"Prečo si so mnou vlastne bola, keď som taký idiot?"

Spýtal sa ma, po poslednej hádke, ktorá nebola o nič krajšia, ako všetky tie predtým. Bola vlastne úplne taká istá. Len som zo seba sypala postupne všetko zlé, čo kedy urobil, podkladala to jeho zlými vlastnosťami a vysvetľovala prečo je zas na vine iba on, a zas je taký istý zlý a nepoučiteľný, nikdy sa nezmení a že ma vôbec nepočúva a že mu na mne nezáleží, a že je vlastne idiot. 

A on sa len kyslo usmieval. Ticho sedel a počúval ma so sklonenou hlavou, a keď som občas vyštekla, že by už konečne mohol niečo povedať, len dvihol hlavu a zamrmlal, že on nemá slov. 

*

A keďže to tak bolo vždy, zvykla som si. Nikdy mi neodporoval, nikdy mi nič nevyčítal a nikdy sa so mnou nehádal. Poslušne čakal, kým prehrmím.
Dnes viem, že to muselo byť sakra ťažké, a len tak hocikto by to nezvládol. Ale aj to bol jeden z prejavov jeho skrytej lásky, len ja som to nevidela. Veď - ako viac vecí, ktoré si uvedomujem, keď je už trochu neskoro.. 

Tak som si včera uvedomila, že on vlastne nikdy nebol idiot. To len ja som sa idiotsky správala k nemu. Kiežby sa ma to raz opýtal takto..

*

Vždy pri mne stál. 

Riešila som každú banalitu. Z každej maličkosti som vedela vytvoriť veľký problém. Vždy som menila rozhodnutia. Keď sme sa na niečom dohodli, zmenila som to - myslela som si, že "to bude lepšie", ale vždy iba pre mňa. 

Nikdy na mňa nekričal, nikdy mi nič nevyčítal, nikdy sa so mnou nehádal, nikdy sa mi neotočil chrbtom a to bola jediná chyba, ktorú urobil. 


Bol to ten najlepší človek v mojom živote. Ľúbil ma najviac ako vedel. Robil všetko len aby bolo dobre a aby som bola šťastná. Nie vždy sa to vydarilo, ale mal dobré úmysly. 

To moje chyby sa vždy mávnutím ruky prehliadali. 

A že bol stále len ten najhorší na svete? Tak to asi iba preto, že bol v skutočnosti to moje najviac. 



A dodnes je to muž môjho života. Dodnes má svoje muchy. Ale myslím, že ich začínam milovať. 





Jediný z nás dvoch som idiot akurát tak ja. 

 Blog
Komentuj
 fotka
vymyslinick  24. 1. 2017 15:56
Sa mi to páči.
Je mi to oveľa sympatickejšie, ako
na Birdzi tak prečasto sa vyskytujúce:
"Ach, najúžasnejší/ia JA, čo tu vlastne
na tejto zemeguli robím, JA, učinená dokonalosť
a, až na zopár výnimiek, ktoré potvrdzujú
pravidlo, okolo mňa samý hlupák, ktorý mi len
znepríjemňuje život."

Ale učím sa. Na druhých si všímať to dobré, pekné
a chyby riešiť predovšetkým svoje vlastné a snažiť
sa ich pomaličky zbavovať.
 fotka
ps102  24. 1. 2017 15:58
Veľmi smutné a pravdivé
 fotka
emulienkaa  24. 1. 2017 16:02
@vymyslinick - aj presne toto je skryty vyznam mojho pisanicka, o com som sa uz ale nechcela nejake rozpisovat - no ze som vlastne vdacna, ze uz viem aj svoje chyby, aj ze ich mam, hoc sa to tazsie prijima, ale tesi ma ze sa snazim a teda sa snazim na tom robit, a ak to neodstranit (lebo zas si myslim ze nie vzdy to ide), ale aspon na to mysliet a dat si pozor. a niekedy staci jedna veta, aby si clovek uvedomil, že to mozno on je ten idiot..

a dakujem ti,
 fotka
bublinqac  24. 1. 2017 16:03
tiež som bol ten najhorší..
 fotka
vreskot000  24. 1. 2017 19:53
ale ty maš 20 rokov a ešte nevieš reálne posúdiť s kým chceš žiť celý život. je rozdiel ked chodíte na rande a chodíte spolu a rozdiel ked žijes s niekym 7 dni v tyzdni 24 hod a delíš sa s ním.... chápeš? ja mam 30 a taketo veci neriešim.. .riešil som to, posledne ked som mal 25 a som si povedal ze je to posledný raz
 fotka
emulienkaa  24. 1. 2017 19:59
@vreskot000 neviem celkom co myslis tym ze "neriesis, a si riesil", ano mam 20 rokov a ani raz som nepovedala ze tu s niekym budem cely zivot a ani to ze sme chodili ako si to ty nazval len na rande. bol to ovela vaznejsi a dlhy vztah, nie len chodenie na rande a vobec. neziadala som ho hodnotenie mojich pocitov, ale sak dik za nazor.
 fotka
vreskot000  24. 1. 2017 20:07
ako nehnevaj sa.... ja viem že vela tu uživateľov berie veci priliš vážne. povedal som svoj názor. približne som to myslel tak, že ked más 20 rokov (a teraz niekedy si skončila strednu) vnímaš to ešte ako v začiatkoch.... vieš vekom sa priority menia. ked som sa rozišiel s mojou byvalou som si myslel že bez nej týžden nedokážem byť. dneska som rád že nie som s nou, lebo som nebol pri nej šťastný. trvalo mi to dlhšie kym mi to došlo, to uznavam, ale každý máme určitý čas na dozretie. nehodnotím tvoje pocity, len som reagoval... mohol som? ak nie prepáč... nechcel som...
 fotka
emulienkaa  24. 1. 2017 20:20
@vreskot000 nie nie nie, ja sa nehnevam, skutocne. a ano, jasne ze si mohol reagovat.
mne sa nechce to v komentaroch riesit, ale len tak aby sme nemali mylne predstavy. tvoj nazor skutocne beriem, len je skresleny domniekami, ktore su v skutocnosti inde - a teda ze, som v tretom rocniku na vyske (ano pri tom veku to je neuveritelne, ale proste osemrocne gymko a narodeniny v auguste), vztah trval 6 rokov, a to stale nehovori o tom, že neviem bez neho byt ale ja fakt dakujem za nazor, zato ze argumentujem neznamena ze ho neprijimam.
 fotka
nicmanenapada  25. 1. 2017 07:53
Zriedkavá, priam nevídaná sebakritika
10 
 fotka
karlotiskot  25. 1. 2017 17:46
Veľmi zaujímavá sebareflexia. Ako v iných prípadoch by som možno písal aj ja niečo v tom zmysle, že ste ešte deti a partnerstvo si môžte nechať na inokedy, ale ak si vieš takto otočiť pohľad o stoosemdesiat stupňov kvôli niekomu, asi ti do tej mysle prináša niečo viac ako len tie detské predstavy, ktoré nás lákajú do partnerstiev. Takže hej, ste deti a moźno sa vaśe pohlady časom zmenia a rozídete sa, ale riešiť to, pripravili by ste sa akurát tak o možnosť plne si vychutnávať skutočný vzťah do ktorého sa s podobnými prebudeniami v mysli postupne dostávate a určite vám prajem len to najlepśie.
11 
 fotka
wistingher  25. 1. 2017 19:25
@emulienkaa 3 ročník na výške v 20 rokoch... úžasné to máš o 2 roky viac života ako všetci ostatní.
12 
 fotka
lool141  25. 1. 2017 20:20
Chápem to správne že si teraz s ním ?
13 
 fotka
johnysheek  25. 1. 2017 21:06
@wistingher je dost takych ludi co to tak mali.. maturita v 17, prijimacky na vysku tiez.. a v 22 koncis skolu..
drviva vacsina vsak konci v 23.. takze to je len 1 rok "naviac"..
no bez ohladu na to... ten "mladsi" na tej vyske akurat o to skor dospeje.. lebo tam zacina fungovat s ludmi o min rok, vacsinou 2-3 starsimi a ti ta tahaju.. takze dospejes za ten rok viac.. ako ti ostatni co tahaju este 4 na strednej.. z coho vyplyva ze hoci obciansky vravi nieco. realita je posunuta..

no tak ci tak.. v 25, 26 sa to opaet zacina vsetko zlievat.. a je to uz o tom kto sa kde uchyti..

@em.. "Muška, Muška... "
14 
 fotka
savvym  25. 1. 2017 21:45
uvedomiť si svoje chyby je menej bolestné ako keď ti ich niekto iný neustále pripomína, veľmi dobre, že si uvedomelá @emulienkaa
15 
 fotka
emulienkaa  28. 1. 2017 00:33
@nicmanenapada nebol to prvotny plan, ukazat ze dokazem skritizovat aj sama seba, len som proste chcela dat von tento pocit. a dakujem, beriem to pozitivne
@karlotiskot a @Lool141 - nie, nechapete to spravne. nie, nie sme spolu.
@savvym - naozaj je to tak? uprimne, neviem. nepoznam ten pocit, ze ti niekto stale nieco omiela o hlavu.. mozno by som to ale potrebovala a uvedomila by som si tie chyby skor, ktovie.
@johnysheek - si zlatik, ze si to vysvetlil. ano je to tak, co by som mala z toho predsteirat tu ze som niekde kde nie som, ach jaj - ze si toto niekto mysli...
16 
 fotka
nicmanenapada  28. 1. 2017 09:13
Veď ja ja som to bral a mienil pozitívne
17 
 fotka
midnight  7. 7. 2017 03:27
ten prvý odstavec.
všimol som si na konci že ...no, to je jedno, ale proste po tom prvom odstavci mi napadlo nájsť a dať ti toto, tak som musel hneď :
Screenshot


idem dočítať zvyšok
18 
 fotka
midnight  7. 7. 2017 03:30
snáď to nerýpne do nejakých ešte aktuálnych bolestí, lebo... dáva skvelé rady, tak všeobecne, do budúcnosti, do princípov.
Napíš svoj komentár