Drahá Romanka,

neviem či si si popri všetkom zhone, ktorý v Londýne zažívaš očami, ušami, rukami aj žalúdkom všimla, ale ja áno! Všimol som si, že sa udeľovali Nobelove ceny, konkrétnejšie. Píšem Ti to preto, aby si neostala v Londýne neinformovaná, a aby, keby, aby si mala tému, o čom hovoriť, pretože Radičová tam nikoho nezaujíma. Hovorím keby, nie aby. Určite máš toho aj ty dosť čo povedať. Ale jeden nikdy nevie, ako hovorí Milošova babka, ibaže po česky. Aby si vedela, teda aj keby si vedela, aj aby si vedela, tentokrát, čo sa tu deje, a nielen tu, ale aj tam, tak preto Ti to napíšem. Ale keby si to už vedela, tak by som Ti to písať nemusel. Tak teda Boh ťa chráň, aby si to nevedela, keď už Ti to tu aj ja dám vedieť, aby si to Ty tam vedela! Mimochodom, Miloš hovoril, že v Moskve si tentokrát čas neposunuli. Poďakoval som mu, pretože vyriešil moju dilemu s tým, ako to majú tam, v Kábule a on na to, že nemám zač, vidíš, tu sa toho jednoducho deje veľmi veľa.

Romanka, s Českom to ide dolu vodou. Minule už poslanci nevedeli čo, a tak začali kradnúť facky. Minister Kalousek tvrdí, že hlupákovi, čo mu nadával, dal štyri. Mladík ale tvrdí, že dostal iba jednu. Ešteže sú to české facky a nedostal ich z európskych fondov, pretože v takom prípade by si pre ne prišli úradníci z Bruselu, no a to by bolo zase fau as, keby sa z Česka európski úradníci vrátili s tromi fackami. A minulý týždeň zase mali poslanci filmovú noc, citovali Forresta Gumpa napríklad. Neviem síce, ako sa to hodí do parlamentu, ale Miloš po mne do Prahy odniesol list, kde som navrhoval niektoré znenia. Už si z toho veľa nepamätám, takže ak ich nabudúce použijú, možno sa mi to bude zdať originálne, a aspoň si poviem, že úroveň politických citácií filmov sa zlepšila, a zlepšila sa sama od seba. Jednu si ale predsa pamätám, a tak mi dovoľ, aby som Ti ju tu takto dôverne prepísal: "(kašeľ) Politika je ako bonboniéra. Pod pozlátkom cukrík a v ňom hovno." Alebo tak nejak. Ešte som ale nevyriešil, od koho by som tú bonboniéru mal dostať, ale dám Ti vedieť, ak na to prídem.

A ešte - tu v Brne začali strážnici učiť dôchodcov sebaobranu. Trochu som nad tým rozmýšľal a dostal som strach. Predstav si, že na Teba nejaká babička v šaline vytiahne džijudžicu len preto, lebo sa jej nepáči Tvoj nový strih. Teraz iba nadávajú, ale takto budú mať reálnu silu! Miloš sa toho bojí tiež, a tak navrhol, že každý dôchodca by mal pred výcvikom prejsť aj psychotestami, napokon, tie ich dlhé paličky môžu byť nebezpečné a kvalifikované ako zbraň.

Romanka, včera som bol v divadle, aj predvčerom, aj predtým som bol. Veľa som sa naučil. Včera som bol na Dealer´s choice a tam povedali, že poker nehráš s kartami, ale s ľuďmi. Ja som si vždy myslel, že sa to hrá s peniazmi... No a potom som bol na Hollyrotha. Romanka, konečne inscenácia o slovenskom velikánovi, ktorá nebola pateticko-nacionalistická.

Tak vidíš, predsa len sa tu niečo deje! Jednoducho - nevieš, o čo všetko tu prichádzaš, keď si tam.

Tvoj Viktor

P.S.: včera som bol so Suneom, porazil ma. Pozdravuje ťa. Povedal, že som bláznivý hippie, tak teraz hľadím na displej telefónu s číslom psychiatričky a myslím, že jej zavolám. Ja nemôžem byť hippie, napríklad v tom divadle včera sa mi najviac páčila pesnička California Dreamin´.

P.P.S.: Skoro som zabudol! Nobelovu cenu za chémiu dostala skupina japonských vedcov za určenie ideálnej hustoty poprašku z wasabi pre prebudenie spiacich ľudí a za uplatnenie tohoto poznatku pri vynáleze požiarneho hlásiča s wasabi.

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  7. 11. 2011 17:38
a vsetko bude drahsie..

okrem ludi jeden pre druheho..
 fotka
grietusha  7. 11. 2011 22:15




hral si so Sunem šach? Pekne, aj ja ho pozdravujem. a daj mu môj mail, lebo som na to asi zabudla. chcem, aby mi napísal, ako sa má a poslal mi svoju českú adresu. a opi sa s ním za mňa, prosím. a povedz mu, že mi tu chýba, lebo nemám s kým hrať šach, všetci to tu vedia akosi príliš dobre a analyzujú všetky moje chyby (čo je síce super, ale chcem aspoň raz vyhrať )



kódový oznam:

židovský dom, kam nemôžem doniesť ani trochu mäsa, poloturecký couchsurfer, ktorý chváli môj zadok a strašne veľa húlenia.



to sú naše najbližšie dni.



 fotka
grietusha  22. 11. 2011 12:45
aha:









 fotka
grietusha  22. 11. 2011 12:45
euuuuuuuuuuuuuuh. hovno, tak nič.
Napíš svoj komentár