Drahá Romanka,

než si odišla, rozmýšľal som, aký darček by som ti ešte mohol dať, pretože si zaslúžiš viac než len otrhanú á-štvorku. Nepomôže ti dostať sa do Londýna, nájsť prácu už vôbec nie a bál by som sa s ňou dokonca zatvoriť na záchode. Nuž a tak mi napadlo, že keď už si ma k blogovaniu priviedla niekoľkokrát, môže sa ti to podariť znovu. Preto som sa rozhodol, že ti napíšem list, v ktorom ťa poinformujem, čo sa u nás po tvojom odchode deje, aby si mala čo robiť, keby ste s Vendy náhodou chytili ponorku, čln alebo lietadlovú loď.

Miloš, môj kamarát z Prahy, čo so mnou na jar vysielal, mi povedal, že za pádom vlády nestojí ani Radičová, ani Sulík, ba dokonca ani Dzurinda s Miklošom a Ficom, ale že to bolo tvoje avízo o Londýne. A že je dobre, že už si preč, pretože tam po tebe nikto vajíčka hádzať nebude. Ja som mu na to povedal, že ani tu po nikom nikto žiadne vajíčka nehádže, ale on mi neverí, pretože je zo západu, z Prahy, a tam sa už vajíčkami ohadzovať vedia, okrem iného. Ale médiá, ktoré sledujú len sorosovsko-sionistické záujmy, si to vraj nevšimli. A preto píšu aj o vágnosti vágne a o vlažnosti zvädnuto.

A aby toho nebolo málo - český parlament odmietol schváliť extra daň na hranolky a iné jedlá nasiaknuté mastnými kyselinami. Miloš tvrdí, že si tak poslanci zachovali svoje zvrchované politické právo žiť si ako prasce v žite. Niečo na tom asi bude, aj keď v Česku sa vždy nájde výnimka. Paroubek sa totiž chytil šance, a na dôkaz, že mu ide o zdravie nielen jeho osobné, ale aj všetkých ostatných, rekordne rýchlo prebehol z jednej politickej strany do druhej a ani sa pritom nezadýchal. Aspoň toto máme spoločné - v Česku aj na Slovensku vždy niekto háji záujmy ľudí. Ja som si pri tomto spomenul, ako po našej hrude jeden chodil na bicykli, ďalší na kamióne a aby toho nebolo málo, ďalší s tými tromi prascami vo vlečke. Uvidím, čo vymyslia na marec, lebo vtedy je ešte chladno, človek by ani psa nevyhnal, nie to ešte prasa. Najlepšie by spravili, keby urny umiestnili do kaviarní, lebo ja v marci rád vysedávam vnútri, a neviem neviem, či sa mi po takomto zážitku bude chcieť ísť lístok odovzdať. Nech sa snažia a nech si preň prídu. No. Podľa prieskumov to však aj tak vyzerá, že nám zase bude vládnuť hlas podobný Ficovi.

Včera som bol v divadle na V+W a tam som zistil, že ani géniovia sa nemajú geniálne, a že teda pomer medzi kvalitou ducha a kvalitou života neexistuje. Vo mne sa genialita neprejavuje, ale tiež sa mám nahovno. Dúfam, že ty to máš opačne, tam na západe. Že všetko je fantastické a hydranty striekajú čokoládu, a že tvoja práca je ju všetku vyzbierať.

Pozdravujem Vendy, dúfam, že sa máte dobre a že vás ešte z kláštora nevyhodili.

Tvoj Viktor

P.S.: dúfam, že toto nebol jediný, ale iba ojedinelý list.
P.P.S.: utekám do Trojky!

 Blog
Komentuj
 fotka
betth  17. 10. 2011 17:38
.pripomina mi to ¨Bodku Milana Lasicu¨
 fotka
grietusha  17. 10. 2011 23:41




pozdravujeme!!!!!



P.S.: komenty su nahovno, papiere to vyriesia.
Napíš svoj komentár