BIRDZ Magazín

Drobné investície, ktorými ušetríte veľkú časť vášho rozpočtu

výrazným spôsobom znížiť výšku vašich výdavkov. LED žiarovky majú o 80% nižšiu spotrebu elektriny ako bežné žiarovky

Investujte do LED žiaroviek, ktoré sú oproti úsporným žiarivkám o čosi drahšie, avšak fungujú až 30 000 hodín. 8 000-hodinová životnosť žiariviek sa skracuje s počtom spínacích cyklov, a preto nie sú vhodné nikde, kde sa očakáva ich časté zapínanie. Návratnosť investície do LED žiarovky môžete očakávať už v prvom roku používania.

Tlakový hrniec šetrí 50% nákladov a ešte viac času

Úspechom hrnca je varenie za prítomnosti vysokej teploty. Pri 130 °C sa váš rodinný obed uvarí o 60 až 80% rýchlejšie. Rýchle varenie neničí vitamíny a potraviny sú preto zdravšie. Tlakový hrniec šetrí aj váš rodinný rozpočet, pretože jeho používaním ušetríte aj 40 až 50% nákladov za energie. 300 rokov starý objav robí zázraky v kuchyni, ale aj pri vyúčtovaní.

Zľavová karta ušetrí aj 60% z každého nákupu

Určite ich máte vo svojej peňaženke hneď niekoľko. Čo by ste povedali, ak by ste mali iba jednu? EGOCARD je zľavová karta, s ktorou môžete využívať zľavy pri nákupe potravín, odevov, nábytku či elektroniky skrz celé Slovensko až do výšky 60%. Nie je viazaná na konkrétneho človeka, takže ju môže využívať celá domácnosť a mesačne ušetriť značnú časť rodinného rozpočtu.

Sprchová hlavica premieňa úsporu vody a peňazí na pôžitok

Zatiaľ čo u klasických typoch hlavíc predstavoval bežný prietok vody až 18 l za minútu, úsporná sprchová hlavica spotrebuje za rovnaký čas iba 6 až 8 l. Vaša domácnosť dokáže vďaka tomu ušetriť denne viac ako 50% spotrebovanej vody. Obmedzený prietok a použitá technológia navyše odbremeňuje váš domáci rozpočet aj od nákladov na ohrev vody.

Ako vidíte, šetriť v domácnosti sa dá veľmi jednoducho. Investujte do niektorej z týchto vecí a ušetrené peniaze si môžete odložiť na dovolenku alebo sporiaci účet.



autor: Tomas, 9. máj 2017 12:30
Zdieľaj článok na facebooku
715 odoberateľov
Tomas

nový profil :)

Komenty k článku

  1. 1
    Mielikki

    24 ročné dievča
    krajina ľadu, temna a kaktusov

    Len tak mimochodom, nefunguje tlakový hrniec tak, že pri vyššom tlaku je teplota varu nižšia?
    A nie, že sa jedlo varí pri vyššej teplote, ha.
    (nehovoriac o tom, že neviem, čo to má s vitamínmi, tie sa budú rozkladať či pri vysokom tlaku alebo teplote)

    Ak sa mýlim, opravte ma, je to strašne dávno, čo som mala čo do činenia s fyzikou/chémiou :D
  2. 2
    Habitat

    hrá sa, že má 0 rokov

    Prosím. Zarovnať do bloku. Prosím.
  3. 3
    Patrixo

    30 ročný muž
    Militantný slniečkar

    @mielikki nie nie je to tak
  4. 4
    Mefistofel

    28 ročný muž
    Nitra

    @mielikki nie, pri vačšom tlaku má voda teplotu varu vačšiu. Na tlakovom hrnci býva niekolko nastavení, ale cca na tom najvačšom tlaku má tá voda v hrnci 130°C ako je písané. Nižší tlak, menšia teplota. Takže áno, jedlo sa varí v teplote viac ako 100°C v tom je tá výhoda tlakového hrnca.
    čo sa týka vitamínov, tam nie som si istý, ale skor tak, že sa ich viac zniči :D , ale cca je to rovnaké množstvo oproti bežnému vareniu, len výhoda je pri príprave masa. Tam sú rozne škodliviny, ktoré sa nezničia pri klasickom varení, jedine v tlakovom hrnci. Tlakový hrniec je dobrý na strukoviny a na maso. Strukoviny su v nom makke aj po pol hodine a to ich ani nemusíš namočiť deň pred tým.
  5. 5
    Mielikki

    24 ročné dievča
    krajina ľadu, temna a kaktusov

    @mefistofel a sakra, prečo som si pomýlila zmenu skupenstva s bežnými endotermickými reakciami? :D
    Ale hej, veď tak sa všetko poničí akurát tak rýchlejšie
  6. 6
    Inversi

    26 ročná žena
    ♫ ♪ ♫

    Pozerám, že poniektorí by si mali popozerať fyziku od 5 ročníka :-)