Neviem ako by som sa mala vyjadriť, aby ste ma správne pochopili.
No skúsim to....

Už ste niekedz uvažovali, pri písaní, alebo aj v jednoduchej hovoriovej reči, že v inom jazyku bz to, čo chete povedať vzyelo omoho lepšie?
Ja osobne o tom rozmýšĺam stále. Vždy keď niečo píšem a podobne. Vždy mi tá, alebo oná fráza vyskočí v anglickom jaziku.
Že prečo zrovna v anglickom? No možno je to preto lobo sa pohybujem v spoločnosti - v škole, ba aj na tréningoch - kde na mňa hovoria práve v tomto svetovom jazyku.
Jednoducho sa mi lepšie vyjadrujú pocity, práve fráyami v anglištine.
Zoberte si to tak - mne proste vyznie fáza "I love you" krajšia ako "Milujem ťa". Rovnako je to tak keď chcem povedať "Zaľúbil som sa do teba" ako "I am in love with you".

.....

A tu mi mi zišla na um myšlienka, čítali by ste vy (ako čitatelia) blogy aj v anglištine? Alebo ak by bolo možné písať blog v slovenčine a pod ním v anglištine - boli bz ste si to ochotný prečítať?
Ak áno, ja som ochotná písať blogy bilinguálne, len by som rada vedela, či bz ste to čítali.
Na druhú stranu obraciať sa na vás z týmto blogom je asi vrcholne trápne, ale mňa to trápi a zaujíma.
...So if you are interested I would like to write also in English, you see....
..A keď nie blogy, môžete sa na mňa obrátiť aj s D.ú.-čkami alebo tak ...prisahám že vám pomôžem

 Blog
Komentuj
 fotka
ikuto  16. 5. 2011 11:23
vyskúšaj napísať aspoň jeden blog v angličtine a uvidíš

ja si rád prečítam, aspoň si ju tak trošku zopakujem a ak to bude dobré tak ani nevadí že je to v angličtine
 fotka
majo16  16. 5. 2011 11:26
nie jazik - ale jazyk .. máš tam chybu a prepni si na slovensku klavesnicu
 fotka
marleymt  16. 5. 2011 13:38
keď mi budeš písať úlohy a odpíšeš na spoluautorskú, tak to beriem

ale fakt, súhlas s týmto, je to asi preo, že slovenčinu používame stále a preto sa nám už zdá taká obyčajná...kľudne začni písať v dvoch jazykoch a ja ti to budem hviezdičkovať...a potom budeš ty hviezdičkovať mne blogy v španielčine
 fotka
pavlinkaa  16. 5. 2011 13:44
Mne by sa páčilo keby si písala aj v slovenčine aj v angličtine.

Ale skús si v tých slovenských blogoch zmeniť EN klávesnicu na SK. A trochu upraviť chyby v tej Slovenčine a bude to dokonalé.
 fotka
chibiorange  16. 5. 2011 14:05
@ikuto no pravdu povediac mám rozpísané ale nevedela som či to sem hodiť

@majo16 zjem ťa písala som to v škole a nevšimla som si lebo keď som to šla kontrolovať tak niekto musel povedať "turn off the computers, please.." a nestihla som

@pavlinkaa hmm no okik niečo vymyslime a za tie chyby gomen ale toto je proste moja debilita, alebo možno podpis , ale ja tam vždy min. jeden typo spravím -.-"
 fotka
angel...  16. 5. 2011 15:46
Ja by som brala blogy v angličtine zmena a je pravda že to veľakrát vyznie lepšie
 fotka
silv3  16. 5. 2011 20:54
JA som presne opačného názoru. Slovenčina je podľa môjho názor veľmi krásny a rozmanitý jazyk, vďaka ktorému existujú aj krásne synonimické rady, ktoré sú v angličtine katastrofa.
 fotka
chibiorange  16. 5. 2011 21:03
@angel... no tak ako ja nemám problém napísať, ide o systém a toto sa týka aj @sliv3 -a že sme ovplyvňovaný hlavne teda týmto jazykom a mne osobne to príde krajšie, ale samozrejme že aj Slovenčina ako jazyk má svoje čaro. Čo je však katastrofa v mojom prípade je presne to, že viem ako by som to povedala v angličtine ale neviem to správne vyjadriť v slovenčine takže tak
 fotka
angel...  8. 1. 2012 12:12
aj tak by som anglické blogy brala (okej, táto diskusia je už stará XD)

btw.. "I fell in love with you~"

hai určité veci proste vyznú lepšie... alebo možno "správnejšie" v inom jazyku... a možno úprimnejšie či pravdivejšie, to mám z vlastnej skúsenosti ... ale slovenčina má svoje výhody, pre ktoré sa oplatí v nej písať poviedky, o tom tiež viem svoje.. len vravím, že anglické blogy by som absolútne brala, prečo nie ?

btw... je to angličtina, nie angliština.. je nejaká šanca že si to v tom blogu opravíš ? (sorry že stále rýpem do gramatiky =__=; *nemôže si pomôcť * )
10 
 fotka
chibiorange  8. 1. 2012 13:57
@angel... kludne si do tej gramatiky rypni ja ti poviem len tolko ze to s tou anglinou viem ako to ma byt ale vždy to napíšem takto (*tu si chibi nemoze pomoct ....a o čo v tomto vlastne šlo bolo, že či by to niekto čítal, keby to v tej angline bolo... ("I fell in love with you" je krasna fraza "zamiloval som sa do teba" proti nej nema sancu )
11 
 fotka
angel...  8. 1. 2012 14:19
@chibiorange s tou frázou súhlas s tou podstatou blogu - hej veď to chápem a ti vravím že by to niekto čítal *raising hand* ja

... ah. hej také poznám. ako ja vždy napíšem "knížky" aj keď viem že tam dĺžeň na i byť nemá (aj keď to až tak moc nebije do očí ako to tvoje )
12 
 fotka
chibiorange  8. 1. 2012 23:07
@angel... no jeden blog je tu v angline :3 (just to tell you ) ... hmm no čo ti poviem každý má svoje
13 
 fotka
angel...  10. 1. 2012 01:33
@chibiorange no to ja viem, ale len jeden
14 
 fotka
chibiorange  10. 1. 2012 05:59
@angel... ale je *positive thinking*
Napíš svoj komentár