Milá Osmička,

     zosypávam sa ako štrk. Rúca sa mi celý svet. Pritom nie je ten svet až taký zlý, len ja neviem zvládať bežné problémy v živote. Nie som až taká smutná akoby som predpokladala. Som skôr veľmi unavená, nervózna a vyplašená.

     Cítim sa ako obyčajné dievča, s obyčajnými bežnými záležitosťami, ktoré prežívajú i moji rovesníci. Akurát mám pocit, že moja hlava každú emóciu znásobuje tak 100x a i z malého smútku urobí niekoľkodňovú depresiu a z malého rozčertenia hlbokú nenávisť. Akoby som mala pocity za desať ľudí dokopy. Ono sa to tuším volá emočná labilnosť. 

     Vždy som bola hypercitlivá a hyperúzkostlivá, ale akonáhle prišiel dospelácky život, kde už trebalo veci riešiť, tak sa mi to zrátalo. Neviem prežívať každodenný život a stres, čo so sebou prináša. Neviem zvládať jednoduché veci a úlohy. Viem, že som oveľa citlivejšia ako ostatní a prežívam svoje pocity oveľa intenzívnejšie a ohnivejšie. Nerobím to schválne. Som proste... pošahaná.

     Stále som sa nedokopala k psychiatrovi. Asi by som potrebovala, aby tam zavolal niekto miesto mňa a išiel tam so mnou za ním, držal ma za ruku v čakárni a nedovolil ujsť.  Viem už dlho, že tam musím ísť. Ale sama sa neviem odhodlať. Trochu sa toho bojím.

   Stále by som len spala, som hrozne unavená, bolí ma celé telo, nevládzem dlho chodiť (výkon je pre mňa i odšlapať do školy), noc čo noc sa mi snívajú nočné mory alebo neviem vôbec zaspať. Moje telo sa vyhadzuje bolestivými vredmi na najrôznejších miestach a neustále mi je zle od žalúdka a vraciam. Schudla som za 2 mesiace 20 kíl a nemôžem povedať, že by som sa nejako extrémne namáhala. Proste nevládzem a ani mi nechutí jesť. Mám strašné problémy s pamäťou. Nepamätám si skoro nič a vo veľa vecí sa mi nachádzajú myšlienkové alebo spomienkové diery. Som zmätená a koncentrácia je pre mňa už neznámy pojem, lebo i pri veľmi záživnej diskusií mi odchádza mozog a sústredenie a ja nezvládam rozmýšľať a ani udržať pozornosť.

... bude to ešte horšie? Čo mám robiť?

- Deviatka



 Blog
Komentuj
 fotka
teplydych  6. 10. 2015 22:33
ak je to fikcia nech ide postava k psychologičke, ak to nie je fikcia, choď ku psychologičke, nie je to hanba náhodou sa s nimi dá celkom dobre pokecať
Napíš svoj komentár