Ja viem, že tento film už v kine bol, ale napriek tomu chcem k nemu niečo povedať. Dôvod je ten, že (neviem ako vy) ale tento film na mňa veľmi zapôsobil hlavne príjemnou muzikou autorov ako: Hayden Panettiere, Annasophia Robb alebo The Skies Of America a rovnako aj obe hlavné postavy príbehu (Jessie Arons a Leslie Burke) mali jedinečný vzťah. Krásny tak moc, že sa len ťažko dá povedať niečo iné ako nádhera. Toľko na úvod.

Celý príbeh sa začína zaujímavý keď Jessie príde do školy a pribudne im v triede nová žiačka - Leslie. Je to veľmi výnimočné dievča a každý by pri pohľade na ňu povedal, že je to skôr chalan hlavne kvôli jej večným topánkam. (kto videl tak chápe čo myslím). Hneď na úvod porazí Jessieho v behu a on na ňu veľmi zanevrie. Postupne ale príde na to, že je to príjemné dievča ale jej rodičia na ňu nemajú moc času a nemajú doma televízor (za čo sa jej všetci smiali). Rovnako ani Jessie nemal v triede kamarátov a jediný človek, ktorý mu bol v škole spriaznenou dušou bola jeho mladšia sestra Mabele. Jedného dňa si ale s Leslie vyrazí do blízkeho lesa pri ich domoch (nakoľko sa z nich stali susedia) a Leslie ho svojou fantáziou a vierou dostane do sveta Terabithia, kam sa dostali pomoc ou prehupu lanom cez rieku, kde boli slobodní a prežívali krásne časy. Bojovali proti zlu a stali sa z nich tí najlepší priatelia.

Toto priateľstvo sa nedá ani slovami opísať. Bolo to proste niečo tak nádherné, že slová sú fakt málo. V skutočnosti sa málokedy vidí také krásne a úprimné priateľstvo. Všetko to ale skončilo, keď Jessie odišiel so svojou obľúbenou učiteľkou hudby do múzea v Londýne a po návrate sa dozvedel, že Leslie zomrela. Chcela ísť do Terabithie sama a utopila sa v rieke. Samému mi to bolo ľúto a všetko sa na Jessieho začalo akosi vtedy valiť. Musel sa zmieriť s tým, že jej viac niet a v Terabithii ostal sám. Nakoniec svoje tajomstvo zverí svojej sestre Mabele a tým sa príbeh končí.

Ak ste tento film nevideli tak mi verte, že vám ho veľmi odporúčam. Celý príbeh je postavený na krásnych základoch a to priateľstvo Leslie a Jessieho vás určite prekvapí. Super film.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
markonix  22. 6. 2007 14:41
no ja som sa rozreval keď Leslie umrela, dosť ma to zobralo aj koniec bol veľmi dojemný
 fotka
aikaa  22. 6. 2007 14:44
krasny film, tiez som mala slzy v ociach ked Leslie umrela...
 fotka
rami12  28. 6. 2007 09:37
konecne som ho videla aj ja.. taky koniec aky mal som vsak necakala
 fotka
justdvl  13. 2. 2008 17:29
Mne sa ten film vobec nepacil
 fotka
upirka113  23. 1. 2010 20:57
joou tak to je super mam na dvd hh aj knizku mám
 fotka
elizabethskellington  23. 1. 2010 20:58
úžasný film
Napíš svoj komentár