Slnkom zaliata ulica naplnila srdcia ľudí. Naplnila ich radosťou a slobodou. Nefalšovanou slobodou, akýmsi pocitom,že si vlastne sami riadime svoj život. Pch, aké trúfalé!

Električka čakala na ďalších svojich cestujúcich. Dnu a von, dnu a von - každý deň tá istá trasa. Rutina jak prasa.

Pripití páni v rokoch, sediaci na lavičke vedľa, rozoberajú medziľudské vzťahy. Páriky si idú vylízať mandle, ale beriem to s rezervou. Vidieť lásku všade vôkol ma napĺňa strašnou spokojnosťou. A nielen preto, že som bezhlavo zaľúbená. Proste to mám v sebe.

Kaviarničky plné pseudoumelcov, skutočné hviezdy ležia spité pod mostom. Dokonalá, mnohými zbožňovaná irónia života.

Ľudia ponáhľajúci sa z práce však zastanú, keď zbadajú niekoho známeho. Ten moment mám rada, to im na tvárach bez štipky úsmevu zablikocú očká od šťastia. Možno aj zo vzrušenia - všetko čo sa vymyká každodennosti je malým dobrodružstvom.

Ľudia ufrflaní a stále sa sťažujúci, absolútne ignorujú krásy vôkol. Krásy mesta, majestátnosť budov, nehu ľudí, teplo slnka, perfektného chodu vesmíru. Ale nie, týmto ich nesúdim a ani neohováram, tiež som často taká, ale býva mi z tej mojej nevďačnosti smutno, preto je to zmeniť sa v tomto ohľade mojim veľkým záväzkom voči mojej povahe. Niekedy pekelne zložitej, občas až prekvapivo priezračnej.

Hups, páni v rokoch sa poťažky dvíhajú z lavičky a musím priznať, že jeden z nich - je vlastne žena. Vyzerala byť smutná a mierne zneužívaná spolusediacim. Ktovie aký osud ju stretol, čím všetkým si prešla. Ktovie aká duša sa schovávala za slnečnými okuliarmi...

Blízko mňa stojí sympatická asi 50ročná blondínka, s niekým telefonuje. Jej úsmev nedokáže zakryť, že je šialene zaláskovaná do osoby pri telefóne. Evokuje to vo mne obraz mňa, 50ročnej, a stále chorej z lásky. Až priveľmi sa mi to zobrazenie páči. Musím sa potmehúdsky usmievať.

Och, či vieš byť milé, Slovensko.

Raz mi budeš dosť chýbať...

 Denník
Komentuj
 fotka
phantasia  2. 4. 2014 19:32
dnes podobné pozorovania, len v inom meste.
 fotka
phantasia  2. 4. 2014 19:32
a štáte
 fotka
desgaire  2. 4. 2014 19:35
Kde si?
 fotka
fragile.  2. 4. 2014 21:25
Tiez si takto zvyknem predstavovat, aky zivot asi maju ludia na ulici Pacilo sa mi to
 fotka
desgaire  3. 4. 2014 08:17
ja už mám z toho chorobu, aj v mestskej aj všade to robím ďakujem
 fotka
ryuk  6. 4. 2014 02:19
takže nás je viac. Skvelý blog.
 fotka
desgaire  7. 4. 2014 13:37
to som teda rada, prekvapujú ma komentáre, že v tom nie som sama ďakujem
Napíš svoj komentár