Priniesli sme ho včera. Pri vpúšťaní do klietky trošku váhal ale potom som mu trošku dopomohla a nakoniec tam vlietol. Je malý, pekný a modrý. Len meno akosi ešte nemá. Aklimatizoval sa celkom dobre, celý večer skúmal svoje nové bývanie, nič nenechal nepovšimnuté. Šplhal po klietke skúmal drevené granule podstielky a trošku sa aj najedol, po čom sladko zaspal.

Dnes som vstala trošku skorej aj keď je Nedeľa, no musela som vtáčikovi vpustiť do izby trošku svetla a privítať ho v novom dni.
Dnes mám pocit, že namiesto zrna som mu dala besné vajcia, pretože dosť vyvádza. Sadol si do krmítka a všetko zrnko vyhádzal von, neskôr sa prechádzal po podstielke a rozhadzoval drevené granule. Zatiaľ sa mu len tak prihováram a snažím sa byť pri klietke a nejako mu neprekáža moje priblíženie sa ku klietke, skúšam ho akože hladkať cez klietku ale to sa ešte bojí. Aj piškótu som mu skúšala dať ale tej sa zatiaľ ani nedotkol. Jediný väčší problém je môj pes. Ten je veľmi zvedavý a skáče pri klietke a občas aj zavrčí, dúfam že vtáčik nebude vďaka nemu príliš nedôverčivý. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár