Stál som tam ako skamenený a čakal čo sa stane. Svaly som mal napnuté ako tetiva luku pri vystrelení šípu a bol som nervózny z toľkého čakania.

Bolo to vysoko v horách pri Jaskyni mŕtvych duší, hlboko v lese, kde žiadna ľudská noha len tak pre nič za nič nevkročí. Ozýval sa tu len vtáčí spev, vietor v korunách stromov a ticho. Keď som sa tam z domu chystal netušil som, že to zmení celý môj život. Vôbec som netušil , že moje „ O tri týždne sa vrátim“ zakričané Majstrovi, ktorý už nemal takú silu ako kedysi a nemohol chrániť ľudí pred Drakmi a hlavne nemohol ma už sprevádzať a učiť, bolo posledné čo som mu povedal a jeho:
„Dávaj na seba pozor Wiliam, a nezabudni na to čo som ťa naučil. Nikdy nesmieš prehovoriť s Drakom. Veď vieš. Nezabudni.“ bolo posledné čo som od neho počul.

Vtedy som ešte netušil...Bol som mladý , plný chuti do života a svoj osud som prijal, taký aký je. Mal som radosť z toho, že ľudia majú predo mnou úctu a klaňajú sa mi ako bohu. Vtedy... Vtedy bolo vtedy. Ale osud to tak chcel. Už pred mojim narodením vedela matka čo zo mňa bude. Škoda, že som ju nemohol spoznať lepšie. Odišla, keď som mal tri roky a odvtedy som ju nevidel. Vlastne ani neviem ako vyzerala, ľudia mi často hovoria, že sa na ňu podobám, ale to mi nestačí! Chcem viac...Chcem vedieť čo sa vtedy stalo,prečo musela odísť a kam a hlavne kto bol môj otec. Musím to vedieť. MUSÍM!!!
Môj rýchly myšlienkový sled náhle niečo prerušilo.

Z jaskyne sa ozývali hlasné ťažké kroky, ktoré sprevádzala hrozivá dunivá ozvena neveštiaca nič dobré.
Takto kráčať môže jedine drak. Drak s mnohými krížikmi na krku. Drak, ktorý už toho videl toľko, že si želal radšej oslepnúť. Preto tie ťažké unavené kroky.
S týmto to bude hračka. Musí to tak byť. Prvý Drak, s ktorým som sa stretol osamote. Sám...a bez Majstra.

Vtedy som netušil, že tento drak prevráti celý môj život naruby. Vôbec nič som netušil. Myslel som, že to zvládnem. Použijem všetko to, čo ma naučil Majster a Draka pošlem tam , odkiaľ prišiel. Bože, ako som sa len mýlil...tak som sa mýlil.

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
punkrockema  18. 1. 2009 13:47
waw...tak toto je velmi dobre...malokedy ma zaujmu pribehy takehoto typu ale toto je fakt velmi dobre a super napisane
Napíš svoj komentár