Isto to mnohí poznajú na vlastnej koži.Študent Obyčajný, ktorý nevie variť a živí sa len tým, čo si doniesol z domu a rôznymi polotovarmi.A stalo sa vám, že jedné dňa ste si dupli od zlosti (či skôr nechuti) a povedali, to už stačí!!! Tie wifonky sú nechutné, naučím sa variť!!! ?
Mne áno...

Lenže, čo je také jednoduché, aby to zvládol chalan antitalent na varenie, dalo sa to jesť a bolo ako tak chutné?No tak začnime cestovinami, veď to je vraj v pohode.Takže idete do obchodu, kúpite si nejaký ten sáčok vrtuliek, nie je to nič drahé, k tomu nejaké zeleniny, dresing a pome na vec!

Zistil som si o cestovinách všetko, prečítal návod a prizval ešte niekoho na pomoc, veď čo ak náhodou Jednoducho, nič sa nemohlo pokaziť.Slečna mala z toho samozrejme strašnú šou, pýtal som sa fakt na kraviny: Koľko tam mám toho nasypať? Čože, to mám aj posoliť a koľko? Aha, takže to nemusím stále miešať.Jáááj, to sa tam sype až keď voda zovre?...Jednoducho zábava.Stresy akoby som varil pre členov kráľovskej rodiny No ale taký som bol na seba hrdý.Nič som nepripálil, nerozvaril a dalo sa to jesť so všetkým, čo som tam potom nasypal.Takže zhrnutie a pre ostatných, mne podobných, v prípade cestovín:

Cestoviny nasypeme až do vriacej vody (!), predtým podľa chuti posolenej a varíme za občasného miešania na miernom ohni dovtedy, kým prijateľne nezmeknú.To samozrejme znamená ochutnávať, len nezabúdať, je to horúce Potom už len spojiť so rôznymi inými vecami, čo sa nájde na intráku.Najlepšie syr, kečup, dresingy, zeleniny či už surové (samozrejme umyté a očistené) alebo konzervové atď.

Posilnený týmto úspechom som sa odhodlal aj na sáčkovú ryžu, čo už pre mňa, skúseného variča cestovín, nebol žiaden problém.Podobný postup s tým, že nemusíte ani miešať!Paráda, povedal som si, že teda prejdem na ďalší level.Pečené zemiaky...

Tak to už vyzeralo pre mňa zložitejšie.Ale opäť som mal pri sebe výpomoc (ešte že mám toľko skúsených kucháriek na priváte Umyl som si tie zemiaky, šupu som však nechal, aspoň mám menej roboty a so šupkou to je tiež maškrta.Rozkrojil som ich na menšie časti a v tom ma kopla kuchárska múza.Čo keby som k tým zemiakom pridal aj slaninu a cibuľu?Moja odborná asistentka mi tento návrh schválila, takže na pekáč som uložil k zemiakom aj slaninu a cibuľu.Dal som to celé do trúby a čakal.

Po nejakých 40 min. som to voňavé vytiahol von a bol som na seba strašne hrdý.Akoby som postavil dôležitý most cez rieku, zastavil nepriateľskú armádu na hraniciach.Strašný úspech to bol Nič pripálené, chutné a bez nejakých polotovarov.Nadlábol som sa a zaspal.

To je zatiaľ môj najvyšší level, som zvedavý, čo bude nabúdúce Takže chlopi, nebojme sa, ono to pôjde

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
rimanka  1. 3. 2009 14:57
milé keď sa chlap učí variť
 fotka
aalix  1. 3. 2009 15:21

konec
nám na intráku varia
aaaa ešte totok, pokiaľ sa ti fatk nechce ani zalievať wifonku a máš chuť na niečo ako čipsy, skús ju zjesť takú surovú. a prísady môžeš použiť na vychýrené zemiaky s cibuľou
Napíš svoj komentár