Keď ste študent študujúci u našich milovaných susedov, s ktorými sme tvorili kedysi jeden štát a z televízie na vás pomedzi reklamy odrazu vyskočí, že vám na začiatku semestra odopreli prístup k alkoholu, môže sa stať, že to nezvládnete s chladnou hlavou. Pečeň, ktorá sa cez prázdniny naučila na svoj zdravý príjem, začína netrpezlivo slintať pri predstave mozgu o dobrej českej hospode, ruky sa samé dvíhajú k ústam držiac neviditeľný pohár a dobrý gurmán priviera oči nasledované blaženým úsmevom, ktorý sa rozleje po tvári. Ale čo teraz? Aká prohibícia?

Tie slabšie povahy začínajú po pár minútach bezhlavo pobiehať po byte a okena cez chleba im odrazu nepripadá ako zlý nápad. Iní sa zas uisťujú, či tá alpa odložená pred pár rokmi vzadu v skrinke v kúpeľni ešte nezmizla. Takí ako my, ktorí sa rozhodli, že nezapiť nový semester je proste neprípustné, parkujú svoje autá na ceste za novým životom pred Tescom a do priestoru dvadsaťsedem štvorcových centimetrov, ktoré sú jediným voľným miestom po nabalení piatich nadšených študentov, sa snažia napchať ešte zopár rýdzich slovenských fliaš dúfajúc, že tie naše žiaden metanol neobsahujú. Po vybalení sa väčšina nešťastných tvárí smutne vlečie do krčmičiek v okolí, sledujúc cestou tabule o prohibícii. Žiadna vzbura, ulice sú tiché. Túto situáciu naša hlava pochopí až po príchode do jednej miestnej hospody, kde nás privítajú naši českí bratia so zdvihnutými krígľami zlatistého moku. Veď nám ešte ostalo to naše najcennejšie- pravé dobré pivo!

 Blog
Komentuj
 fotka
burn  17. 9. 2012 17:08
My sme s Evou ráno rozmýšľali, či ani Alpu nepredávajú? Teda nieže nalievajú, ale normálne v obchode. Asi si z domu donesiem bororo, keby tu náhodou bolo čo oslavovať. Napríklad pondelok, utorok, stredu, pekné počasie alebo že má meniny Olympia alebo nedostatok toho-čo-netreba-menovať. Ale keď na jeseň prídeš, možno už bude po prohibícii. Alebo dorazíme načatú vodku z chladničky, máme tu teraz temnejšie časy, ani piť kto nemá. Inak sa na teba teší, ja tiež (ako vždy), Keanu Reeves zo študovne tiež a náš spolubývajúci asi najviac.



Čakám fotky Alice!!!



A viem že som to celé asi nemala písať sem, ale emocionálny průjem nezastavíš...
Napíš svoj komentár