Alojz po návrate z vonka si ľahol unavený a vyšťavený na svoju briliantovú ustlanú posteľ. Zakrátko na chvíľu zachrapkal. Zobudil sa po pol hodinke na zvonenie zvončeka pri dverách. Unavene sa zodvihol z postele a vykročil ľavou nohou. Cestou k dverám sa potkol o hračkársky bager pričom si dobre zahrešil. A z nosa mu vyšplechol suchý sušeň.

Pri dverách zvolal:
„Kto je za dverami môjho príbytku?“ a ucho si položil na dvere.

Za dverami sa chrapľavým hlasom ozvalo: „ To som ja Atyla. Bývam na druhom konci. Za koľko minút mi ide ponorka do Budapešti?“

Alojz sa začudoval čudnému chlapíkovi, ktorí sa pýta na ponorku. Bol už pripravený mu odpovedať, ale vtom si nahlas uľavil. Vybuchol do hrozivého smiechu a s rukou si trafil po vrabcovi, ktorí to nevydržal a spustil prúd horúcej tekutiny do dvojdňových slipoch.

Ráno ho zobudil zlatistí budík na nočnom stolíku, ktorí mu zvoní každé ráno do školy. Alojz sa zodvihol a buchol po vyzváňacom budíku. Posadil sa a s rukami si pretrel rozospaté oči. Rýchlo si pretiahol cez hlavu rozťahané tričko s Bartom Simpsonom. Na smradľavé nohy nechutne zapáchajúce ponožky a svoje obľúbené vyšúchané rifle s červeným fľakom od krvi. Na hlavu si nasadil deravý slamený klobúk.

Cestou do školy zbadal no chodníku rozliati jogurt, tak si k nemu kľakol a začal ho zo zeme vylizovať. Keď ho celý vylízal oblizol si aj pery a veselo pokračoval vo svojej ceste. Pred školskou bránou zbadal medzi húfom chalanov stáť Natašu. Alojz sa rozhodne prísť k nim a pozdraviť ich. Hneď, ako sa začne približovať, húfa chalanov začne po ňom pokukovať a šepkať si. Nataša sa pripája k nim. Alojza to urazí, tak radšej zmení smer a vojde do budovy ,kde pri skrinkách stretne svojho najlepšieho kamaráta Šaňa Otáčku. Malého neoholeného boxeristu. Na pozdrav si tľapnú rukou a Alojz sa mu pochváli s Natašou.

„No starý, ideš nato zajtra, budem ti držať palce na nohách. Na rukách žiaľ nebudem môcť , pretože budem však veď vieš čo“ povie a so skokom odskáče do svojej triedy.

Alojz sa ešte chvíľu za ním pozerá a potom odkráča aj on.

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  23. 6. 2011 18:30
lol wut?
Napíš svoj komentár