trápne robiť tie veci, ktoré dievčatá „lovkyne“ praktizujú veľmi často, takmer stále. Pomaly ale isto sa ukazuje na povrch jedna stará a známa pravda. Dievčatá sú ako...
... ako jablká na stromoch. Tie kvalitné sú na vrchole stromu a iba usilovní „zberači“ dostanú to najlepšie.
Avšak, stáva sa aj to, že chlapcom dievčatá „lovkyne“ prospejú. Niektoré si totiž vedia svoju „korisť“ patrične uzemniť. Uzemniť ich totiž treba práve vtedy keď už nevedia čo so sebou a svojím pseudonymom „pána celého sveta,“ ktorým sa pomenovali sami a práve vtedy je čas, aby sa celá vec dostala pod kontrolu. Čiže, nastupuje na rad zástupkyňa nežnejšieho pohlavia. A ich heslo? Komu nie je rady, tomu musí byť pomoci!
Emancipácia vo vzťahoch má veľa podôb, raz drží v prípravnej fáze vzťahu a neskôr(pri tých, čo úspešne absolvovali prípravnú fázu) vo vzťahu pomyselné „opraty“ muž, inokedy žena ale vždy myslite nato, že všetko je na niečo dobré. Veď keby nebolo emancipácie aspoň jedného z dvojice nevideli by sme na našej škole a vôbec, nikde zaľúbené páriky a svet by bol bez lásky oveľa, oveľa smutnejší.

 Blog
Komentuj
 fotka
caramel  26. 6. 2011 22:37
Priznám sa- som zarytá fanúšička Jane Austenovej a vždy si pod pojmom "správny chlap" predstavím pána Darcyho z Pýchy a predsudku

No, taká je bohužiaľ dnešná doba. Chalanom sa dievčatám dvoriť nechce, baby sú príliš ľahko dosiahnuteľné. Všetci chcú všetko rýchlo a hneď
 fotka
sisel  27. 6. 2011 09:34
Všetko sa prevrátilo naruby a je to tragikomické.



Vzťahy sa stali falošnými pseudo uspokojením a dnešné deti a mládež si nevážia lásku.

Mám šťastie asi, ale pohybujem sa v kruhoch kde takáto faloš nie je tolerovaná.
 fotka
takzvany  28. 6. 2011 10:44
nekompletných rodín pribúda, čo necháva následky aj na duševných životoch obyvateľstva
Napíš svoj komentár