Som doma len dva týždne, ale tie tri mesiace v Holandsku urobili svoje. Hneď druhý deň, ako som prišla domov som oľutovala svoj návrat.

Ospravedlňujem sa za výrazy, ale mohlo mi byť jasné, že na tomto skurvenom Slovensku sa nič nezmenilo.A doma? Detto!

Prvý deň veľké uvítačky, objatia, slzy a ďalší deň?
"Čo si tam len nezostala, veď vidíš, že ja som nezamestnaná a ty budeš čo teraz robiť? Kde si tu nájdeš robotu?"
"No už vidno, že si doma, už je všade bordel. Aký kľud tu bol, keď si bola preč!"
ááááá ešte všeličo možné, čo som sa tieto dni napočúvala...

Ale v jednom má mama pravdu. Každý deň si vyčítam, že som sa vrátila. Veď ja som len po návrate zistila, ako mi tam bolo dobre, super, fantasticky. Nikto sa do mňa nestaral, či mám upratané, či a čo som dnes jedla a kopu iných bezpredmetných otázok!

Hej, bolo mi super, hlavne preto, že som nemala žiadne opletačky s úradmi, ako to mám teraz na Slovensku. Tam som len dýchala, pracovala a užívala si všetko za svoje vlastnoručne zarobené peniaze.

Keď mi kolegovia a aj iní priatelia z NL hovorili, prečo sa vraciam, že nemám byť blbá, že tam to poznám. Mali pravdu! A ja som taká blbá bola, že som sa vyjebala na prácu, kde mi po 3-mesačnom kontrakte chceli predlžiť zmluvu na rok...a ja som radšej išla domov, za rodinou a kamarátmi..

Prečo? Prečo? Ja viem, že by som si to nemala vyčítať, ale bude ma to srať ešte pekne dlhú dobu. Lebo svojou hlúposťou som sa tak pripravila o super kolektív v práci, o ďalších milión zážitkov a v neposlednom rade možno aj o vzťah

Mne je už naozaj zle z tejto krajiny, ktorá sa silou mocou chce natískať medzi vyspelé štáty a pri tom máme najmenšie mzdy a najdrahšie veci, čo sa týka všetkého (či už potraviny, oblečenie atď...) A teraz, vyži z toho.

Načo tu zostávať? Len kvôli kamarátkam?
Ale tie ma živiť nebudú, ani platiť účty za mňa nebudú.

Preto dokonca roka zostanem doma a hneď Január- Február smer zahraničie. Ak sa bude dať, tak sa vrátim medzi svojich do Holandska. Predsa len tam už mám nejaké tie kontakty, tak možno....

A keď nie, tak smer Škótsko s druhou kamarátkou.

Držte palce.

A nebuďte aj vy takí hlúpi ako ja, že ak sa raz vyberiete do zahraničia, nevracajte sa späť, maximáne tak na dovolenku. Tu nás nič dobre nečaká a predsa len sme mladí a asi šetci chcete zažiť toho oveľa viac ako len maličké Slovensko.

 Denník
Komentuj
 fotka
elenari  20. 10. 2013 13:26
presne moje pocity po tom, ako som prišla naspäť domov zo Švédska
 fotka
luxie  20. 10. 2013 21:04
Aj súhlasím s posledným odstavcom ale zároveň je mi z neho trošku smutno.
Napíš svoj komentár