Chcela by som sa podelit s mojim pribehom, ponaucenim o tom ako sa mozu veci zmenit ked ma clovek jednoducho smolu a zaroven prosba pre nezodpovednych ludi, "uvedomte si, ze mozete svojimi cinmi znicit zivot inej osobe"!

Zijem v Londyne a pracujem ako zahradnicka v jednom z najkrajsich Londynskych parkov. Konecne som si mohla povedat, ze som stastna v pravom slova zmysle.

Jedneho dna som isla do prace ako kazdy iny den, skvele pocasie a dobra nalada ma sprevadzali pocas prace cely den, avsak stala sa mi nehoda o ktorej som mala neskutocne mnozstvo informacii a vzdy som v kutiku duse dufala, ze to mne sa nestane.

Pri praci sa mi do ruky zapichla pouzita injekcna ihla. Pri pohlade na moju ruku som hned vedela, ze to nieje dobre. Kedze sama niesom anjel vedela som ako reagovat.

Vytiahnut co najrychlejsie, silne obopnut miesto a dufat, ze nevytecie ani kvapka krvy, vytiekla... Uvedomovala som si hned par veci, ihla nemala prastovy koniec a bola dlha, takze ju nepouzil ani diabetik ani alergik, bola pohodena v parku, takze ju pouzila osoba, ktora si nepicha prilezitostne ale casto a bola ohnuta a bez striekacky co by mohlo znamenat, ze striekacka sa pouzivala viacnasobne. Jednoducho si je treba uvedomovat percento rizika.

Vydezinfilovala som miesto vpichu ale vedela som, ze je to zbytocne.

Uraz som nahlasila a hned navstivila kliniku pricom som vedela, ze inkubacna doba je 30 dni.

Najdlhsich 30 dni mojho zivota!

Navstivila som teda svoju lekarku, po tom ako som jej povedala vsetky potrebne informacie bola v soku z toho, ze mi na klinike neposkytli okamzitu prvu pomoc v podani liekov a injekcie na precistenie krvy.

Nasledne mi vzala krv a poslala na testy...HIV a HEPATITIDA.

Hmm fajn moj pribeh sa tymto nekonci avsak na vysledky si musim pockat este 3 dlhe dni. Dufam a verim v to, ze je to v poriadku. Nasledne ma cakaju testy o 3 a 6 mesiacov.

Chcem iba upriamit pozornost na bezpecnost, pretoze ak si myslime, ze sme chraneny pretoze si davame pozor nieje to celkom pravda a treba si uvedomit, ze iny ludia na nase zdravie pozor davat nebudu.

Dufam, ze moje reagovanie na situaciu bude aspon trochu prospesne a ak sa nahodou, prihodi aj vam nieco podobne budete vediet ako zareagovat...

 Blog
Komentuj
 fotka
h8u  26. 5. 2012 18:50
daj vedieť o tie tri dni ak budeš chcieť, držím palce..
 fotka
stratenadeva  26. 5. 2012 18:52
Neboj sa Dobre to dopadne .. Musí
 fotka
x71  26. 5. 2012 19:23
ja by som ani nevedel, ako reagovať, keby sa mi to stalo
 fotka
poke  27. 5. 2012 14:03
strašné, už som čítal ako sa to stalo v kine že si niekto sadol a bol tam štítok že injekcia bola nakazená HIV.. :´( prečo to ľudia robia? ale inač k veci. Už som stokrát nadával prečo si nepozriem sedačky kde si sadnem :/ Inač myslím že je tam veľmi malá šanca pozmeniť, pretože to by som sa musel uplne izolovat. Dúfam že ti nebude nič a držím palce.. veĺmi fakt. Ešte taká otázka nepochopil som to z tou krvou, to že ked vytečie a ked nie.
 fotka
ameryka  27. 5. 2012 15:06
ježiš ja by som šalela úplne
 fotka
nixxina  27. 5. 2012 15:07
@poke ak je to to co si myslim tak to bol hoax



a btw..obdivujem.. ja pri mojej panike by som uz asi skolabovala
 fotka
klaudiqaaa  27. 5. 2012 15:10
ďakujem za tento blog, ja by som nevedela ako reagovať a veľmi ti držím palce aby ti nič nebolo, potom napíš blog ako to dopadlo
 fotka
antifunebracka  27. 5. 2012 16:15
ale ved to je hlupost. virus HIV i hepatitidy vydrzi na vzduchu len par sekund. nemas sancu sa nimi nakazit. skor niecim inym
 fotka
poke  27. 5. 2012 18:35
@nixxina to bol skutočný príbeh premenený na zbytočný hoax... prosto čo z toho máš ked to rozpošleš? vydierajú ta smrtou? nie nebol to hoax
10 
 fotka
vreskot000  27. 5. 2012 20:35
budem sa modliť za teba, aby sa nič nestalo! velmi neprijemna vec
11 
 fotka
ddadda123  29. 5. 2012 00:53
Pre mna vsetko dobre dopadlo Pointa mojho clanku nebola o mne ale o tom, ze sa to stava casto a vacsina mladych nevie co robit alebo to beru na lahku vahu. ANTIFUNEBRACKA, mas pravdu avsak nieje to az taka hlupost, kedze je vela pripadov nakazy ale nejedna sa len o tie dve najhorsie! Ide skor o to, ze je clovek neisty a bezradny..mimochodom vydieraju??? celkom som sa pobavila, to snad nepotrebuje koment! Rada by som si vymenila situaciu s tak odvaznou osobou, len to IQ by bol problem...a co z toho mas?? Pocit ulavy pri zdoverovani cudzim, ktory ta nepoznaju minimalne!
Napíš svoj komentár