Čas prípravy:
30 min.
Suroviny:
2 ks paprička čili
150 g hladká múka
100 g maslo
1 ks vajce
1 štipka soľ
maslo na vymastenie formy
Na ozdobenie:
60 g zmes orechov a semienok
450 ml smotana na šľahanie
350 g tmavá čokoládová poleva
40 g maslo

Postup receptu:
1.
Papričky čili umyjeme, očistíme a najemno nasekáme.
2.
Múku nasypeme na pracovnú dosku a do stredu urobíme jamku. Maslo nakrájame na kocky a dáme dojamky spolu s vajcom a so soľou. Spolu s polovicou čili spracujeme na hladké cesto. Podľa potreby pridáme trochu studenej vody prípadne múky. Cesto zabalíme do fólie a dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním vymastenú tortovú formu s priemerom 22 cm. Z cesta vytvoríme aj okraj. Na cesto položíme kruh vystrihnutý z papiera na pečenie a navrch nasypeme strukovinu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme zhruba 20 minút.
4.
Vyberieme z rúry, papier so strukovinou odstránime a korpus necháme vychladnúť. Nakoniec vyberieme z formy.
5.
Zmes orechov nahrubo nasekáme a opečieme na suchej panvici, až začnú rozvoniavať. Vyberieme, necháme vychladnúť a zmiešame so zvyšným čili.
6.
Smotanu prevaríme a odstavíme. Čokoládu nasekáme a spolu s maslom dáme do misy. Za stáleho miešania po častiach zapracujeme horúcu smotanu, aby vznikol hladký čokoládový krém.
7.
Krém nanesieme na korpus a na niekoľkých miestach necháme ozdobne pretiecť. Posypeme zmesou orechov a čili a pred podávaním necháme aspoň 2 hodiny vychladiť.
8.
Počet porcií: 8
9.
Čas odležania: 30 minút
10.
Čas pečenia: 20 minút, Čas chladenia: 2 hodiny. Zázračné korenie čili pochádza z Južnej Ameriky, kde ho poznajú už z dôb 7500 rokov pred naším letopočtom.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár