Ako emo sú označované dva rôzne štýly obliekania. Prvý vychádza z „indie emo“ scény deväťdesiatych rokov, a má väzby v indie rocku a punk rocku. Zahrňuje oblečenie obnoseného vzhľadu, typicky v khaki farbách. Tričká bývajú menšie, s podtlačou v štýle osemdesiatych rokov. Tašky a batohy bývajú zdobené špendlíkmi a odznakmi rôznych kapiel.

Druhý populárny štýl je tmavší a vyznačuje sa narovnanými dlhšími vlasmi odfarbenými na tmavo (typicky čiernou, červenou, alebo nejakým neprirodzeným odtieňom tmavej farby). Muži nosia tesnejšie nohavice, obvyklý je piercing pier či obočia a tmavý makeup (u žien aj u mužov; najvýraznejšia je čierna ceruzka na oči, ale vyskytujú sa aj červené očné tiene). Častým doplnkom sú okuliare s hrubšími tmavými rámami, ktoré občas nosia aj jedinci ktorí okuliare v skutočnosti nepotrebujú.

Obľúbenou obuvou sú vysoké tenisky alebo skaterské topánky.

Aj keď emo označuje tak obliekanie a postoje fanúšikov emo scény, ako aj pôvodný hudobný štýl, sú od seba tieto dva významy značne odlišné. Emo ako hudobný štýl dlho predchádza slangovému označeniu „emo“. Súčasne je mnoho dnes aktívnych hudobných skupín označovaných ako „emo“ len preto, že sa ich štýl obliekania zhoduje s významom slangového výrazu, no v skutočnosti nepatria medzi predstaviteľov tohto hudobného štýlu.

Prívržencov emo štýlu zvyknú ľudia často milne zaradzovať medzi masochistov, hlavne kvôli podrezávaniu zápästí. Má to však byť spôsob na odplavenie zlých pocitov.

 Blog
Komentuj
 fotka
nonormal  15. 6. 2007 19:15
Takže ak mám zlý pocit mám si podrezať žily.. =D =D

EMO je zvrátené... Nemyslím hudobný štýl, ale štýl životný...

Môj názor takže nenadávajte, že som to a to...

EMO a Punk nedávajte prosím do kopy... Možno, že to je nejako poprepájané, ale pravý PUNK má k EMO daleko....
 fotka
stifut  15. 6. 2007 19:17
Myslím že keď si človek podreže žily tak sa mu odplavia nielenzlé pocity...
 fotka
kamili0  15. 6. 2007 19:26
Dávať si do blogov wikipédiu....



» sk.wikipedia.org/wiki/Emo...
 fotka
nonormal  15. 6. 2007 19:28
Eh... Kamili0 to vážne z Wiki je???

Ech... myslel som, že si to aspoň sama sformulovala...

Môžem teraz len konštatovať : úbohé...
 fotka
kamili0  15. 6. 2007 19:31
Jasnééé šak to je choré
 fotka
dunka  15. 6. 2007 21:33
o boha.. DD
 fotka
markonix  16. 6. 2007 00:05
toto som už čítál ási sto milion krát trápne
 fotka
cotessy  16. 6. 2007 08:35
jasne ze je to z wikipedie.........jak inak---mozno nemala cas na pisanie, lebo si prave rezala zily....
 fotka
sabuliq  9. 7. 2007 14:00
po prve...secii kluudd nestresujtee ox a po druhe..wazne si mohla napsiat vlastnymi slovami co ej to emoa a nje ztiehnut z netu..to si hocikedy mozme najst aj my lenze nas zajima co si o emo myslish TY a nje net!!...a ak s ati necelo o tom pisat tag si tu ani toto nemala davat..ush je tolko clankov vsade o emo popisanich ash mi je na tycku(ake i/y je v slove tycka?? ....
Napíš svoj komentár