Neznášam to!! Naozaj nenávidím...Zobudím sa do celkom pekného rána s pocitom , že sa konečne idem najesť keďže jedlo mám akože DOSŤ rada...síce po moc nenaspanej noci lebo v poslednej dobe sa mi snív veľa blbostí ktorým ja sama nerozumiem. Či sa večer najem alebo idem spať na lačno tak aj tak. Nič nepomáha. Mala by som si prečistiť svedomie . Keby aspoň existovalo niečo také ako SAVO NA SVEDOMIE. Bez problémov by sme prečistili čo by bolo treba občas by ostali biele fľaky ak by sme to prehnali a stále by to nebolo až také hrozné.

Ale naspäť k tomu čo tak nemám rada. Kludne hodím sa seba prvé tričko ktoré trčí v mojej zas a znova rozhádzanej skrini aj keď ju upratujem do nekonečna tak za dva dni je z tých vecí jeden veľký žuvanec.No ale k inému teraz otvorím dvere na izbe . V kuchyni už sedí mama , otec a ráno sa stihla priplachtiť už aj moja teta. Niečo zase rozoberajú. Otca ako vždy rozčúli akákoľvek téma a začne zvyšovať hlas no na to som si už za 17 rokov zvykla . On a jeho labilná povaha...to je ale na inú nôtu.

V kľude si popri nich spravím na raňajky toasty so šunkou a syrom , nakrájam mozzarelu usadím sa k stolu a v pohode raňajkujem. Prelistujem noviny a popri tom popíjam šťavu a jedným uchom zachytávam čo zas rozoberá dospelé osadenstvo kuchyne. Deň vyzerá pohodovo . Len tak sa dozvedám , že zas a znova musím ísť s mamou na nákup do mesta a pri tom ako si spomenie , že som si zabudla vybrať lieky z lekárne a recept prepadol zasa vzniká dusná nálada.

Pomaly sa osprchujem hodím na seba biele tielko a jeansove kraťasy a vysoké biele tenisky . Na plece modrú tašku previazanú bielym "námorníckym" lanom a už si dupkám pri dverách a čakám na mamu.Nezabudnem podotknúť , že na ušiach sa mi hompáľajú dva okrúhle pliešky , striebornej farby ktoré sa zrkadlia.A to som ešte nevedela že tie dokážu znechutiť mi celý pekný deň!

Pomaly sa to rozbiehalo.Mamina nálada sa zhoršovala s otcovími pripomienkami , aby nezabudla kúpiť kvety , a veľkú bonboniéru pre jej "najmilovanejšiu" svokru. Dorazíme do nemocnice a všetky malé drobnôstky sú na nič. Na nič parkovanie , na nič motajúca sa teta popred auto , na nič plačúce dieťa v čakárni a na nič ďalších milión vecí. A ako sa to všetko takto na nič pozbiera tak to poznáme a nálada na bode mrazu , nervozita mojej mami stúpa a pekný deň mi už kýva niekde zdiaľky , že sa uvidíme zase inokedy.

Doktorka má dovolenku. No zbohom . Ďalšie málo na nič čo ničí náladu.Nákup v Tescu prebehol ako tak v pohode . A začalo to gradovať až pri vykladaní auta . Neviem prečo zrazu mame udreli do očí moje veľké náušnice a začala mať hlúpe poznámky.
,,No ja neviem či je to pekné´´
,,Strach aké náušnice´´´

....A podobne nedala som sa odvrkla som a to už amok a ďalších tisíc poznámok aká som ja najkrajšia , najúžasnejšia , najdokonalejšia. Potom ako nič nerobím , ako aj ona má dovolenku a nemusí nič robiť. Koľko mám chýb čo som nestihla , čo som nespravila . Čo neviem , čo sa nedá , čo všetko ona vybaví a...veď to každý pozná. Len z tkých maličkostí som si ja zase vypočula mamin monológ o mojej nedokonalosti a neschopnosti ktorý som aj ja síce počúvala jedným uchom dnu a druhým von.No na dobrej nálade to určite nepridá.

Pri takýchto výstupoch si samozrejme hovorím ako ja taká na moje deti nebudem.Ale už to vidím bude to to isté a bude sa to opakovať. Hnusné ako si to už hovorím do predu no posnažím sa.Až netrpia .Každý máme svoje muchy . Ale kto má právo kaziť mi môj pekný deň?!A ako prišla tá zlá nálada. Tak prišlo aj pár mrakov a hrmenie. Začalo pršať.Presne ako ten dnešný deň. Ale snáď zachvíľu víde slnko. Vypadá to , že aj mama sa začína usmievať a takéto šarvátky prehrmia ako tá dnešná prehánka .

Paula

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár