Stalo sa to pred šiestimi rokmi.


Presne v tento deň sme si dali prvú pusu. Ja viem, klišé, kravina atď., ale nie, tento bozk mi zmenil život. Zmenil chod môjho vesmíru a slnečná sústava mala o planétu viac. O teba.

Jedna pusa. Chcela si ju ďaleko skôr, ale ja som ťa oklamal. Teba, aj seba. Povedal som ti, že ti ju nedám, lebo by som sa do teba zamiloval. Jasné že som kecal, stalo sa to už dávno predtým. Dokonca po nejakom čase som zistil, že veľmi, veľmi dávno .....

Prišiel deň môjho odchodu. Rozlúčili sme sa už večer, aj tak sme posledné dni trávili výhradne spolu. A ráno si ma čakala. O šiestej ráno, aj keď si mala problém vstať o deviatej. Po všetkých tých pirulách som sa nedivil. Vedel som, že si si ich večer nedala.

Bol som nervózny a nesmelý z toho čo ma čaká vonku. Tvoja pusa všetko zmenila. Rozpustila všetky obavy a vyšlo slnko. Nechcela si aby sme sa ešte stretli, aby som ťa hľadal a aby som ťa našiel. Všetko bolo až príliš komplikované a ja som to vedel. Napriek tomu som sa smial a všetko okolo sa smialo, lebo som vedel. Niekedy je strašne dobré vedieť.

Hovorí sa, že pre každého existuje na svete jeho druhá polovica, ale málokto ju nájde. Ja som ju našiel. Dve polovice, ktoré dokonale zapadnú, kde netreba nič brúsiť a prispôsobovať a kde nejaké nerovnosti nespôsobujú bolesť. Ešte predtým, ako sa naše pohľady stretli prvýkrát som vedel ako voniaš, ako sa smeješ a ako si mi celý čas chýbala. Vyskytovali sme sa na tých istých miestach, kráčali po tých istých chodníkoch, dýchali ten istý vzduch, len každý v inom čase.

A keď to bolo najviac boľavé, tak sme sa (znovu?) stretli. Znovu je v zátvorke, pre ten neskutočný pocit že som ťa poznal už dávno. Že sme sa rozprávali, ako by sme pokračovali v rozhovore zo včera.

Ja som slovo dodržal, a nehľadal som. Kráčal som po svete s úsmevom a pokorou. Bolo mi ako nikdy. Vedel som, že si.

Našla si ma ty, nechal som číslo u Pampúšika, vedel som, že keď budeš veľmi chcieť, nájdeš ho. Našla si a dala mi rok šťastia z ktorého žijem dodnes. Od toho dňa mám srdce plné krvi.

I.M. Kaa

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
motovidlo323  7. 6. 2020 02:38
Čo sa stalo po roku?
 fotka
dendrocoposmajor  7. 6. 2020 18:32
Odišla do nebíčka.
Napíš svoj komentár