Ležala na posteli a čítala knihu na povinné čítanie a popritom rozmýšľala, ako niekto mohol napísať niečo tak nudné. Počúvala do toho svoju obľúbenú hudbu keď tu zrazu medzi dvoma pesničkami začula tiché klopkanie na okno. Preľakla sa, že čo to je za zvuk a keď si to uvedomila tak sa zľakla ešte viac. Po chvíli neutíchajúceho ťukania vstala a pomaly sa začala približovať k oknu aby sa na to pozrela lepšie. Zistila, že to vrana vyklopkáva svojim zobákom. Buchla po okne ale vrana len odskočila ale vzápätí začala zas s ťukaním. Rozhodla sa teda okno otvoriť.
Vrana ihneď vletela dnu a sadla si na jej posteľ. Vyjavene na ňu pozerala. Potom vrana vzlietla a lietala jej nad hlavou. Cítila ako ju volá a chce aby išla s ňou. Vrana odletela von a sadla si na pouličnú lampu. Rodičom povedala, že ide von so psom a rýchlo vybehla pred dom. Vrana tam stále ticho čakala. Keď už bola dosť blízko tak opäť roztiahla svoje pôvabné krídla a letela ďalej pričom sa uisťovala, že ona ide tiež..
Nasledovala ju dobrú pol hodinu keď vrana zabočila na starý cintorín kam sa ona neodvážila ísť sama ani cez deň. Teraz však cítila, že je v bezpečí a tak pokojne pokračovala ďalej. Vrana si sadla na jeden náhrobný kameň a ona si v tichosti prečítala meno doňho vryté. To meno jej bolo strašne povedomé ale nevedela si k nemu priradiť tvár ani nič. Pozrela si dátum a uvedomila si, že zomrel presne pred 100 rokmi, takže ho nemala ani kedy vidieť. Pozrela na vranu a divila sa načo ju sem priviedla. Otočila sa, že už radšej pôjde. Vrana vzlietla a začala krákať.
Otočila hlavu nahor a dívala sa ako k zemi klesá vysoký muž v čiernom. Podišiel k nej a pozeral jej do tváre. Pobozkal ju a ona v tom momente klesla na zem. Zobral do rúk jej nevládne telo a položil ho na vlastný hrob. Konečne dostal to po čom tak dlho túžil a neplánoval sa toho vzdať.
Táto žena kedysi vzala život jemu...respektíve duch tejto ženy... a on sa teraz pomstí. Vytiahol striebornú dýku a urobil ňou tenkú čiaru do jej krku. Pri prvom kontakte dýky a jej krvi otvorila oči a začala v mukách kričať. Takto jej postupne prerezal všetky žily a tepny dokým v nej nezostala ani kvapka krvi. Celý čas kričala a cítila takú bolesť ako ešte nikdy. S poslednou kvapkou ktorá z nej vyšla ticho klesla späť na zem a už sa nepohla.
Rodičia ešte v ten večer zavolali na políciu a na druhý deň ráno našli jej zohavené telo a nikto nemohol uveriť tomu, čo sa stalo a kto to bol schopný urobiť.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
dreamagall  9. 8. 2008 22:00
um ako moze zaujato citat knihu a rozmyslad nad tym ze je to nudne?
 fotka
caro  9. 8. 2008 22:18
hej hej pravda, som to uz zmenila
 fotka
ice_stovo  9. 8. 2008 22:27
Stava sa, ja som tiez par krat zaujato rpecital knihu apotom som si pvoedal ako strasne onicom bola kazdopadne to nieje pripad tvojej povieky, ta sa mi pacila aj ked ten koniec mi prisiel trosku cudny
 fotka
aio  9. 8. 2008 22:44
dost dobre, ale mohlo to byt aj dlhsie
 fotka
triss  10. 8. 2008 21:35
za chvilu je z teba druhy hickok ^^;
Napíš svoj komentár