V jedno krásne slnečné ráno sa Alojz P. zobudil s veľkou bolesťou hlavy. Pretože bol veľkým fanúšikom heavy metalovej hudby, tak si v noci zabudol sňať z uší svoje 24 karátové slúchadlá. Na silný popud sa zdvihol a rozbehol na WC. Na WC si z radosťou uľavoval krátkymi tónmi z popod dosky. Z ešte stálou bolesťou hlavy sa vybral z wc do kuchyne , kde už ho čakal jeho verný pes a priateľ na krátke chvíle bernardín Dominik, ktorý si pochutnával na Alojzových čisto nových práve ešte teplých teniskách zo zajačikovým motívom. Alojz schádzal po schodoch a ako videl Dominika , ktorý si pochutnáva na jeho teniskách. Zakričal:
„Ty beštia jedna čo to stváraš? Nevidíš, že sú to moje new tenisky ? Za toto nedostaneš, ani kúsok bravčového stehniska!“

Alojz sa obliekol do károvanej hnedol bielej košele a krátkych Mickey mousových nohavíc.
Na obed sa postavil na svoj vymakaný diamantový skateboard, ktorý mu vyrábali jeden celý rok. Višiel do ulíc a jazdil po skrachovanej dedine. Po pár metroch zistil že nemá kolieska pretož v tento letný ďen bol všade zamrznutý ľad a on sa vlastne celý čas šmýkal. Zišiel z dosky a v diaľke zbadal svoje vysnívané dievča po ktorom strašne túži, tak v rýchlosti odhodil do dialav svoj naničhodný skate, ktorý trafil pravé vracajúcu sa babku z obchodu. Dievča sa nesmierne rýchlo pribilžovalo k Alojzovi a vyzeralo akoby ju hnal sám čert. Nesmelý Alojz chcel využit túto vhdonú chviľu a dievča menom Nataša požiadať , či by s ním nešla na školský ples.

Alojz sa teda posmelil a vkročil Nataše do cesty.
„Ahoj N..N..Nataša.“ povie nesmelo a neslušne si odgrgne.
„Čav Alojz prepáč,ale ponáhľam sa.“
„P..p..pp...p počkaj bu..bu..bu bude to rýchlovka.“ ako Alojz povie tieto vykoktané slová a popritom stojí v jej ceste. Nataša nezasatavuje a pokračuje v ceste. Alojz ju sprevádza a stále sa jej snaží niečo povedať.
„N..N.. Nataša ? Išla by si so mnou na školský ples ?“
Nataša zastavila a z otvorenými ušami sa dívala na roztrasného a nevediac čo robiaceho sa Alojza. Nevedomky si do čisto vypraných bielych gatiek nagúlala várku sa valicich bobkov.
„Alojz to nemyslíš vážne ? S takým chalanom ako si ty by na ples nešla ani naša jednooká upratovačka.A to je už čo povedať. Ale , išla by som iba v tom prípade kebyže sa zmeníš na moderného chalana.“
„D..d..d ..d dobre urobím , ako žiadaš.“ Alojz sa usmeje a pozrie sa napravo do seba, kde sa babka trafená jeho skateom zvíjala od bolesti a preklínala všetkých svätých. Nataša už plná bobkov sa tak tiež usemje a plná bobkov sa rýchlo poberie domov.

Alojz šťastný , že Nataša prijala jeho ponuku sa túlal sám po skrachovanej dedine a rozmýšlal, ako to celé bude prebiehať. Po prechádzke okolo dediny sa začal poberať domov , po ceste stretol svojich mierne opojených spolužiakov ako kopú do pouličnej lampy ktorá dodávala do dediny prúd eletrickej energie. Chlapci si to však neuvedomili a ako kopali do lampy tak tá sa neudržala a padla jednému z dotyčných spolužiakov na jedno citlivé miesto. Alojz neveriacky pokrútil hlavou a krkom a vybral sa ďalej v tme.

Alojz sa...


Vyrobila splupráca blogerov @charlie007 & @upirka113 .

Ďalujeme za pozornosť … pokračovanie na budúce...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár