Asi každý z nás má rád pocit, keď za letnej noci sedíte pri ohni a nepočujete nič, okrem praskania dreva, cvrlikania cvrčkov a kde-tu nejakej besnej srnky, ktorá prebehne okolo.
Je to ten pocit, kedy by človek najradšej zastavil čas a za zvuku tejto prírodnej hudby rozmýšľal nad všetkým, čo mu napadne.

V rozprávkach bývajú cvrčky vykresľované, ako bezstarostní muzikanti vo fraku a s husličkami, ktorí pobehujú po svete, všetkých zabávajú a každý ich má rád. Sú však tieto stvorenia naozaj také mierumilovné a dobrosrdečné, ako vám ich opíše malé dieťa po tom, ako si pozrie nejakú rozprávku o nich?
Z môjho pohľadu nie! Teda aspoň nie vtedy, keď vám táto malá potvora napochoduje priamo do izby a spustí svoju „nočnú hudbu“ práve vtedy, keď sa chystáte zaslúžene si pospať.


Netuším, ako sa tam ten tvorček dostal... Možno vliezol dnu cez otvorené okno, alebo ušiel môjmu drahému Gekonkovi z terárka... na tom nezáleží. Podstatné je, že tam bol, a že som kvôli jeho „menšej“ hudobnej chvíľke nemohla zaspať.

Začalo to vtedy, keď som si včera, asi o pol dvanástej konečne ľahla do postele, že idem spať.
Po chvíli sa však ozval on! Sprvu som si myslela, že ten zvuk vychádza zvonka, a tak som rozospatá vstala a šla zavrieť okno. Myslela som si, že už je po všetkom, no bol to len začiatok...

Po piatich minútach sa ten malý zmrd ozval znovu a tak mi neostávalo nič iné, len vstať a ísť ho hľadať. Vyzbrojená slabučkým lampášikom (ofc made in China) som sa potichučky zakrádala sťa agent FBI, ktorý je práve na stope veľkému zločinu, priamo k oknu. Môj trénovaný sluch zistil, že zvuk vychádza od poličky na knihy, ktorá je hneď vedľa okna. Opatrne som začala zhadzovať knihy, časopisy a papiere, no toho skrčka som nikde nevidela. Keďže už medzitým stíchol, lebo zistil, že som mu na stope, nemohla som sa orientovať podľa sluchu. Vrátila som sa teda naspäť do postele a čakala som, kedy sa znova ozve.

Prešlo desať minút a moja nočná mora sa ozvala, tento krát ešte silnejšie, než pred tým. Šomrajúc a nadávajúc som sa pritmolila k poličke. Už sa ma nebál a tak len posmešne cvrlikal ďalej. Jediné miesto, kde sa mohol ukrývať bolo za poličkou a tak som sa rozhodla ísť nájsť niečo ako Biolit, že ho odtiaľ vysmradím.
Potme a bez toho, aby som zobudila ostatných, šťastne spiacich obyvateľov domu sa však takéto niečo hľadá pomerne ťažko. Preto som sa unavená a nešťastná vrátila naspäť do izby.
Nahnevaná som tresla do poličky a tá potvora konečne zmĺkla...

Po piatich minútach bol stále ticho... aj po desiatich a pätnástich... keď sa však po takmer dvadsiatich minútach znovu ozval, moje nervy to nevydržali. Zhrabla som moju kvietkavú prikrývku a pomalým, no nahnevaným krokom som sa dostala do obývačky, kde som na gauči konečne zaspala.



Boj sa však neskončil a ja preto hovorím: „Ty hnusná potvora, dnes ťa určite odstanem!“

 Blog
Komentuj
 fotka
dannyd14  11. 8. 2013 17:06
Mas 14?.... Miesto cvrckov by sam tam dosadil komare hnusne, piskajuce, sajuce.
 fotka
dievcatko13  11. 8. 2013 17:11
@dannyd14 áno, to je môj vek, ale nemám vrásky ako dôkaz

a u nás komárov veľa nie je, čiže s tými problém nemám
 fotka
lowinqa  11. 8. 2013 22:11
Stálo za to čakať
 fotka
hovnovhlave  11. 8. 2013 23:53
"malý zmrd"
 fotka
dievcatko13  12. 8. 2013 10:14
@lowinqa tá prvá verzia bola v niektorých častiach o trošičku lepšia, ale bohužiaľ, pri písaní odznovu mi neprišli na rozum tie vety...



@hovnovhlave to bol ten najmiernejší výraz, aký mi vtedy napadol
 fotka
antifunebracka  22. 8. 2013 17:14
a co, dostala si ho?
 fotka
dievcatko13  22. 8. 2013 17:16
@antifunebracka hej, potom hej
 fotka
zajkousko  22. 8. 2013 17:44
cvrčky maju radi peknú veselú ritmicku hudbu, mala si im ju pustiť a oni by prestali zrazu, lebo by počúvali
 fotka
dievcatko13  22. 8. 2013 17:46
@zajkousko neviem, kto by o polnoci púšťal nejakú rytmickú hudbu
10 
 fotka
zajkousko  22. 8. 2013 18:02
matičko skákava, však im daj slúchatka
11 
 fotka
antifunebracka  22. 8. 2013 18:09
aj o tom si mala napisat blog, mas totiz super styl!
12 
 fotka
pyromaniak  22. 8. 2013 19:44
ja by som tam pridal muchy a osi lebo tie mi behajú rano po ksichte
13 
 fotka
dievcatko13  22. 8. 2013 21:43
@zajkousko cvrčkovi?

@antifunebracka to zabitie už nebolo také napínavé ako toto ale ďakujem

@pyromaniak presne to z duše neznášam, keď chcem ráno ešte aspoň 10 minút spať a nejaká muška si zmyslí, že si z mojej tváre urobí pešiu zónu... -.-
Napíš svoj komentár