Tak táto otázka je iba vyvrcholením dnešného zážitku z obedu s mojimi kolegovcami...

Voľno po skúškovom období uplynulo a opäť nastal čas učenia a návratov do našej alma madre.To je samozrejme spojené so stretnutiami mojich spolužiakov, ktorých som už fakt dlho nevidel.Po dnešnom nenáročnom dni v škole, sme sa preto niekoľko ľudí vybrali na spoločný obed, že pokecáme o tom, čo sa zmenilo a tak, iste to poznáte.

Reštaurácia bola neďaleko školy, nešli sme preto dlho, zasadli sme pri stôl a začali debatovať.Najprv sme sa bavili o celkom vážnych témach, školských, vzťahy a pozvoľne sme prechádzali do voľnejšej debaty.Všetko bolo podfarbené parádnym obedom a tak sme asi po hodine začali haluziť.Padali vtipy, rôzne hlášky...prosto zábava.Už si ani nespomínam, čo sa všetko porozprávalo, bolo toho naozaj dosť.

Po nejakých 3 hodinách (!!!), čo som ani nečakal, že sa tak dlho zdržím, sme sa teda po dobrej zábave rozhodli, že pomaly pôjdeme.Tak, že ideme platiť účet.Ten znel na 32.23 eur.Že šak sa zložíme...Tu to všetko začalo.

Každý vyklopil svoje mince, stravné lístky, bankovky a začalo sa kalkulovať, vymieňať, rozdeľovať do kôpok...jednoducho, právnici počítali Jeden v ruke kalkulačku, druhý na prstoch, dvaja rozmýšľali, koľko je 7+6...no a do toho ešte tá naša uvoľnená nálada.Čašníčka, tá len v kŕčoch pri bare...že oni majú v kuchyni jednu právničku na výpomoc, že v pohode

Tak sme počítali, občas sme sa zasekli a odznova...takto sme to prepočítali asi 3 krát, aj s tým, že sme pokaždé prihodili sprepitné, ale pri ďalšej kontrole nám to vždy akosi vyšlo menej takže asi na 4. krát, kedy nám už vyšla suma 32.71, sme so smiechom a vedomím víťazstva zavolali čašníčku, že to máme niekoľkokrát prerátané a že je tam ešte navyše, nech si to skontroluje.Tá samozrejme nechcela, povedala, že nám verí Síce sme jej tvrdili, nech nám neverí, lebo našou prácou bude ľudí presviedčať o určitej pravde, ale aj tak nechcela. Jeden z účastníkov sa pýtal: Teraz čo? - zaplatíme a dlhšiu chvíľu sa tu neukážeme- znela odpoveď

A nakoniec....koľko právnikov treba na spočítanie 32 eur? No šiestich

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
rimanka  18. 2. 2009 18:22
pekne si mi zdvihol dnes náladu
 fotka
estrella  19. 2. 2009 12:11
dobrá haluz..
 fotka
susenejablko  28. 2. 2009 15:05
lol, milé...

ja som matematik.
 fotka
yolis  28. 2. 2009 18:30
Prečo to poznám???
Už sa mi takto podarilo nechať párkrát mastné sprepitné
 fotka
-veronka-  1. 3. 2009 09:58
..vtipny blog ..mimochodom, chodim do skoly do Starej Turej
Napíš svoj komentár