...a aj preto skusim napisat par slov o trochu uprimnejsie, ako obvykle.

Nemam rada novorocne priania, studene objatia, suche zelania, kedy cakame v pomyselnom rade, trasieme si rukami, zbezne sa pobozkame a otrepanymi slovami si zazelame nejaky ten Stastny a hej hej hlavne Lepsi. Občas dokonca aj cudzím ľudom. Slusnost ale velakrat kaze - a ani ja sa jej neubranim, tak ma ale vychovali. A keď je to povrchné, no tak nech. 

No sms-ky neposielam a nikomu nevolam. Pardon, vlastne som tento rok zavolala starkej, prisaham ale, ze jedinej.
Vdakabohu uz nedostavam tie hlupe spravy s basnickami este hlupejsimi, najdenymi na internete, na ktore nikdy neviem ako odpovedat. Ked to dostanem, tak ich mazem. Mrzi ma to, ale mam rada naozajstne veci a tato medzi ne nepatri.

Kazdopadne je par ludi, ktori nahodne alebo aj menej nahodne a ci len tak zo zvyku - napisu. Mam ale stastie ze poväcsine uz su to iba ti ludia, ktori su v mojom zivote doleziti a neskromne si myslim, ze aj ja v tych ich. Som za to vdacna. A nemyslite si, im neodpisujem a ani neprajem len preto, ze sa to patri, ale preto ze to tak citim.

Kiezby to tak bolo aj niekde inde na svete a v inych veciach, zeby sme konecne robili jak citime - ale to len moje male naivne uvahy, toho maleho dievcatka vo mne, ktore velakrat nosi ruzove okuliare a vidi svet aspon o trochu lepsi ako naozaj je.

A aj preto dnes pisem tento blog. Lebo to bol pekny Silvester. U mna straveny s rodinou. Najprv s mamkou a bratom a neskor s tatikom.
A vsetci, ktori silou mocou potrebovali ist na super mega tuti fruti party, dobre sa tam nadrbat, odpalit kamosovi petardu pod nohami, rano zase nadavat a grcat, tych mam v paži.
A maj kludne dojem, ze prehanam, ale v takto podobnych momentoch je predsa sakra najdolezitejsie byť s luďmi, ktorych mate skutocne radi (nech je to uz pre vas hocikto) a nie blbnúť za každp cenu. Len sa nad tým občas treba zamysliet. Ved nie je to tak?





Sice velkou nahodou a na malu chvilu, ale večer som sa ocitla vlastne aj na svadbe. Na svadbe velmi milych ludi, kamaratov, ktori sa maju sialene radi. A bola radost na nich pozerat. Nevesta mala iba rifle, ale usmev na tvari a stastie, ktore jej ziarilo v ociach ma vlastne primälo k napisaniu tychto slov.

Tento rok nebol velmi pekny. Ani vo svete, ani tak celkom u mna a ani u par mojich blizkych ludi.
Vlastne hovno. Bol uplne na hovno.

Nedavam si predsavzatia, ani nedufam v Lepsi 2017. Neprajem otrepane hluposti.Ale nieco vam predsa len zelam, alebo skor potisku dufam...

Ze, aby ste sa mali viac radi, aby ste si to obcas povedali, aby ste nezabudali na tych, ktori maju radi vas a ani na tych ktorych mate radi vy. Aby ste boli k sebe mili, druznejsi, viac sa spolu smiali, castejsie aby ste si zavolali a aj bez toho, ze nieco potrebujete. Aby ste obcas spravili nieco mile len tak a aby ste dali cloveku najavo ked je vam sympaticky. Aby ste neskryvali radost ked sa mate dobre, a aby ste zazivali len malo situacii, ktore nie su velmi prijemne. Aby ste mohli robit to, co citite a aby ste vsetko, co robite, robili naozaj. Aby ste sa starali o svoje zdravie, o rodinu a o ostatne, co mate. Aby ste ten svet nebrali tak vazne, aby ste si ho uzivali plnymi duskami - ved je na nom predsa len tak krasne. A k tomu este, aby sa vam darilo v com chcete a plnili sny, o ktorych si sami snivate. Budte stastni a nie preto, ze je práve začiatok nového roka, ale preto, ze je to predsa zmysel zivota. Alebo aspon toho mojho urcite.

Z celeho srdca vam zelam len to pekne.




A pre koho boli tieto slova nebodaj len umelo dojemne, alebo prehnane, aleboakekolvek zle - tak ano, aj ja som obcas s ludmi, s ktorymi to nedava zmysel. Kazdopadne nechcela som moralizovat, iba sa trosku vypovedat z pocitov.
A som aj rada ze ste docitali dokonca.

PS: Prskajuce srdce (kvázi petarda), ktoré sme o polnoci novomanzelom zapálili - a veru som krajsí "ohnostroj" uz dávno nevidela - bola pre mna taka mala pripomienka, ze aj ked sa to niekedy nezda - ale laska, a uz akakolvek, je ta najkrajsia vec na svete.
Budte jej plni a nezabudajte na nu v ziadnej jej podobe.


Vela lasky moji mili, vasa Em

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár