Ďakujem h8u za jej super blog a kradnem nápad  

Január 

Prvý mesiac v tomto roku bol dosť pracovný, väčšinu z neho som strávila na brigáde, keďže som si chcela čo najviac zarobiť na další semester. Mama si k sebe nasťahovala priateľa. Domov chodim čoraz menej, veľa sa hádajú, ja sa jej snazim pomôcť ale neviem ako.. Na druhý pokus som spravila skúšku z matematiky a štatistiky na D, na čo sa ma profesor spýtal, či to nechcem skúsiť ešte raz a na lepšiu známku. No, veru nie . Keď som nepracovala v bare, tak som trávila väčšinu času  s priateľom alebo kamošmi a bolo nám krásne.

+ staršia sestra mi oznámila, že je tehotná a ja som veľmi plakala

Február

Vínka so sestrou vymenili čaje. Prvý raz som sa bola mechovať - po štyroch poldecákoch ginu (fuj) sme sa s kamarátkami zobrali z baru, po ceste vzali od jednej z nich prázdne mechy z pivnice a išli sa po snehu spúštať z kopca. A bolo to super! Prvé dva týždne som ešte brigádovala naplno, keďže sa mi začína semester a budem končiť  (aj kvôli rozvrhu; aj kvôli zachovaniu aspoň štipky mojho psychického zdravia). Do nového semestra som tak vkročila celkom bohatá smiley:, a šťastná že mám na všetky nájmy do leta a aj peniaze pre seba a na jedlo. Čoraz viac som si však uvedomovala, že ma škola nebaví.

Marec

V marci mám narodeniny ja, aj dve z dvoch mojich nitrianskych kamarátok. Boli to veľmi čudné večery a bola som hrozne opitá. Ale s priateľom sme sa prechádzali, smiali sa a ľúbili, tak to bol aj tak krásny mesiac Končím aj na druhej brigáde, keďže bar preberá nájomník a nikomu z nas nie jej sympatický, a som z toho trochu smutná. 

Apríl

Ešte mám peniaze, ale nie až toľko, tak idem brigádovať do jedného obchodíku so zdravou výživou, kde som už kedysi robila. Vedľa neho pracuje môj priateľ, takže mi nosí kávu a koláčiky

Máj 

Blíži sa koniec semestra a mňa to naozaj prestáva baviť. Snahu učiť sa latinské názvy bylín striedajú moje pokusy o vyšívanie. A pracujem. 

Jún

Spravila som skúšky. Chémiu s plačom, ale čo už. konečne mám čas na Matejka, brigádu, sestru, ktorá o chvíľku pukne a kamarátov. Chodím na prechádzky, fotim, vyšívam, občas si idem zabehať a je mi pekne. Idem na kontrolu na Kramáre, čo mi pekný jún celkom zneprijemní, ale 

Júl 

K brigáde v zdravke som si pridala aj jednu v Autokempingu - 12 hodín denne pri jazere? Sen veľa ľudí tam nechodí, stále som na čerstvom vzduchu, vždy robíme vo dvojici a s kolegyňami sa poznám už dlho, takze väčšinu času len sedíme vonku na terase, rozprávame sa, pijeme radlera, vyšívam, a chodí za mnou Matej. Ak mám náhodou voľno, sme spolu . Sestra ma 31. termín, ale nič. 

August

Podobný ako júl, avšak ... 11.8. sa mojej sestričke narodí dcéra Adelka  

A v druhom kole prijímacieho konania na našej škole (len inej fakulte) som sa rozhodla, že si pošlem prihlášku na iný odbor. Len tak, lebo prečo nie. Riešim nový podnájom v NR, takže idem bývať s tými dvoma kamaratkami z dvoch . Teším sa, ak mám voľno, chodíme sa kúpať najlepšia kamarátka odchádza pracovať na loď do Nemecka, na tri mesiace. Ide ako chyžná, po týždni ju povýšia na recepčnú, a som šťastná za ňu  

September

V kempe sa skončila sezóna, tak som len v zdravke. V prvý septembrový týždeň mi volá mama, že mi prišiel list zo školy. Cez obednú prestávku letím preň a zisťujem, že ma prijali pred začiatkom semestra sme sa rozhodli, že si moje sťahovanie vecí do NR spojíme s výletom do Slovenského Raja. A bolo to úžasne prvý krát som bola na rebríkoch. Myslela som, že umriem, ale nakoniec som to dala. A dúfam, že budúci rok pôjdeme zasa! Začína sa semester a ja sa teším. 

Október

Zisťujem, že jeden spolubyvajuci ma schizofréniu, ale  v priebehu mesiaca si zvyknem. Je Oktoberfest, opili sme sa, ale nie tak, ako pred rokom. Prednášky ma celkom bavia, až na fonetiku, ale snáď to pôjde. Chodím kočíkovať so sestrou a s frajerom sa váľame v listoch. V posledných októbrových dňoch mi príde bývalý najlepsi kamarát z Dánska po tom, čo som ho takmer dva roky nevidela. O 11 večer spolu voláme, pohadame sa, ja plačem, on príde taxíkom z iného mesta a príde pred môj barak o polnoci a do štvrtej rana spolu sedíme v herni, a je to fajn. 

November 

Som vonku so spolužiačkami, tak naozaj. A je to celkom fajn, ale raz za mesiac - dva mi stačí. Kamarátka sa mi vracia z lode a ja som šťastnaaaa cez týždeň som v škole, hľadám brigadu v Nitre, v piatok alebo sobotu pracujem v mojej rodnej domovine a inak som s frajerom, stále nám je krásne a zvažujeme spoločne bývanie. A vlastne ešte chodim so sestrou kočíkovať, občas si dame dve deci vareného vínka, keďže sa jej ani po dvoch mesiacoch snahy nespustilo mlieko. 

December

December, trochu nestíham so školou, ale stále to ide a baví ma. Ozve sa mi môj tato po dlhom čase, a nechá mi doma 200 frankov. Takze, ďakujem Objednali sme si s Matejom vecicky na výrobu mydla, a našli v tomu novú záľubu. V jeden deň som dostala Áčko z jedného predmetu a Fx z druhého, takže rovnováha asi existuje Občas som na brigáde, stále si hľadám ďalšiu v mieste školy, ale veľa sa ľúbime s priateľom, sestrou a kamoškami. Teším sa na sneh a od prvého decembra prvé, čo ráno spravím je že sa pozriem von oknom. A stále nič. Možno zajtra

 Blog
Komentuj
 fotka
zelinka  18. 12. 2019 22:59
ty vyzeráš byť ako taký sympatický a milý človiečik
hádam sa ti bude dariť minimálne tak aj v ďalšom roku
Napíš svoj komentár