....bolesť odíde ale rana ostane ...

Keď som sa zobudil rana na krku už nebolela.
Vstal som z postele ale moje telo ma znovu posadilo späť.
Cítil som strašnú slabosť ,ako keby som bol mŕtvy. Pozeral som sa na ruky, ktoré to akoby dokazovali. Boli biele ako sivé steny v našej spálni. Tento pohľad ma vystrašil a prinútil ma k myšlienkam,
Čo sa to so mnou deje ? Prečo som taký slabý ? Kto ma to vlastne uhryzol a čo tým spôsobil ?

Odpovede na moje otázky mi mohol dať iba jeden človek v Londýne. Bol to starý muž menom Eduardo Chaos. Žil životom samotára v starom dome na Out Street , ulica kde bývali starý vojaci a ľudia odcudzený zo spoločnosti. Tento človek bol známy svojimi príbehmi o upíroch , duchoch a nadprirodzených bytostiach.
Tieto príbehy rozprával v krčmách za jedno upotené pivo.Ľudia ho samozrejme nikdy nebrali vážne a preto si s jeho príbehov robili posmešky.

Ale raz v noci dvaja chlapci ,ktorý vbehli do jednej z krčiem v ktorej som bol aj ja sa zadýchane povedali že starý Eduardo bojoval s veľkým mužom ktorý zabil roľníka a ktorý vedel strašne rýchlo bežal.
Ľudia z krčmy sa začali smiať pretože vedeli že starý Eduardo pred chvíľkou vyšiel z krčmy a opitý sa potácal domov. Ale chceli sa presvedčiť a preto sa vybrali s chlapcami na pole.
Na poli ležal opitý, spiaci Eduardo. Starosta ktorý bol medzi ľuďmi a ktorý sa taktiež chcel presvedčiť o tom čo chlapci povedali sa priklonil k spiacemu Eduardovy.
,,Eduard ? Spíš ? Hej ! Zobuď sa !"
,,Ten sa nezobudí. " Povedal a otočil sa k chlapcom .
,,Takže chlapci čo to malo znamenať ? "
Jeden z chlapcov pristúpil bližšie a začal hovoriť.
,,Eduard spí lebo je unavený pretože bojoval stým veľkým mužom ktorý zabil roľníka Willyho."
,,A kde je ? Kde je jeho telo ? " Spýtal sa starosta a popritom sa pozeral na okolo stojacích ľudí ,ktorý sa nahnevane pozerali na chlapcov.
,,Nevieme , asi ho zobral ten veľký muž. Podľa nás to bol upír."
Starosta neveriacky zakrútil hlavou.
,,Takže upír ? Upíri neexistujú !" Nahnevane povedal a ukázal na stráž nech chlapcov odvedú do väznice kde si počkajú na trest.

Nakoniec chlapcov starosta dostal na šibenicu a tam vykonal trest za rozširovanie klamstiev o nadprirodzených bytostiach.

A prečo si myslím že starý Eduardo fakt bojoval stým veľkým mužom ?
Hneď ako všetci ľudia odišli som prišiel k Eduardovy. Na jeho rukách som videl krv a na ľavom líci mal veľkú otvorenú ranu. Krv na rukách nebola jeho ,ale niekoho iného.
Nemyslím si žeby Eduard niekoho zavraždil . Mal síce temnú minulosť ale nie minulosť vraha. Na jeho zvráskavenú tvár mal až príliš vypracované telo takže by nemal problém v boji.
Je to moja jediná možnosť ako zistiť čo sa so mnou deje.

Po tomto dlhom premýšľaní som konečne vstal z postele. Kráčanie dole po schodoch išlo dosť ťažko. Z kuchyne bolo cítiť pečené kura. Vkročil som do kuchyne kde som pozdravil svoju ženu.
,,Dobrá ráno Lily."
Lily sa ku mne otočila a usmiala sa.
,,Dobré John , ale na ráno je už trošku neskoro nemyslíš ?" Pozrela sa na mňa a pobozkala.
,,Prepáč ale nejako som si to neuvedomil." Po týchto slovách som si sadol ku stolu a s chuťou som sa pustil do šťavnatého kuracieho stehienka.
Ako som si vložil kúsok mäsa do úst a začal ho prežúvať necítil som jeho chuť ako inokedy , akoby stratilo chuť . Lily sa na mňa pozrela a spýtala sa ma .
,,Nechutí ? Mám ti dať soľ ? "
,,Nie ,nie , samozrejme že chutí ale ja nejako nemám chuť jesť , dojem to neskôr."
Táto skutočnosť už fakt vo mne vyvolal obavy že sa so mnou niečo naozaj deje a musím to čo najskôr zistiť !



................................TO BY CONTINUED .............................

Chceš pokračovanie ? Staň sa mojím fanúšikom a daj 5 ***** !

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár