Vyšla z horúceho kúpeľa ovinutá v širokom tmavofialovom uteráku priamo do izby. Po nohách jej stekali kvapky, ktoré zmáčali podlahu. Šteklili ju. Mokré vlasy sa rozplietali z dlhého závinu, skĺzali sa po ramenách a dopadali dopredu. Stála na začiatku izby. Zahľadela sa na končeky vlasov ako sa na nich zhromažďuje voda a po veľkých kvapkách sa vpíja do uteráku alebo kvapká na zem.

Kamennými stenami toho prekliateho domu sa nieslo dunenie zdola. Zábava vrcholila. Desiatky tiel sa vlnili, každý inak. Spotené telá sa treli jedno o druhé. Nechcela tam ísť, bola očakávaná ale predsa ju tam nikto nečakal.

Stála ďalej v uteráku. Hľadela na kvapky, ale nevidela ich. Rozmýšľala, čo si obliecť. Tam to bolo jedno. Nezanikla by v ničom a ničím by ani nevynikla. Čas ju tlačil každou minútou, už aj tak meškala. Srdce domu bolo teraz v suteréne. Dve poschodia sucha a chladu ju tiež hnali dolu. Ešte stále tam stála.

Z domu nikoho nepúšťali. Celý svet bol teraz tam zavretý. V dome uprostred prázdna. Stovky omámených sklených pohľadov zhromaždených pod povrchom zeme, pod domom.

Chlad si privlastnil jej nohy. Jednou na postavila na druhú a a chodidlom si ju trela. Zima jej tak nevadila ako tá zbytočnosť jej problému. Postavila sa pred zrkadlo. Natierala si vyschnutú kožu, tvár a krk. Bojovala s ľahostajnosťou iných. Nevedela, či ju chce prekonať, ale vadila jej. Smiala sa na sebe samej, nad svojou úbohosťou. Jej najlepší vzhľad a vedela, že plytvá energiou. S iróniou si prečesala dlhé, lesklé, čierne vlasy a hodila si ich dozadu na chrbát. Oči jej iskrili ironickým jedom. Vedela, že je iná ako oni a to ju hnevalo. Natiahla na seba dlhé priliehavé šaty s vysokým rázporkom, ktorý pri chôdzi ukazoval celú jej lesklú nohu a tenkými ramienkami, s holým chrbtom. Trblietavý čierny náramok s diabolským leskom a ľahké vysoké sandálky boli jej favoritmi na tento večer.

Sadla si za bar. Očami sledovala najprv ryhy v drevenej doske a potom sa otočila chrbtom k nej. Chcela utekať preč. Hnev v nej koloval, nevedela ani tancovať ani hovoriť. Horúčava ju celú ovíjala ale nebola jediná. Hnev a vášeň jej bublali pod diamantovou kožou.
Pozorovala celú spoločnosť, nedala sa vtiahnuť do nej. Hrdlo jej zvieralo. Niekto do nej drgol, už zas. Zoskočila zo stoličky, ani sa neobzrela. Vypálila k dverám. Prešla nimi na chodbu do chladu. Oprela sa o stenu. Znovu sa rozleteli dvere. Teraz v nich stál on. Prekvapilo ju to ale nič nepovedala, ani on . Potom sa pozdravil a chvíľu tam stál. Kývla hlavou a pozrela do zeme. Chcela po ňom skočiť ale vedela, že by bola taká ako tá stovka v tej miestnosti. Zas len v dave. Tak tam stála. Otočil sa a odišiel.

O chvíľu sa vrátila dnu. S tupým výrazom sa zamiešala do davu a nechala sa ním strhnúť.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
richardson  24. 6. 2009 23:43
smiať sa nad svojou úbohosťou??

... dobrú fantáziu máš
Napíš svoj komentár