Sme taká zvláštna generácia. Vadí mi, že sme generácia, ktorá len konzumuje, ktorá nič nevytvára. Z ničoho sa skutočne netešíme, nič naozaj nepreciťujeme, málokedy si skutočne vážime to na čom naozaj záleží a nestaráme sa o to čo je pre nás dôležité, ale zvyčajne to ani nevieme rozoznať. 
Keď prejavíme nejaký cit, zvyčajne sa za to hanbíme, bojíme sa čo povedia druhí a kto sa nám zase bude posmievať. Neveríme si a neveríme ani nikomu inému. Máme stovky kamarátov, ale ani jedného priateľa. V piatky si užívame na párty, ale neuvedomujeme si, že toto nie je skutočné "žitie" života. 
Často sme odutí, nič nás nebaví, no vlastne ani neskúšame nájsť niečo, čo by nás baviť mohlo. Sme zatrpknutí, klikáme do mobilov, zabúdame sa poďakovať v kaviarni za prinesenú kávu a pozdraviť na odchod keď vychádzame od lekára. Zabúdame, čo sa patrí, ale čo keď to veľakrát ani nevieme. 
Odmietame etiku, slušné správanie, morálku. Smejeme sa starším pánom za to že s milým slovom púšťajú pred seba podobne starú tetušku. Sú vraj chlípni, slizkí a neviem ešte akí - vravíme. 
Odsudzujeme všetko, čo sa aspoň trošku odsúdiť dá. Ak je niekto v našom veku, ale správa sa inak ako my, je staromódny, smiešny, nudný a pritom je len slušný, milý a má jasno v svojich hodnotách. V skutočnosti mu závidíme, často by sme chceli byť takí, ale bojíme sa len - "čo mi na to povedia kamoši".



A keď sa ale rozhodneme, že nechceme žiť tento konzumný, nič nevytvárajúci, len tak prežívajúci, "strašne bohovsky brutálny fasa" život, máme zrazu strach. Zrazu si myslíme, že sme nič, že sme iní, že nám nikto nerozumie. Veľa ľudí sa na nás čudne díva, označujú nás za blázna, za človeka z inej planéty. Začneme byť témou rozhovorov, ohovárajú nás a nerozumejú nám. Sme presne tí staromódny, plní zásad a "nedokážeme si užívať život", len bohužiaľ tým ľuďom vôbec nedochádza, že my sme práve teraz začali skutočne žiť. 



Nebaví ma, ako sú v dnešnom svete úplne obyčajné veci označované za niečo raritné. Prečo keď poviem že v piatok večer nejdem von, som automaticky absolútne nevhodný človek pre akúkoľvek ďalšiu komunikáciu. Prečo, keď poviem svoj názor a je iný od druhých, prečo som hneď namyslená a arogantná. Prečo so mnou nie je nikto ochotný debatovať o láske, o viere, o manželstve, o sile kameňov, o maľovaní, o tom ako ma baví škola alebo o tom, že sa mi páčia ľudové piesne a drevenice vo Vlkolínci? Prečo nepatrím do partie len preto, že nemám trblietavé gélové nechty, neviem chodiť na podpätkoch a nemám dieru medzi nohami lebo mám trochu väčšie stehná?

Keď to niekoho baví, nikomu to neberiem. Choďte naspäť na facebook a píšte ďalej všetkým našpúleným a na čierno-prefarbeným zatiaľ, čo vaša frajerka doma čaká na "volám ti len tak, chýbal mi tvoj hlas. myslím na teba" telefonát. Choďte v piatok von, opite sa, a robte všetko, čo k piatku podľa vás patrí. 

Len sa ma na mňa prosím nepozerajte krivo, keď pre mňa k piatku patrí náruživá chuť učiť sa španielčinu, čítať si o Edith Piaf alebo deka, čaj a telka v ktorej práve ide ten tak šialene krásny film, viete ktorý - napríklad Čokoláda. 








 Blog
Komentuj
 fotka
anitchka  21. 9. 2016 23:44
Neviem medzi akymi ludmi zijes, ale ani ja moc nechodim v piatky von a nie som za to nikym odsudzovana a nikto sa neprestava so mnou bavit kvoli tomu
 fotka
emulienkaa  21. 9. 2016 23:51
@anitchka nehnevaj sa, ale vidim iba tvoju profilovu fotku a skromne usudzujem, že si absolutne nepochopila, že to tu cele vôbec nie je len o tom piatku - škoda
 fotka
lvanbeethoven  21. 9. 2016 23:51
Každy ma iny pojem o tom čo znamena isť von
 fotka
emulienkaa  21. 9. 2016 23:55
@lvanbeethoven a @anitchka - ešte raz, skutočne vas absolutne nechcem uraziť, "zotrieť" ani nič podobne, ale to vobec vobec vobec vobec nie je tom piatku a o tom von ked sa vam chce, zamyslite sa ešte raz
 fotka
lvanbeethoven  22. 9. 2016 00:01
@emulienkaa ja velmi dobre viem o čom pišeš, mohol by som sa pod to podpisať, to bola len taka poznamka k tomu ako sa vyznam dlova zmenil spolu so spoločnosťou
 fotka
emulienkaa  22. 9. 2016 00:11
@lvanbeethoven tak potom vyborne, potom sa tesim teda. a ospravedlnujem sa ja, teraz uz chapem ako si to myslel.a dik za ucast, vzdy sa tesim ked najdem "niekoho ako ja"
 fotka
anitchka  22. 9. 2016 00:26
a co s mojou profilovou fotkou? to absolutne nema s tymto nic spolocne

a praveze velmi dobre chapem o com pises, ja som vyrastala medzi dospelymi, vacsinu casu som si s rovesnikmi ani nemala co povedat. a nechodim piatky von sa opijat alebo na diskoteky, radsej si pozriem serial alebo stravim cas s kamosmi, ale nevypisujem tu blogy o tom, ze nezapadam do generacie a nemyslim si o sebe, ze som o nieco lepsia ked nerobim vsetky tie veci ktore kritizujes. my point is - velmi velmi generalizujes a asi si nenasla ludi podobnych tebe a pohybujes sa v zlej spolocnosti, ktora ta nechape. ale to neznamena, ze taki neexistuju
 fotka
emulienkaa  22. 9. 2016 00:32
@anitchka - a stale to nie je tak ako to chapes. ale kazdy mame svoj nazor a beriem aj ten tvoj teda.
rada sa hram na slovicka takze - nevypisujem blogy, napisala som len tento jediny. ani ja si nemyslim, že som v čomkoľvek lepšia ako niekto iny. nekritizujem - len hodnotim a popisujem svoj pohlad na vec, dokonca som tam aj napisala ze nikomu neberiem ked robi to co ma rad.
a ja som jednym slovom na nikoho neutocila, tak ani ty prosim tu neutoc na mna, od toho tu predsa nie sme. toto je moj blog, moj nazor, moj pohlad, ja ta o tom nepresviedcam, ale ani ty ma nepresviedcaj.
a tiez som nikdy netvrdila ze neexistuje nikto kto ma nechape, alebo ze taki ludia neexistuju.
a profilova fotka? nic. pekna sukna. kde si kupila?
10 
 fotka
anitchka  22. 9. 2016 00:38
hodnotit a kritizovat je podla mna skoro to iste, ale ok nejdem ta chytat za slovicka

ja neutocim, len nemam rada taketo typy blogov, lebo mam z toho presne taky pocit, ktory sa mi ty snazis vyvratit ze nemam pravdu a ze to tak nie je a ze si nemyslis, ze si lepsia pre spolocnost alebo whatever. ale tak to je moj nazor

btw su to saty a nie sukna
11 
 fotka
tomkov  22. 9. 2016 01:04
Hm. Ak ta vyraduju z partie, lebo nemas umele nechty a opatky a ak na teba niekto krivo pozera, lebo nechodis piatky von, tak osobne si myslim, ze sa len pohybujes v nevhodnych kruhoch, nie ze si sa narodila do zlej generacie. To, co opisujes, nie je generacia, to je len mala vzorka ludi. Takymito vecami nas krmia internety a stari ludia, lebo pre jedneho mladeho cloveka, co mu nepodrzal dvere, je na vine cela generacia. Keby mu nepodrzal dvere 40-rocny muz, bude vinit jeho generaciu. Atd.
Na jednej strane tomu blogu rozumiem, ale podla mna je toto generalizovanie zbytocne a nadarmo sa takto siri myslienka, ze "ach ti dnesni mladi". Ti "dnesni mladi" tu vzdy boli, su aj budu.
12 
 fotka
emulienkaa  22. 9. 2016 01:08
@tomkov - paci sa mi tvoj nazor, a moze to tak byt. kludne zcasti, kludne uplne. s tym velmi suhlasim, ze - dnesni mladi. pred tridsiatimi rokmi to boli tiez dnesni mladi a aj o dalsich tridsat zase budu.
hej generalizujem, asi to nie je dobre. skusim sa zamysliet akoby sa dalo vyjadrit to co citim tak aby som to negeneralizovala, naozaj
13 
 fotka
trdelniiiq  22. 9. 2016 06:00
14 
 fotka
yall  22. 9. 2016 09:42
mam podobny pocit
15 
 fotka
narazuvzdornaa  22. 9. 2016 11:13
Ja mam 22 a VOBEC nezijem v takomto svete medzi takymi ludmi, ako opisujes.
A teda toto nie je prinosny komentar, ale uctivo nesuhlasim
16 
 fotka
emulienkaa  22. 9. 2016 11:24
@narazuvzdornaa kazdy v noˇ bohuzial zijeme. je to len o tom na co sa pozeras. ty si o krok vpred, uz sa na to nedivas. ja zialbohu este stale ano - tak snad ta dobehnem a raz tiez nadobudnem tento pocit ze nezijem v tomto svete
17 
 fotka
salkoo  22. 9. 2016 12:52
JJ si special snowflake tlieskam ti
19 
 fotka
johnysheek  22. 9. 2016 15:06
@emulienkaa na jednej strane si myslim, ze rozumiem na druhej mi v tom pripade trochu vadi tvoja argumentacia v komentaroch
niektore myslienkove pochody je lepsie neriesit a nevysvetlovat, lebo ten chvilkovy popud moze byt trochu iny..

tiez je velkym faktom, ze v kazdej generacii su ludia a mozno kazdy jeden, ktory premysla podobne a premysla o podobom.. tak to bolo a tak to bude.. vzdy ked sa na to pozrieme z pohladu davu, je to podobne.. tym podstatnym je zit si svoj zivot a mat na haku ostatnych.. a to ze nemas x priatelov a podobne.. myslis si ze niekedy to bolo ine?

mozno naoko, ale v skutocnosti nie.. i co sa zla, i co sa sikany i co sa ostatneho tyka.. akurat dnes vie svet o veciach o ktorych v minulosti nemal ani ponatia a este k tomu v sekunde..

ps: to nie je kritika.. ale suhlasim tu vyssie, ze si to zgeneralizovala a moze to teda posobit ako odsudenie generacie.. a nielen tvoj povzdych (preto je lepsie napisat a nechat byt.. lebo tu mudra diskusia ci cokolvek vzniknut nemoze - slova nezmenia nic)
20 
 fotka
antifunebracka  22. 9. 2016 16:54
FoMo is strong with this 1
@salkoo PRESNE toto som chcel napísať, že ďalšia priemerná slečinka, čo si myslí, že je strašne výnimočná vločka, lebo to je predsa jediné rozumné vysvetlenie, prečo nemá žiadnych kamarátov ach, milujem hentakýchto pózerov, čo sa cítia strašne komplikovane a alternatívne, ale prekukneme ich do sekundy
21 
 fotka
emulienkaa  22. 9. 2016 16:59
@lepka
@salkoo
@johnysheek - bracek
a vsetci dalsi ostatni...

mrzi ma len jedno. ze to bol moj nazor, moj pohlad, moje myslienky. nemusia byt spravne. ale v ziadnom pripade a ani na jednu sekundu som sa nestavala do pozicie ze som nieco lepsie...
taku som mala potrebu, napisat si taky clanok - pre svoj vlastny dobry pocit.
tym to zacalo a tym to aj konci. mrzi ma teda to, ze ste ma silou mocou v nejakom smere museli skritizovat, len zato ze "ja len nechcem vidiet ten super svet, ktory vidite vy" - ale ono to je predsa zase len MOJE rozhodnutie.

tymto koncim akukolvek diskusiu a nemienim sa nijako obhajovat. beriem aj vase nazory, ale na tie prisne ktore ste automaticky vypluvly naozaj nie som zvedava..
a Misko - ty mas pravdu, vo velkom. a preco som argumentovala? asi len preto ze som chcela debatovat. kludne na urovni dvoch roznych nazorov, postojov a pohladov a ze som mala pocit ze to mozno ma zmysel. ale ono ako si povedal - nie zmysel to na nema. debatovat tu na pokojnej, normlanej urovni kde su obaja ludia pristupni inemu nazoru sa tu asi neda, alebo ak tak len velmi velmi tazko

naposledy caute pri tomto clanku
23 
 fotka
ssnehulienka  22. 9. 2016 17:50
to co popisujes je mi cudzie. akoze ano, viem, ze taki ludia existuju, ale jednoducho sa s takymi ludmi nekontaktujem a nemam rada ked niekto takto opisuje velku skupinu ludi, pretoze moj okruh priatelov napr nema s tvojim opisom moc spolocneho. takze si len najdi inych kamosov, alebo ak si ich z nejakeho dovodu menit nechces tak vedz, ze to uz je tvoj problem, ale rozhodne ludia s inymi hodnotami existuju
24 
 fotka
staphylococcus  22. 9. 2016 20:29
ked ti to vadi, preco to robis? nechapem. celkovo nechapem cely clanok. nepaci sa mi takyto sposob zivota tak tak nezijem. hotovka. najdem si kamaratov ktori zdielaju moj system hodnot, obklopim sa ludmi, ktoryh nazory su mi blizke. koniec problemu. ziadne fnukanie, ziadne netrafenie sa do generacie.
25 
 fotka
nicmanenapada  23. 9. 2016 02:14
Toto nejako nespoznávam. Asi mám teda šťastie na okolie. Nuž, nezávidím ti.
26 
 fotka
lenuska175  23. 9. 2016 09:41
Obíjmam, lebo viem a vieš!
Napíš svoj komentár