Deerovi sa niekedy v 14ich začalo hnusiť používanie kúpeľne po svojej mame. Mal obavy, že by sa od nej mohol niečím nakaziť. Chvíľu mával aj nočné mory s príšernými tvormi, ktoré pripomínali roztoče zo školských učebníc a ktoré ho prenasledovali a chceli mu rozožrať prirodzenie. Budil sa spotený a ztrýznený.
Riešil to tak, že sprchu použil akonáhle ju domáca pani vydezinfikovala. A keď mala cez víkend voľno, Deer si zvykal na svoj zápach. Bolo to stále prirodzenejšie než sa premôcť a upratať ju sám. Prečo však upodozrieval svoju matku z pohlavných chorôb?
Jeho mama bola ešte stále mladá a príťažlivá. Narodil sa jej, keď mala sotva 19 rokov. Deer by bol rád udrel jej obdivovateľov, ale nemal tú možnosť, preto sa uspokojil so svojimi kamarátmi, ktorý sa mu na mamu pozerali dlhšie než sa mu zdalo nutné, alebo si znenazdania povzdychli a neuvedomili si svoj blažený úsmev, ktorý im pohrával na perách, keď ich pani Fuchsová milo oslovila. Ak do jeho pubertálnej partie zapadol niekto nový, neušiel mrštným pohlavkom, ak na pôvab jeho matky akokoľvek upozornil. V jeho úderoch bolo niečo tragicky surové, čo prýštilo z jeho spomienok.

Lea, Deerova mama bola poslednou vášňou jeho otca, starého obchodníka Fuchsa. Rozkoš z úspešného jednania o cene polystyrénu, sardiniek a nových tlačiarní, premohla jediná túžba, mať po boku krásnu Leu.
Bola božským arcidielom, stala sa jeho vyznaním. Mohlo ho to zničiť a poznamenať a na to aby obišiel len s druhou variantou bol už príliš starý.
Fuchs veril na kapitalistické vzťahy. Ako ich zovšeobecnil Karl Marx v Ekonomicko-filozofických rukopisoch:
"Čo som a čo môžem, nie je nijak určované mojou individualitou. Som škaredý, ale môžem si kúpiť najkrásnejšiu ženu. Nie som teda škaredý, keďže účinok škaredosti, jej odpudivosť, peniaze zrušili...
Ja, ktorý s pomocou peňazí dokážem všetko, po čom ľudské srdce zatúži, nemám všetky ľudské schopnosti? Nepremieňajú teda moje peniaze všetky moje nedostatky v pravý opak?"
Toto presvedčenie dovtedy Fuchsa nikdy nesklamalo.

 Blog
Komentuj
 fotka
helliumka  1. 10. 2010 13:48
budu aj pokračovania, dufam
 fotka
marttina  1. 10. 2010 19:34
 fotka
radiophonic  1. 10. 2010 21:07
Zaujímalo by ma, ako starý je Deer dnes.
 fotka
zasovickovanasrnecka  3. 10. 2010 02:09
Teším sa na ďalšie
Napíš svoj komentár