Malta. Tak maličký ostrov, bez hôr, bez poriadnych stromov, so suchou trávou a kamennými domcami. Malta, tak malá a tak drahá(1Lm približne 2eura čiže zaokrúhlene 40Sk. Toľko tam stala voda, ktorú si si musel kupovať, lebo bola nepitná a tak 3litre na deň:s), od hlavy až po päty plná turistov a ľudí, čo si to tam prišli skutočne užiť(a teda už z hocijakého pohľadu). Áno, presne tam som bola na tri týždne ako jazykový pobyt. Na Malte...
Bolo by to nadlho zhrnúť všeeetko čo sa stalo hoci aj za jeden týždeň, tak začnem iba s tým najdôležitejším. Prežila som tam skutočne x šokových situácii tu napíšem radšej iba tri(A)

1.Aj keď nám povedali, že tam bude viac Slovákov a veľmi sme to i očakávali v našej skupine sme boli iba ja a moja staršia sestra. Ostatok všetko VŠETKO Rakúšania. Dokonca aj naši vedúci. A skúste hádať ako nám hovorili informácie? Po nemecky, pričom to bola ,,dovolenka,, na naučenie sa anglického jazyka. To bolo potešujúce, teda.
2.Cesta bola dosť drahá. Skutočne, no najväčšou iróniou je, že 50 000sk stáli len letenky, ubytovanie(nie strava,hmm), a tri výlety. Tých 200euro, ktoré nám nakázali, sme nakoniec i tak museli minúť na suroviny a ostatné výlety(teda 90Lm * 2= 180euro plus 3*21= 63 plus autobusy)
3.Sú tam šalenééé autobusy. Vlastne priamo nie autobusy, ale vodiči. Keď sme tam raz natrafili na tri baby zo Slovenska vraveli nám, že raz jedna z nich sedela v autobuse na ceste do host. family a na ceste stál muž. Ja síce neviem či stál alebo len prechádzal cez cestu, ale to ani nie je až tak podstatné. Vodič však ešte pridal a na fleku ho prešiel, zatiaľ čo ľudia jačali. A on len :,,Nemal tam stáť,, a šiel ďalej. Čo sa stalo s tým chlapom neviem, no hrôza, som rada, že tu máme normálnych vodičov.
Druhá zase vravela, že ked vystupovala z autobusu, sotva vystupila a vodič sa ihned pohol, ani nepočkal kým bude poriadne stáť na zemi. Skončilo to tým, že jej chudine trepol spätným zrkadlom do hlavy.

Aaaale nebudme predsa iba pesimisti! Toto bolo zlé, áno, ale niečo tam bolo dobré. Teda, je pre mňa hrozné to vysloviť, ale skutočne bolo Dobré veci(ako inak 3):

1.Napríklad tam mali more. A veeľa veeeľa slnka. A krásne veci, celý rad diskoték, úžasny aquapark s delfínmi, sladučké ovocie(aj obyčajný banán tam chutil ako kúsok sladučkej čokolády(A) a mali sme tam slobodu, všetko takmer vo vlastných rukách a vo vlastnom jazyku. Dobre dokopanie do anglického jazyka a skúsenie ako tak samostatného života. Fuuu. Bolo ťažké udržať sa riadne na nohách, hlavne pre to, že sme mali so sestrou každý deň neuveriteľnú smolu. Už sme si mysleli, že sa z nás na celý život stanú pesimistky, pretože všetky veci, na ktoré sme sa tešili sa akosi zbabrali(a to nehovorím o poslednom dni! Mala som strach normálne si aj do lietadla sadnuť, achjaj)
2.Mali sme výbornú host family. Teda bola to iba jedna staršia pani a dve dievčatá(Francuzka a jedna z krajiny na I, no jej názov nepoznám(A). Normálne som si nemyslela, že to niekedy pocítim, ale keď sme nastúpovali do taxika a lúčili sa s ňou, prišlo mi až do plaču a pritom trikrát prišla dosť riadne o nervy. Ale o ne môže prísť každý. Bola to perfektná žena a ony perfektné dievčatá(teda najme Aelis). Rozumeli sme si s nimi a vždy pri večeri nam Nathaly Woodhall-ová rozprávala svoje zážitky, väčšinou také vtipné a s takou gestikuláciou, že mi raz voda vyprskla z nosa disappointed )
3.Úžasné kino. Teda poviem vám ako z nejakého filmu. Obrovská budova, vojdeš dnu, nádherné miestnosti schody s červeným kobercom a v kinách muži vo formálnych oblekoch, ktorý vás doviedli až ku sedadlám. Okrem toho tam mali...HARDROCK café. WOW!

OCH MALTA. Bolo tam skutočne interesing a toto som si vlastne napísala, aby som nezabudla, kým je to tak veľmi čerstvé, ale jedno môžem určite povedať. Dalo mi to najme to, že som si každý deň mohla hovoriť:Milujem naše biedne Slovensko, ceny a ľudí, ktorí tam žijú. Naše Tatry, ktoré sú stokrát lepšie ako more. Milujem...(A)

 Recenzia
Komentuj
 fotka
laciskoo  7. 8. 2007 19:23
50000 sk za letenky? To vas kolko letelo ,10?
 fotka
chavez  7. 8. 2007 19:29
Ten klub sa volal BAMBOOO ze? Ja som tam booool a chcem ist zas Stretla sa tam taka parta ludi... ccele lietadlo, co islo z Prahy bolo plne Slovakov a Cechov a pri prechadzkach mestom sme stlae zdravili: nazdar/ahoj/caw a ako sa mas? A ako to povedal jeden chalan: Prisiel som sem, abysom si zlepsil AJ, namiesto toho som sa si zlepsil NJ, naucil sa Polsky, prevetral Cestinu a mam zaciatky z Rustiny Jednoduch parada



Ad autobusy: pochybujem, takych som v zivote nevidel. Nas jeden odmieto zobrat, elbo bol "plny" (obsadene 50) keby nastupime stale tam bude menej ludi ako u nas )Ale taxiakri su machri Prostismer, tunel, auto oproti, obmedzenia vsetko jedno
 fotka
lala  7. 8. 2007 23:00
jeeej tam som mala na 3 tyzdne kamarata na zaciatku prazdnin a ze si to tam riaaadne uzil ze perkekne bola a aka partia sa tam zisla jaaj no zavidiiiiim
 fotka
talishqa  28. 8. 2007 19:38
Laciskoo, si predstav, ze sme kazdy jeden, co mal zajazd zaplateny, sli osobnym lietadlom, 1. trieda
 fotka
talishqa  19. 12. 2007 22:56
eeh ale ne trepem, to predtým bolo irnociky, 50 000sk na osobu sa platilo nemnajte strachy
Napíš svoj komentár