Predslov: Space Cowboy bude takpovediac poviedka na pokračovanie, ktorý bude písaný mnou a Wraithom. Bude rozdelený na kapitoly s tým, že píšeme ako sa zadarí. Na konci kapitoly sa dozviete, čo bude čakať našich hrdinov v ďalšom pokračovaní a na začiatku bude rekapitulácia predošlého dielu. Dúfam, že bude mať aspoň aký-taký úspech

A už je to tu. Je 2.1.2075 a Slovensko začína so svojim vesmírnym programom. Najlepší slovenskí junáci zostrojili Space Cowboya, doteraz nevídanú loď nevídaných možností a schopností a jedinečného tvaru a z jedinečného,syntetického nano-biomateriálu (bude u mňa vo fotoalbume -pozn. ja). Dnes odštartuje do Vesmíru aj so svojou štvorčlennou posádkou: Pedro Vagynal, Jerguš Zadničný, Milada Prelietavá a Hildegarda Rozkročná.
Naši neohrození kozmonauti sa už obliekajú do svojich
skaf(ľ)androv. Ako inak, sú to tie najmodernejšie modely od Vinčenza Degradinniho z nepremokavého celofánu a SVÚ (Slovenská Vesmírna Ústredňa) schváleného polyetylénglykoltereftalátu. Počas obliekania však nastali komplikácie: Hildy sa nezmestí do svojho skafľandra. Pre Jerguša je zas ten jeho príliš veľký. Po polhodine s hrôzou zisťujú, že si ich vymenili.
A už kráčajú k Space Cowboyovi. Už sa vezú vo výťahu. Už sú v COCKpite. Ich vlastná rýchlosť ich šokovala.
-Hniezdo volá vtáčika, hniezdo volá vtáčika , ozvalo sa z
reproduktorov.
-Vtáčik počuje , odpovedal Pedro.
-Vtáčik, počúvajte ma! Space Cowboy má vlastnú inteligenciu a je najvyšším veliteľom. Počas vašej misie, ktorú vám zadá on, počúvajte jeho rozkazy.
-Rozumiem. , Pedro sa potešil. Prvýkrát v živote si mohol dovoliť odvrávať počítaču, mohol sa mu pomstiť. Ešte sa mu totiž žiaden počítač na jeho rozkaz nezapol.
-Zdravím posádku , ozval sa Cowboy, Máte nejaké želanie?
-Ja len jedno, vypadnime z tejto diery! , vykríkol Jerguš.
-Tak, ide sa. , zahlásil Cowboy a zažehol motory. V tom bolo počuť akýsi rachot v oblasti vchodu do lode. Bolo cítiť preťaženie. Bolo vidieť zvratky vo vnútri Miladinho skafľandra. Cítiť neboli...

Čo čaká našich hrdinov v otvorenom kozme? Čo bol ten rachot na dverách? Nebol to náhodou Martin Urgas z 3.C? A čo zvratky v Miladinom skafandri? Nie sú toxické? A prečo nebolo odpočítavanie?
Čítajte už čoskoro v ďalšom dieli.

 Blog
Komentuj
 fotka
melcoire  21. 11. 2006 20:56
Jaaaaj....ale nice...len som si najprv precital 2. diel nevadi...
 fotka
zipporah  21. 11. 2006 22:39
smaria, ze skaflandra, buhahach, tie mena postav su jedinecneeee, dufam, ze to pojde len jednym smerom(chechech)
 fotka
a.k.a.alias  21. 4. 2008 18:55
strasne rada by som si precitala aj dalsie diely ale obavam sa ze som zomrela uz po tomto
Napíš svoj komentár