Dnes už mám toho fakticky dosť. Nielen preto, že - ako som zistila, hoci už dávno tušila - by moja imaginárna firma vplyvom mojich účtovníckych NEschopností padla hllllllboko do temnôt červených čísel vďaka mojim vedomostiam, ale moja drahá máti nie a nie vzdať sa pofidérnych snáh a predstáv o mojej slávnej ekonomicko - kultúrno - inej budúcnosti, v ktorej by nefigurovalo cestovanie, exotično a veci mne blízke. Už to trvá pol roka... no poviem vám, s kľučkou na dverách by som sa rýchlejšie dohodla.

Ale nie o tom som chcela

Kauza

Tak si teda predstavte, že v takýto príjemný, slnečný, pľačkavý, mokrý, prihriaty, priteplený, nervy a psychiku celkovo drásajúci deň si poviete, že si skočíte do obchodu aspoň na niečo príjemné namiesto obeda.

Tak.

Ako správny stredoškolský troll vrolujete do Jednoty v zúfalej túžbe po kúsku rožka a - povedzme - delikatesne lacného, ale v tom momente potrebného parížskeho šalátu. No čo sa nestane?
Jeb ho tam! a cestu vám zastane matka s kočí... ehm, s KOČOM. Ako... nič proti mamkám s malými deťmi, samozrejme, aj určitý povoz im treba, ale aj takýto druh "dopravy" by sa mohol riadiť ak už nie legislatívnymi, tak aspoň etickými zákonmi a radiť sa ktorúkoľvek stranu vozovky, ktorá inklinuje bližšie k regálom, než k stredu tej drbnute úzkej uličky.

Tak, mamka si to valí ako správny tank v šesťdesiatom ôsmom, samozrejme rýchlosťou priamo odporujúcou naliehavému volaniu vášho žalúdka. Popritom nezabúda takticky vykrývať celý ten priestor, cez ktorý by ju človek mohol obehnúť. No, čo už? poviete si a keďže ste jednoduchým matematickým odhadom došli k záveru, že sa k vášmu cieľu dostanete oveľa rýchlejšie, ak ju obídete cez druhú uličku, následne plán zrealizujete.

No čo čert nechcel, buď vás zrovná babi so smrťou v očiach a plným košíkom, alebo druhá mamka. No a nenaštvi sa! A potom po vás budú zazerať...

Návrh riešenia

Nakoľko sa považujem za praktického pacifistu, rozhodla som sa, že predstavy odseknutých hnátov a lietajúcich kočíkových kolies prenechám mojej divokej fantázii.

Drahé Mamky Tankistky.

Prosím.

Úprimne a z najhlbších zákutí mojej twisted soul.

Zložte si už z očí tie klapky. Je mi jasné, že vaši miláčikovia sú tým najväčším pokladom na svete. Ale dbajte aj na nás ostatných. Priestorové možnosti sardinkovej konzervy prináležia sardinkám, nie ľuďom.

Nenúťte ma pristúpiť k radikálnym riešeniam.

Inak vás poženiem na autoškolu.

Alebo aspoň na "opáčko" pozdĺžneho parkovania v hustej premávke.




HOWGH.

 Blog
Komentuj
 fotka
mauinka  22. 2. 2012 19:57
calm down, Joja... skús ísť v piatok poobede do bystrického Kauflandu a odprisaháš si, že nabudúce sa radšej naučíš lietať
 fotka
dahlia18  22. 2. 2012 20:31
myslím, že je úplne jedno, ktorý obchod v piatok poobede navštívim s mojím šťastím. Počet tankistiek je vždy nepriamo úmerný šírke uličky
Napíš svoj komentár