Áno! Idem sa pustiť rúčo do starších ľudí. Do niektorých dôchodcov, ktorí kážu jedno, robia opak. Samozrejme, že sa to dá napchať do všeobecného vreca, kde každý káže vodu a víno pije.
Čo ma ale neskutočne naštvalo a videla som na vlastné oči, takže to mám z pravého aj ľavého oka naraz!

Záhradkárska osada:
Netreba vysvetľovať o čo ide. Skupina súkromných pozemkov, na ktorých sú vystavané záhradky. Okolo týchto pozemkov, rastú stromy, a je tam dokonca mestská lúka.
Ale ten bordel čo tam je. Tých plastových fliaš, igelitu, vreciek... proste BORDEL. Človek to uprace a o pár dní uvidí starého pána, ktorý si pekne v kýbliku napučil sklo zo svojej fľaše. Vzal ten kýblik, vyšiel zo svojej záhradky a vysypal svojsky toto sklo pod strom a ešte po ňom aj pochodil aby boli črepy menšia a lepšie sa zahĺbili do zeme.
A teraz pozor! Okolo tohto starého uja, šiel druhý starý ujo. Nepovedal mu ani štvrť slova. Šiel hore kopcom ďalej.
Čo sa ale stalo! Keďže je to blízko našej záhrady, tak tetky a ujkovia sa zastavujú a NÁM sa sťažujú, prečo je tam bordel, aby sme to upratali. Áno tieto tetky a títo ujkovia, ktorí ten bordel tam spravili.
Keďže zjavne, osoba mladá ako ja, som chodila v noci a hádzala som rozbité fľaše z nudy o stromy.
Otázne stále ostáva. Ujo prvý aj druhý. Teta taká onaká, zamyslite sa nad sebou. Za to, že som mladá, to neznamená, že ten bordel som tam dala ja. Ja krava som to ešte aj upratala pred tým.
Ešte mi niekto niečo takéto zadrie, že prečo tam je neporiadok tak ich menovite na niekoho odkážem. Pán ujo na dôchodku, ktorý chodí s paličkou a tvári sa ako Dedko Mráz.

Susedia
I. Chodby
Ah áno, títo kresťanskí posluhovači. A zasraní demokrati. Máte niečo na chodbe, tak vrieskajú cez osem poschodí. Ale keď má mesiac nejaká sliepka pod nami na chodbe tri skrine a smradľavé lišty, tak pani učiteľka, pani učiteľka, pani učiteľka...

II. Grcky
Raz sa stalo, že na parapetných doskách sa trom pod seba idúcim poschodiach vyskytli grcky. Niekto nestíhal na záchod tak to pustil von oknom.
A teraz pozor na tú logiku drahí Freudovia:
Takže, tento zasraný alkáčsky pás padal od štvrtého poschodia po prvé. Ale ktože nám prišiel na ôsme poschodie zazvoniť, že prečo od nás niekto grcia z okna?! Ah áno... pani učiteľka pod nami má ogracné okno. Ako moje oko hľadelo na bielu parapetu pod nami. Mala tú dosku akurát obsranú od vtákov.
Ale nie, samozrejme. Od nás niekto tak matematicky, zložito za pomoci vektorov tyčkoval z okna že sa to zachytilo presne na štvrtom poschodí a padalo to dole na všetky tie nasmradené paničky.
Pani veliká si potom po "dokonalom" vyšetrovaní uvedomila, že to nie je možné a tak sa nám prišla ospravedlniť. Poznamenala, že šla celú cestu, (nie ona utekala) tri poschodia aby sa nám ospravedlnila. Ale keď sa jej moja mamka spýtala kto to bol, tak teta dokonalá už bola o poschodie nižšie s tým, že to nemôže prezradiť.

Oravská strela a jej super chytrá sprievodkyňa

Šla som s obrovskou taškou na pleci a katanou vo vaku na druhom pleci von z vlaku. Teta štikačová sa postavila uprostred dverí s akýmsi chalanom a predávala mu lístok. Nejaká cestujúca sa ma opýtala, že kde má vystúpiť keď chce vystúpiť blízko tesca. Tak jej hovorím, že na hlavnej. Že teraz bude ešte zastávka a potom hl. stanica. Tak poďakovala. Vlak mi už však nebezpečne zastavil, takže som musela vystúpiť.
Teta štikačová tam však všetko blokovala. Tak hovorím s dovolením, musím vystúpiť. Nič. IGNORÁCIA. tak som sa tam prepchala s tou taškou a s tou katanou. A zrejme som ju buchla. Teta štikačová vyletela, že čo si myslím o sebe. Že ona tej tete povedala už päť krát kedy má vystúpiť a že sa mám opýtať keď prechádzam.
Tak takto. Teta dospelá, štikačová, pani staršia.

Dôchodcovia v práci
Idem si ja takto po meste okolo kostolu. A tam ujko s ujkom. Fúzatý, s paličkami. Jeden ujko vraví druhému, že tí mladí nerobia a sú leniví. A druhý ujko mu hovorí, že on robí ešte DNES na dôchodku.
Tak som sa opäť Freudovsky zamyslela. A vy ujo, ja viem, že beriete dôchodok ktorý nie je nič moc. Ale do pekla ako sa ja mám zamestnať ujo, keď vy pracujete za zníženú mzdu, čo zamestnávateľovi vyhovuje a potom nechce mladých ľudí, ktorým by platil plnú mzdu? Ujo vy beriete dôchodok, ale ja beriem akurát euro päťdesiat na skurvené pivo od fotrovcov, ktorí bliakajú aby som si našla robotu.
UJOVIA.
My chceme pracovať.

Odpad
I. Skrinka a vešiak
Poznáte to. Musíte mať odpad v tých igelitových vreckách. Tie zauzliť a hodiť do kontajnera. To robíme všetci, teda aspoň sa snažíme. Ale nesmie sa odpad pokladať ku kontajnerom. Ak ho tam položíte, tak technické služby ho tam zanechajú a dokonca vás môžu pokutovať.
A tak pani dokonalá z nášho vchodu, ktorá vyvesila tento oznam na nástenku, o dva dni položila ku kontajneru akýsi stojan a skrinku. Odvoz prišiel na druhý deň ráno a stojan aj skrinka tam ostala. Teta oni nie sú prepravná služba mŕtveho nábytku. Kde si to asi strčia tú skrinku a ten stojan?
Challenge Accepted.

II. Pozor na potkany
"Rodičia dávajte pozor na svoje deti. V okolí bytovky vyhadzujú desiaty a potravu (ak tá logika) ktorou sa potom kŕmia potkany. Tie sa premnožia a my musíme platiť drahého deratizatéra."
Nikdy som tu potkany nevidela.
Nikdy som nevidela zahodenú desiatu okolo bytovky.
Ak neviete kde tie peniaze dávať, dajte ich mne.
A nabudúce povedzte svojmu vnukovi, aby z okna nevyhadzoval ohryzky. Možno tie potkany chodia len k vám, keďže váš vnuk ich zrejme s radosťou kŕmi.

Perlička
"My sme... sme... slušní kresťania. Chodíme do kostola. Tuto pani, pani učiteľka..."
Ah bože... zvratky.
Opäť.

 Blog
Komentuj
 fotka
mcvpn  20. 6. 2012 14:45
len škoda, že toto si asi žiadny z tých dôchodcov neprečíta
 fotka
demonica13  20. 6. 2012 15:36
dôchodcovia sa hold musia niečím rozptýliť, no niekedy by bolo vhodné nakoapť ich niekam, lenže potom by spustili reči typu nevychovnaci. Starým ľuďom také veci darmo vysvetľovať
 fotka
semhamforas  20. 6. 2012 15:37
Ja nemôžem na dôchodcov nič povedať. Každý sme nejaký a dôchodcovia na svoj vek sú premúdrelí. Možno to čaká nás (ak sa dôchodku dožijeme).

Mňa čo naserie sú takéto názory

Screenshot




Zvláš tá veta, ako "naši vnci nech si to zaslúžia".

Pani žila v komunizme, kde bolo maximálne sociálne zabezpečenie (ktoré si chce očividne užívať do staroby), nehorzila jej strata práce a v práci sa ani nijako zvlášť nepretrhla, keďže v komunistických podnikoch bolo zbytočne veľa ľudí.

Tak o akej zásluhe je reč, netuším
 fotka
chidori  20. 6. 2012 16:24
@Semhamforas moja stará mať robila v nejakom výbore, akomsi ženskom komunistickom spolku. doteraz máme plný šuplík tých jej vyznamenaní a plakiet a protín. úplne zbytočných. niečo ako - za dvoj ročnú prácu, za päť ročnú prácu. za svedomitú dochádzku.

a toto je zásluha na budovaní. že tam vydržali dva, tri roky a nikto ich za komáčov nedal sedieť na 10 rokov za imaginárnu velezradu.

Ako hovorila moja profesorka účtovníctva; "doba sa vraj nezmenila" a vždy keď sme jej povedali, že je iná doba, strašne po nás vyštekla, že aká iná doba. No pozrime sa na ten zoznam pani profesorka. aká iná doba je od vtedy čo ste chodili do školy a aká doba je teraz.

sú to proste názory dôchodcov, ktorí nevidia von z priestoru. sú obklopení tým svojim ja ja ja som makal 50 rokov ja ja ja ja si to dožijem a ostatní bozajte ma v riť. ja tu už nebudem. ale to, že presne takéto názory dokurvili náš štát, to im nikdy nedôjde.
 fotka
yeya  20. 6. 2012 17:40
asi napíšem článok o našich milých susedkách, domovníkovi a dôchodcoch nakupujúcich v kauflande čo článok, knihy toľko je toho fuj
 fotka
kokosovyorech  20. 6. 2012 22:25
konečne dobrý blog
 fotka
miaja  21. 6. 2012 21:00
" Od nás niekto tak matematicky, zložito za pomoci vektorov tyčkoval z okna" smejem sa jak čítam
 fotka
alroune  3. 7. 2012 16:29
@miaja kvoli tim vektorom sa budem smiat cely den v praci zas sa budu na mna ludia divne pozerat
 fotka
dany39  25. 5. 2013 21:32
zvláštne na tento blog som nezávisle po 6 mesiacoch znova natrafil
Napíš svoj komentár