Bolo 15 minút pred polnocou. Mestom divo uháňajúc ide sanitka. Bolo to už pred pol hodinou, keď volali lekára k rodičke.

Na Rubínovej ulici, na štvrtom poschodí sa v bolestiach zvíjala mladá mamička Simona Kozárová, manželka Michala Kozára. Má len 19 rokov. Brali sa len pred polrokom a žili dobre, v tichom a usporiadanom manželstve.

Michal bol zmätený, nevedel, ako by jej mal pomôcť. O chvíľu zazvonil zvonec, šiel otvoriť. Potom sa to všetko zbehlo veľmi rýchlo. Sanitka odvážala Simonu do nemocnice. Sestrička ukľudňovala prvorodičku. Dlhé minúty pomáhal lekár Sime priviesť na svet dieťa. Konečne niekoľko minút po dvanástej sa narodila dcérka, o malú chvíľu syn. Mala ešte toľko síl, aby aspoň očami pohladila svoje deti. Potom zavrela oči, aby naveky zaspala s myšlienkou na deti. Zomrela s úsmevom na perách.

O 12:30 zazvonil v byte Michala telefón: „Tu pôrodnica. Blahoželáme Vám, máte dcéru Lindu a synčeka Adama. Ešte niečo... vaša manželka... zomrela.“

Michal neveril, nezmohol sa ani na slovo. Zložil slúchadlo, oči zabodol do diaľky a ticho zašepkal: „Čo si mi to urobila?“ Ráno zavolal matke. Na tretí deň pribudol na cintoríne nápis:
Simona Kozárová
žila 19 rokov.

Michal s matkou vychovávali obe deti. Každú sobotu na cintoríne vidieť otca s dvoma deťmi, ako sedeli na lavičke pri mamičkinom hrobe. Vždy prichádzali s kytičkou nezábudiek, ktoré mala mama rada. Tak ubehlo 10 rokov, plných radosti a šťastia. Iba včera pribudla na hrobe mladej Simi malá tabuľka:
MAMIČKA ĎAKUJEME TI ZA ŽIVOT. JE KRÁSNY.

 Blog
Komentuj
 fotka
srdce1357  17. 10. 2006 17:00
jeeej take pjekne...to si vymyslela sama?
 fotka
bibo  17. 10. 2006 17:30
je to pekne len mam otazocku, ako vedeli doktori oznamit otcovi ako sa deti volaju ?
 fotka
nikol11  17. 10. 2006 18:12
To je fakt krasne... take od srdca...



To Bibo: tak asi mamka tych deti povedala dopredu ako si zela aby ich pomenovali, nie???
 fotka
majuska  17. 10. 2006 18:22
pekne smutne...uprimne...no nice
 fotka
pershing363  18. 10. 2006 00:32
Je to Real alebo len pribeh?
Napíš svoj komentár