Najhoršie paródie ever:

6. 2001 Maniacs (2005)

Či ich bolo ozaj 2001 som nepočítal a nepočítal som ani s tým, že sa to zaradí medzi vrcholne otrasné filmy. Partia kamošov príde na odľahlú osadu, kde si chcú oddýchnuť. Obyvatelia tejto osady však nie sú takí pohostinní ako vyzerajú a začnú ich jeden po druhom masakrovať tými najdebilnejšími spôsobmi. Celý scenár je o ničom a záver musel režisér vymyslieť len pod vplyvom extázy.

5. Supershark (2011)

Koľko dobrých žraločích filmov vzniklo? Nesmierne málo. Bohužiaľ, toto patrí do druhej kategórií- prúser. Stačí zhliadnuť trailer, kde obrovský žralok skáče ako delfín, žerie vrtuľníky, ako sa proti nemu zoči-voči postaví neger v ultra nadupanom tanku a váš negatívny názor bude plnohodnotne opodstatnený.

4. Scary Movie 5

Úprimne, mám rád sériu Scary Movie, resp. som mal rád, pretože toto, čo postváral režisér sa nedá odpustiť. Hlavný koncept je paródia na mamu, paranormal activity (najkontroverznejšie filmy u mňa), len ono je to celé podané tak trápne, že vás rozbolí žalúdok. Iróniou osudu je druhá smrť Charlieho Sheena a že film nezachraňujú ani populárne hviezdy filmografie. Jediné plus je, že to trvá, vďaka Bohu, iba hodinku.

3. Epic Movie (2007)

Epicko-komerčný trapas v podaní študentov, ktorí prechádzajú tajomným šatníkom do sveta Narnie. Okrem toho uvidíte ukážkových pirátov z karibiku, Charlieho a továreň na čokoládu a pod. hlúposti.

2. Disaster Movie (2008)

Už názov hovorí za všetko, že ide o filmovú katastrofu. Mesto sa rúca do záhuby a partia idiotskych antihrdinov sa snaží zastaviť katastrofu mesta tým, že nájdu bájny poklad kdesi v múzeu. Pán režisér si myslel, že keď sparodizuje kopec filmových postáv (marvel hrdinovia, Indiana Jones....), že sa z toho vykľuje ohromné dielo. Podobne ako u epic movie ide o komerčnú megasračku, o čosi horšiu.

1. Master of Disguise (2002)

Stačilo mi pár minút na to, aby som odhalil, o akú záležitosť ide. Videl som len kúsok a prepol som to, pretože toto už je najväčší vrchol megatrápnosti, ba megaútrapy. Celý dej je o tom, ako majster učí akéhosi debilka bojové umenie, pretože v ňom vidí skrytý talent. Najhoršie na tom je, že ten film sa tvári priveľmi vážne. A hej, chcem poďakovať markíze, že bola schopná odvysielať tento hnus velebnosti.

Najlepšie paródie ever:

6. Haunted House (2012)

Námet takmer identický so Scary Movie, ale nedajte sa oklamať, pretože konečne ide o normálnu paródiu so slušnou dávkou humoru. V hlavnej role tu vystupuje Marlon Wayans, ktorý sa presťahoval s manželkou do nového domu. Každú noc sa začínajú diať v dome paranormálne javy a scéna ako duch šuká hl. postavu do zadku, je čerešničkou na torte.

5. Dictator (2012)

Aladin (a.k.a. Borat) cestuje do Ameriky na ťave, pretože sa stal vyslúženým diktátorom. Avšak jeho zradní asistenti mu znivočia účes, dosadia miesto neho klona, ktorý má o koliečko menej a hlavný hrdina sa zmení na nepoznanie. Aladin sa snaží vymyslieť plán, ako sa dostať naspäť na svoju pozíciu tým najbizarnejším spôsobom. Najväčšie plus sú hlášky postáv.

4. Naked Gun

Leslie Nielsen mal čuch na paródie (nech mu je zem ľahká) a táto séria bola jednou z jeho najväčších úspechov. V role zábavného detektíva sa snaží dolapiť veľkých zločincov a ide mu to celkom skvele.

3. Zombieland (2008)

Vypukla apokalypsa, všade samí zombíci, ostalo len pár preživších , ktorí bojujú proti nim. Uvidíte napr. sexy Emmu Stone a Woody Harrelsona v role maniaka, ktorý je voči zombíkov veľmi neľútostný a je aj nesmierne zábavný. Mimo toho ma potešil a utkvel v pamäti soundtrack Ghostbusters.

2. You Don't Mess with the Zohan (2008)

Kto by nepoznal slávneho Adama Sandlera, ala Zohan? asi málokto. Zohan je Izraelčan, ktorého už nebavia konflikty s Palestínčanmi a rozhodne sa odcestovať do Ameriky splniť si svoj celoživotný sen- stať sa kaderníkom. Koncept je skvelý, hlášky úsmevné a výkon Sandlera mimoriadne dobrý.

1. Kick-Ass

Tak toto berte všetkými desiatimi. Hlavný hrdina je obyčajný študent, ktorý sa zaoberá komixmi a chce sa stať jedným z Marvel hrdinov. Nevyniká žiadnymi schopnosťami, ale na správnom mieste v správnom čase si ho čírou náhodou všimne malá vycvičená vrahyňa Hitgirl spolu s jej otcom Batmanom (Nicolas Cage). Tí totižto ničia každého zločinca pre naplnenie pomsty. Film robí tak kvalitným hlavne Hitgirl, ktorá má zmysel pre humor, ďalej sú to gore efekty a nezabudnuteľná scénka s mikrovlnkou. Najprívetivejšie je, že sa chystá pokračovanie do našich kín už o pár dní.

 Blog
Komentuj
 fotka
sheily  19. 8. 2013 00:50
Boze ked ja tak strasne nemam rada parodie, totalne sa mi hnusia ale zohan je fajn, tak na jedno videnie
 fotka
dannyd14  19. 8. 2013 07:04
@sheily tak pride obdobie, kedy ta to chyti ...ja som Zohanovi nejako podlahol, tak si ho pozriem aj niekolko krat
 fotka
sheily  19. 8. 2013 11:38
dúfam, že nepríde.. keď doteraz neprišlo
 fotka
lu409  19. 8. 2013 11:55
celkovo komédie nemusím :/ ..... nenávidím,keď spojujú komédiu s hororom - lebo, teším sa na horor a (je to zlo) toto sa im málokedy vydarí... vyvážiť ten humor aj s hororom...iné je - napr. paródia na horor alebo iný žáner - to si už rada pozriem , mám len pár takých, ktoré si rada pozriem ... je málo dobrých komédií
 fotka
dannyd14  19. 8. 2013 12:57
@lu409 čo je na tom iné? ..... scary movie 5 je sračka... aké napr. preferuješ?
 fotka
lu409  19. 8. 2013 23:41
všetko ... nemám veľmi rada,keď proste zakomponujú do hororu ešte aj komédiu ... si chcem vychutnať proste ten horor a nie ... ten humor ( často nevydarený ) ma len rozptyľuje ... keď je to primerané tak ok ... kto tu hovoril o scary movie mi niečo uniklo ? .... tak napr. vrátane niektorých tvojich top,ešte napr. Drž hubu,Nedotknuteľní,Wasabi....
 fotka
dannyd14  19. 8. 2013 23:51
@lu409 si hovorila, ze ine je parodia na horor (bavime sa mimochom o parodiach ciste jasne) a scary movie 5 bol prikladom. Tak si pozri horor.
 fotka
tequila  5. 11. 2022 22:40
ako mozes oznacit zohana za dobru komediu dpc
 fotka
dannyd14  9. 1. 2023 09:42
@tequila neviem, 9 rokov stary blog, niektore veci by som asi prehodnotil, ale co sa tyka Zohana, tak asi mam slabost na A. Sandlera, jeho humor sa mi velmi paci a ten film je uz taka nostalgia, mozno ak by som ho prvykrat videl dnes, tak by sa mi nepacil. Ale skor to vnimam ako parodiu nez kvalitnu komediu.
Napíš svoj komentár