Bola som mladé, nevinné v škole rozumné a bezproblémové dievčatko. A to všetko o mne prezrádca, že som bola vlastne dievča po akom túži každý rodič. Nie dlho. Prišli problémy. Už som nebola to poslušné posedné dievčatko nie ja nie.
Začala som byť závislá, od alkoholu, neskôr prišli drogy.

Piatok 13, deň ktorý sa pokladá, za deň nešťastí niekto berie nešťastie keď stratí kľúče, keď ho nepovýšia v práci .. Dievča malo zrovna v ten nešťastný piatok, oslavu narodenín. Oslava 13 narodenín. Deti mali strašnu zábavu keď sa opili. A ich telo neovládalo myseľ. Bolo to akokeby si vo sne. Robíš kraviny, pretože si schopný všetkého, všetko sa ti pred očami spomaľuje, spomaľené reflexy, únava..
Dievča menom Suzi. "Nemáme ako zohnať chľast". Suzi využila situáciu keď nikto nebol doma vyklepaná zobrala prvú fľašu čo zbadala. Nejaké domáce pálene. Problémy s rodičmi čo mala doma ju k tomu čoraz viac posilňovali. Fľaša je , kamaráti už ju čakajú, už len domalovať linku na kleopatrin štýl prepúdrovať sa tým najbledším púdrom aký len existuje ... natiahnuť podväzky, sukňa tielečko, topánky 12 cm opätky, a môže sa vyraziť.
Hneď ako prvý najobľúbenejší podnik, Impérium bar. Dievča nalieva každý pije s mierou. Ale ona ? jeden za druhým veď 13 rokov máš len raz za život .. A v tom, leží v bezvedomí nevie chodiť bandu so Suzi vyhodia z baru. Nesú ju pokiaľ môžu nesú .Preč. Okolo nej veľa ľudí v kruhu. Celá cesta bola zaterasená ľudmi a ona už cestuje, putuje na druhý svet.. ešte posledné výdychy, Maťo vtedy jej chalan ju držal v náručí a v mysli otázka "prečo" . Pribehne jej bratranec tiež išiel len tak náhodne okolo. "Preboha" volajte rodičov... rodičia vzdialený asi 50 km, v inom meste prídu najrýchlejšie strčia dievča do auta, tu už nieje čas na otázky "kto, prečo, ako sa to mohlo stať". Vezie sa v sanitke, dievča zas len putuje vo snoch, rozpráva sa s bielou postavičkou tam ďaľeko vo svetle ale ešte ju nechce zobrať preč ešte musíš pobudnúť na tomto svete. Voziac sa v sanitke, kde jej pichajú infúzie. Ona o sebe ani nevie .. rozpráva sa vraj s anjelom .. všetko prebehlo tak rýchlo, že ona sama nevie ako sa ocitla ráno všetko biele .. Nemocnica. Prebudí sa strašne sa zvrtne v tom infúzka zapípa doktor pribehne, nehýb sa nehýb ...musíš to mať v ruke, liečiš sa ..

"Asi nevieš čo sa včera stalo ?".. vôbec netušila. Bola si blízko smrti, pol hodina a bola by si mŕtva.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár