Anzu ma predbehla. Problém. Môj blog určite nebude lepší. Čo teraz?Zmierim sa s druhým miestom v súťaži reportov z chaty v H-H...

Chata. 5 báb. V dedine kde o štvrtej poobede skapal pes. Hlavný problém? Asi to, že zlá nálada chytila každú z nás v inú dobu a nie naraz... Stane sa, nevadí.

Príchod. Ó nie, problém. Na wc-ku je obrovský pavúk. Fakt obrovský. Nehýbe sa. Kašlem naňho. Nie, nekašlem. "Bábýýý, kto sa nebojí pavúúkooov?"
"Čo?? Kde?"
"Na záchode za dverami."
Štyri znechutené pohľady.
"Ty ho ideš vysať?!"
"Ja sa ho nechytím!!!Buď ho dáš preč alebo ho vysajem!!"
"Chudáčik!!!"
Ona ho dá vážne preč? Darmo, je to hrdina. Statočná karatistka. Sme zachránené.

Druhý deň. Prší. Tak pre istotu, keby sme náhodou chceli ísť von...Litre čaju, koláčiky (vraj vlastnoručne pečené, no iste...). Anzu trpí v krátkych nohaviciach. Idem zakúriť. Čudná biela hmota nazývaná pepo (WTF?) začína horieť, chytajú sa aj triesky, veľké drevo... horíí!!! Ten pepo, to musí byť dobrý hnus... Dokázala by som zapáliť oheň aj v divočine? A funguje to vôbec? Tie kresadlá a paličky a... Štípu ma oči. Všade je bielo. Do paže, zabudla som otvoriť klapku na komíne.
Večer krčma. Nepijem, ale... fernet za 25,-?

Deň tretí. Budíček o šiestej. Do štiavnice chodí bus 3x denne. Sedem hodín, mŕtva dedina. A že vraj vstávajú so sliepkami... A sme na zastávke. Čo to je na tom rozpise nalepené? Vesmírní lidé. Stop čipové totalite. Implantát v mojej ruke mierne zavibroval. Asi musím navštíviť iva bendu...
"Ide až o desať minút! Zabijem ťa! Mohla som o desať minút dlhšie spať!"
Jeden študentský na Červenú studňu.
Hmla. Ovce? Nejaké čudné, my z mesta sme zvyknutí na také šlabikárové. Pekné a čisté.
Cesta okolo čarovného rybníčka s rákosím, dreveným stavidlom a malým vodníkom na vŕbe. Poloslnečná lúka, malebné kopčeky a bývalý vlek rozobratý do zberu železa.
"Pozor, ide nejaký kár (pozn.:auto)!!!" Trabant. Radšej sa uhneme. Ešte by do nás vrazil a rozsypal by sa...
A teraz kade? To je jedno, je tu pekne. Pol metra širokým chodníčkom pomedzi domy, budíme všetkých psov a tí zase budia celú dedinu. Pardón, Banskú Štiavnicu. S najkrajším centrom na celom Slovensku (to si teraz žehlím tú dedinu).
Všetko je otvorené až od deviatej? A predsa len, jedna krčma sa našla. "Prosím vás, čo je to tá hrozienkovica?"
Nechápavý pohľad barmana. "No vinea."
"Aha, tak jednu trojdecovú."
Stolný futbal o 8:20 ráno v Banskej Štiavnici. Stále tomu nemôžem uveriť. Senóó a vidly. V každom z nás sa skrýva kúsok hulváta . Nasleduje návšteva čajovne. krásnej. A skvelý čaj. A krásny kútik pre deti. A pekná hudba. A milá teta. A pekné maľované držiaky na toaleťák...Ideme ďalej.
Centrum Žarnovice. Neskoro sme zistili, že žiadne neexistuje. Skvelá pizza. Ešte teraz mi je z nej zle. Ale veď v krčme je fernet za 25,-... Ale bola výborná.
Posledný večer. Kto by to bol povedal že pri jednom človeče nezlob se je toľko srandy. Hlavne keď jeden hráč hrá s cukríkmi, ktoré pri skackaní na políčka vydávajú dosť úchylný zvuk. Kill the candy! Nemilosrdné vyhadzovanie, domčekové stratégie. Nepomáhajú prosby ani plač, sme nekompromisné. Štyri šestky za sebou???

Odchod. Šprint na bus a posledné bilancovanie. Vysaté je. Okná zavreté sú. Všetko mám zbalené. Chladnička ostala pustená. Elektrinu som vypla. Niečo tu nesedí.... jedine že by mala chladnička tajný generátor energie...Bože, ako to že mi to nedošlo čudné? Neskoro, dvere autobusu sú nenávratne zavreté. Nevadí, večer tam príde krstný. Maco ostal vonku. Na schodoch. Na slniečku. Pôvodne len na chvíľu, zjavne na celý deň. Aspoň sa konečne poriadne vyvetrá...

troudžn skájnheds, redží, mítejl, musíme ísť aj o rok...

 Blog
Komentuj
 fotka
issabella  31. 8. 2007 22:23
akoze fest konkurencia, sliapes Anzu na paty! Inak fakt, ved ty nepijes!
 fotka
anzu  2. 9. 2007 09:04
hahaha to je dobre, uplne som na tie veci pozabudala pri pisani a chcela som sa ta spytat, ci to nechces reportnut aj ty, ale tak dievcatko je ambiciozme a stihlo to aj bezo mna



btw, pepo???



bye bye, you speechless kakajkral (to som nasla vo svojich vystrizkoch zo starych zositov)
 fotka
centella  2. 9. 2007 12:24
no pepo to bola taka cudna biela vec ktora horela. taka kocka a z nej sa trochu odlomilo a zapalilo. dodnes mi je zahadou z coho je to vyrobene ale radsej to nebudem skumat...
 fotka
tatianka  2. 9. 2007 13:27
a fernet za 25 je vela alebo malo?
 fotka
puffko  23. 9. 2007 21:52
jaka dobra atmosfera isla z tohoto clanku, ze dovi!!! pis nadalej.... dobre sa to cita
 fotka
antifunebracka  30. 5. 2011 17:02
tak toto sa mi teda velmi pacilo
Napíš svoj komentár