Keď ste zarytý fanúšik Star wars a naskytne sa vám možnosť zúčastniť sa medzinárodného festivalu fantasy a sci-fi, neváhate ani chvíľu. Pre nedostatok času volíte jednoduchší kostým aby ste zapadli medzi bratov a sestry, zbalíte to najpotrebnejšie, zlákate pár verných priateľov a vyrazíte do nášho hlavného mesta. Bratislavu poznáte najskôr po čuchu, neskôr spozorujete, že vás na dejepise skutočne neklamali a z mladšej doby železnej tu ostalo niekoľko pobehujúcih Keltov. Čím ste bližšie centra diania tejto dych berúcej udalosti roka, tým viac sa vám rozlieza úsmev na tvári a po vstupe do Istropolisu zabudnete na ten svet vonku. Vitamín D nasyntetizovaný posledné dni vám musí vystačiť na celý víkend, pretože už od prvého pohľadu vám je jasné, že tento neskutočný svet sa stal na neurčitú dobu vašim novým domovom.

Už po hodine pozorujete prvé zmeny. Štyridsať ročný chlap v ružovo-žltom kostýme poníka vám príde ako neškodný a milý ujo, od ktorého by ste ti vzali lízatko a ešte by ste mu dali aj pusu na čelo, tajomný neznámy stormtrooper vám príde ako dokonalý budúci otec vašich detí a keď okolo vás prebehne partia malých hobitov, začnete sa nadšene obzerať po Gandalfovi. Každý tretí krok nasleduje nadšený výskok, pretože toho úžasného a skvelého je na každom rohu na tony. V kostýme Alice si pyšne vykračujete okolo ostatných, cítite, že Captain America vám o chvíľu musí nutne zachrániť život a ak vás vyčerpá zapálene poskakovať ako malý pudlík, môžete sa na chvíľu posadiť na prednášku. S blížiacim sa večerom si hľadáte tmavý kútik, kde by ste mohli stráviť noc a už nikdy nemuseli opustiť tento čarovný svet. Cudzinca v kostýme bieleho králika môžete síce stretnúť aj vonku ale tu máte aspoň akú takú istotu, že keď vás vláka do nory, nebude vás tam držať šestnásť rokov.

Keď nastane čas zložiť Alicin kostým späť do batoha, zistíte, že k bielym podkolienkam máte odrazu prekvapivo silný citový vzťah. Chvíľu so sebou bojujete ale nakoniec so sklonenou hlavou vyjdete von a pevne veríte, že o rok sa sem opäť zatúlate.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár