Mala plné ruky slimákov. Tých malých bledožltých a smotanových s tmavými pásmi. Liezli jej po malých rukách a ona ich očarene pozorovala. Snažila sa predstaviť si vnútro ich domčekov. Miestami mali takmer úplne priesvitnú kožu.

Zo zahĺbených pozorovaní ju vytrhol dôverne známy hlas. Blížila sa k nej matka a vôbec nejavila záujem o cenné závery pozorovaní.
Ponáhľala sa niekam a tak väčšina slimákov putovala späť do trávy. V drobnej hrsti si ponechala tri najmenšie.
Cesta bicyklom ubiehala rýchlo. Videla dvoch psov a snažila sa udržať slimákov vo vrecku zelených nohavíc tak, aby odtiaľ nevypadli a neprišli k ujme počas sedenia na sedačke.
-Kam ideme?
-Za otcom.
Najlepšia možná odpoveď. Ukáže mu slimáky. Premohlo ju vzrušenie, tak mocné, že sa jej vo vzduchu rozhompálali sandále.
Zastavili pred nejakou budovou. Otec sedel v aute, vybrala z vrecka slimákov a rozbehla sa k nemu. Nevenoval jej pozornosť v akú dúfala.

Z úst matky vychádzali slová, kričala a vtedy si všimla ženu sediacu vedľa otca. V istej chvíli sa otcova tvár začala kriviť, akoby to ani nebol on. Naštartoval auto, prešiel matkin bicykel a zmizol v zákrute. Ale však... ako mu teraz ukáže slimákov?

Bicykel sa pokazil. Matka ho tlačila pred sebou a ona kráčala popri nej. Nepamätala si na čo počas cesty myslela, pamätala si z tej cesty len neurčitý strach z konca sveta, hrozný strach z akého možno len vyrásť. Nikto sa nedokáže báť tak ako deti.
Doma si všimla, že sa jej v pästi rozdrvili slimáci a kúsky ich domčekov jej dorezali mäkkú kožu na dlani. Z tých kúskov bolo jasne vidieť, že ich domčeky sú z vnútra obyčajnej bielej farby.

Kúsky mazľavej hmoty musela odniesť do trávy, pretože ako vedela od otca, ktorý nepochyboval o jej útlocitnosti, keď slimák vyrastie, domček mu začne byť malý a vtedy z neho vylezie a hľadá si väčší. Slimáci predsa nezvyknú umierať, to vie každý.

 Blog
Komentuj
 fotka
ardonaiel  7. 12. 2011 23:53
výborné
 fotka
marttina  8. 12. 2011 00:07
och toto som potrebovala usmevnosmutne.
 fotka
side3  8. 12. 2011 00:24
krásne @lochnessko toto mi ťa pripomenulo
 fotka
ratsanares  3. 1. 2012 10:45
malo znakov a vela obrazu. kvetnate opisy mi sice v tejto dobe chybaju, ale tu... tu ako keby rastli za tými co ponukas desiatky dalsich. pravda, je to mozno tym, ze svet ktory si stvorila uz velmi davno, tak dobre poznam.
 fotka
antifunebracka  7. 6. 2017 16:44
Disturbing on so many levels.
Napíš svoj komentár