Predo mnou sa rozliehalo pole so zvyškami obilia vyčnievajúcimi zo zeme ako trojdňové strnisko. V diaľke sa rysoval rad stromov oddeľujúce pole od susedného, na chlp rovnakého. Za chrbtom som mal cestičku vedúcu až ku mne domov. Bolo 4:47 a každú by sa mal začať východ slnka.

Poriadne som podupal zvyšky stebiel, sadol som si na zem. Snažil som si užívať pocit radosti zo splnenia tohto náhleho popudu. Obilie ale asi malo niečo proti impulzívnym rozhodnutiam a tak ma vytrvalo pichalo do zadku.

Vzdychol som si.

V poslednej dobe som vzdychal často. Nie netrpezlivo alebo rezignovane, ale skôr znudene. Každý deň som spal. Jedol. Keď bolo treba, chodil do školy. Rozprával sa s ľuďmi ktorých som poznal a chodil na miesta, ktoré som poznal.

Bolo mi z toho zle.

Akoby som stále dokola púšťal tú istú videokazetu - po tisícom prehratí sa všetky obrysy rozostria a všetky farby vyblednú. Ale nevymením ju, pretože nemám lepšiu.

Svitanie začalo tak pomaly a nenápadne, že som ho zmeškal. Asi aj slnko má niečo proti impulzívnym rozhodnutiam.

Vstal som, zatriasol som nohami, aby som do nich dostal cit a ešte chvíľu som sledoval vychádzajúce slnko, než som sa vydal po cestičke domov.

Dúfam, že sa zajtra prihodí niečo, čo ma vytrhne z tohto obohratého... niečoho.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár