Drahá Romanka,

všetci sa tu rozčuľujú nad tým, že stačí, aby si Fico prdol a Dzurinda kýchol, a už je to v správach. Ale keď k nám vtrhne zimný a letný čas, v novinách to furt riešia - že či je to dobré, či ho máme zrušiť alebo nie, koľko ľudí kvôli tomu trpí depresiami a koľko peňazí ušetríme. Pozrel som sa do novín z minulého roka a vážne - vety rovnaké, slovíčka poprehadzované. Kritizátori hovoria, že nechápu, prečo by sme mali mať pol roka čas rovnaký ako v Moskve, Petrohrade a Instanbule. Miloš mi povedal, že tí komentátori to vôbec nevidia komplexne, pretože keď my tu máme moskovský čas, tak tam zase majú toľko hodín, čo v Teheráne, ale že to zase nie je tak celkom pravda, lebo v Teheráne si zase posunú hodinky podľa Uzbekistáncov, a tí zase podľa Kábulu. Neviem, či si v Kábule potrpia na zmenu času, počul som, že tam majú časy divoké, predstavujem si to tak, že tam si posúva hodinky každý podľa svojho kalibru, poprípade, a to mi napadlo práve teraz, ako ti to píšem, že čas sa preháňa po prériách a oni ho chytajú do lasa alebo do pokébalov.. Ale to by som odbočoval. Keď sme sa tak o tom s Milošom bavili, zistil som, že si tú zmenu tiež neprajem, lebo sa cítim oklamaný. Sedem mesiacov ma naťahujú, že budem mať o hodinu viac času, no a keď to príde, tak ju aj tak prespím. Keby mi tú hodinu dali počas obednej pauzy, nepoviem ani slovo.

V Brne idú zatvoriť Janáčkovu operu a všetkým divadlám znížiť dotácie o dvadsať percent. Operisti a baletisti a filharmonisti vyšli do ulíc, aby protestovali, a bolo ich dvetisíc. Chodili s veľkými peknými čiernobielymi fotkami dvoch chlapíkov, takže výborne zmiatli okoluidúcich. Taký malý chlapec sa pristavil, potiahol tatka za bundu a hovorí: "Podívej tati, tam někdo zemřel." A moja konzultantka bakalárky zase povedala, že v opere naozaj radi reprízujú, pretože sme stáli na troch námestiach a vždy museli zaspievať zbor židov a prečítať ten istý text.

HaDivadlo vyšlo na Svoboďák a recitovalo do kanálov, lebo tie peniaze, čo zobrali divadlám, darujú na kanály. Shakespeara a tak. No a Siničák mal gitaru a spieval do kanálu, a hádzal tam mince. Brno je super!

Tento týždeň som nebol v divadle, a preto som sa nič nové nenaučil, ale keby som bol, som si istý, že by som sa určite niečo naučil!

Jednoducho, ani nevieš, o čo v tom Brne prichádzaš.

Tvoj Viktor

P.S.: Miloš sa pýta, či teraz v Londýne máte bratislavský čas?
P.P.S.: Skoro ma vyhodili z rádia. Skončil som vysielanie o pol hodinu skôr, s obrovským smiechom, metalovou pesničkou, ktorá išla naraz s majspejsom. A toho DJa robiť budem, preto už idem. Musím pohľadať gramofón a platne.

 Blog
Komentuj
 fotka
grietusha  31. 10. 2011 17:01
Siničák!!!!!

to by som chcela vidieť.



aj s Vendy nás rozčúlili papaláši.



P.S.: v Londýne nemáme bratislavský čas. však na zimu to ide mínus jedna, tak by si mal ísť na západ a nie na východ. nemaj červený pohľad na svet!

inak ma to riadne pomýlilo, lebo nikto z nás o tom nevedel a tak sme nemali nikde prestavené hodinky. a tak som sa zobudila, vyrazila do práce, kde som mala byť o jedenástej, ešte som aj meškala a nasierala sa a stresovala som a keď som prišla na stanicu, tak tam všade, že je 9:40. tak som volala mame, že koľko je hodín a či sa posúval čas. vysmiala ma.
Napíš svoj komentár