Moje životné ciele, či úspešný plán môjho života, sa od môjho narodenia zmenil už niekoľkokrát. Už ako malé dievča, podobne ako asi väčšina mojich rovesníčok, som sa túžila stať slávnou speváčkou. Predstavovala som si samu seba ako v žiare plnom reflektorov spievam pre státisíce ľudí, všetci si spievajú moje pesničky a moji fanúšici vyčkávajú v dlhých radoch len preto, aby dostali môj autogram.

Niekedy v priebehu prvej polovice môjho štúdia na základnej škole, som už mala o niečo viac reálnejšie ciele, a to dobré známky a spokojnosť mojich rodičov z mojich výborných výsledkov. Začala som navštevovať hodiny klavíra na základnej umeleckej škole, a keďze sa môj sen o veľkej speváčke rozplynul, začala som si predstavovať, ako je zo mňa svetová klaviristka. O niekoľko rokov neskôr som si však uvedomila, že s mojou večnou trémou a obavami vystupovať pred publikom to ďaleko nedotiahnem. Mojím cieľom bolo pokúsiť sa s tym bojovať a dostať sa na konzervatórium.

V poslednom roku na základnej škole som o tom začala pochybovať a nemala som žiadnu predstavu, akým smerom by sa malo uberať moje budúce povolanie. Rozhodla som sa ísť na gymnázium s presvedčením, že počas nasledujúcich štyroch rokov to zistím. Počas štúdia na gymnáziu bolo mojim plánom mať čo najlepšie výsledky, aby som sa mohla dostať na vysokú školu, hoci som nemala ani potuchy, aká škola by to mala byť.

Môj plán sa naplnil a ja som zmaturovala na samé jednotky, čo teraz už vôbec nepokladám za dôležité. Dobré výsledky mi samozrejme pomohli dostať sa na vysokú školu bez najmenších problémov. Hoci mi štyri roky na gymnáziu stále nepriniesli odpoveď, prišla som na niečo iné, a to na to, že štúdium ma akosi nebaví. Z tohto dôvoodu som pri výbere vysokej školy mala veľmi jasný cieľ, a to vybrať si nenáročnú školu, ktorá by mohla byť aj zaujímavá.

Moja vízia do budúcnosti, čo sa týka môjho povolania, mi nie je ešte stále jasná, no mojim cieľom je úspešne dokončiť školu a niekde sa zamestnať. Odhliadnúc od tejto skutočnosti, môžem s istotou povedať, že moje životné ciele sa podstatne zmenili. Teraz mám oveľa jasnejšie ciele, než je škola a vzdelanie.

Vlastná rodina, manžel, ktorý bude mojou oporou, spoločný život s ním a vlastné deti, pokladám za hlavný predpoklad toho, aby som bola v živote šťastná. Chcem mať pekný a útulný dom na vidieku, do ktorého sa budem každý deň vracať s pocitom, že ma tam čaká bezpečie domova a rodina. Chcem mať veľký dvor so záhradou, o ktorú sa budem môcť starať. Kedže rodičia mi nikdy nedovoli mať psa, určite si kúpim minimálne jedného a budem s ním chodievať na prechádzky.

Ďalším mojím cieľom je zažiť počas môjho života čo najviac zážitkov, cestovať, spoznávať mnohé krajiny a kultúry, skúšať nové veci a stále sa obohacovať o nové a nové skúsenosti. Chcem predísť každodennému stereotypu a pozerať sa na každý deň ako na deň, z ktorého sa budem tešiť, a ktorý mi prinesie niečo nové.

Kedže som nikdy nepatrila medzi priebojných ľudí, medzi moje ciele môžem s istotou zaradiť aj snahu prekonať svoju nesmelosť, stať sa sebavedomejšou a sebestačnejšou osobnosťou, a nebáť sa nahlas vyjadriť svoj názor. Bezprostredne komunikovať s novými ľuďmi a vedieť sa bez obáv dorozumieť minimálne jedným cudzím jazykom, je pre mna taktiež dôležité.

Ďalší cieľ súvisí s mojimi kuchárskymi schopnosťami. Ako kuchárka som sa ešte nedokázala prejaviť, no do mojich plánov do budúcnosti určite zaradím aj snahu zdolať nejakú tu kuchársku knihu, s cieľom dokázať navariť, či upiecť niečo chutné svojim blízkym. Ďalej chcem zlepšiť svoju fyzickú kondíciu, pracovať na sebe, prekonávať samu seba a mať radosť stále z lepších výsledkov.

Spoznávanie a komunikácia s ľuďmi nikdy nepatrili medzi moje silné stránky. No niektoré stretnutia a kontakty dokážu zmeniť pohľad na svet. Jedno stretnutie pomaly, ale určite zmenilo a stále mení môj pohľad na fitness a dôležitosť udržiavania sa v dobrej fyzickej kondícii. Začalo to návštevou fitka a viedlo to k úplnej zmene stravovacích návykov a týždenným cvičebným plánom. V konečnom dôsledku ma doviedlo k jednému z cieľov, ktorému som doteraz nepripisovala vysokú dôležitosť - zlepšenie fyzickej výdrže a vzhľadu. Dlhé tréningy a prísne dodržiavanie návykov prispeli aj k dosiahnutiu niektorých mojich cieľov z minulosti, odstráneniu zlozvykov a zlepšeniu psychickej odhodlanosti.

V budúcnosti sa zoznam mojich životných cieľov určite ešte rozrastie, no nateraz sú moje priority jasné a môžem s istotou povedať, že tieto ciele sa už nezmenia. Mój plán pre dosiahnutie úspešného života spočíva v dosiahnutí práve týchto životných cieľov a urobím všetko preto, aby sa mi to podarilo.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
antifunebracka  24. 8. 2014 01:33
ty si taky clovek milion... toto su podla mna tuzby 99% svetovej populacie
Napíš svoj komentár