Neviem, či poznáte túto pesničku od kapely Nocadeň, ale skalní fanúšikovia a tí čo si kúpili album Katarzia určite budú vedieť ktorú myslím.
Chcel by som vám teraz povedať jeden príbeh, ktorý sa mi pri tejto pesničke často vybavuje.

1.
Chcel som chytiť vietor
zatiaľ len Boh vie to
Chcel som chytať dážď
Každú kvapku zvlášť

Pre mňa táto časť textu hovorí o snahe dokázať niečo pre niekoho na kom mi naozaj záleží a byť pre neho všetkým. Keď človek chce chytať vietor a dážď mi to pripomína dosiahnuť niečo čo vie, že je nemožné ale napriek tomu za to bojuje telom aj dušou. Minulý čas je použitý zrejme preto, že človek sa o to naozaj snažil ale nakoniec to vzdal z dôvodu, že to jednoducho nevyšlo.

2.
Chcel som splynúť s riekou
Aj napriek všetkým hriechom
Chcel som ísť len s tebou
A preletieť aj nebo

Táto pasáž už konkretizuje o čom sa autor (Rasťo) snažil hovoriť. Pre mňa to bola dievčina z ktorou som prežil naozaj krásny čas a chcel som naozaj s ňou preletieť aj nebo a byť vždy pri nej, keby to šlo. Teraz už ale po rok starom konflikte mi ani poriadne neverí a bojím sa, že to nikdy nebude takto fungovať, ale naopak to bude ako sa hovorí v refréne:

Ref:
Po tvárach steká nám dážď
Sme tu však každý už zvlášť

V poslednej slohe sa píše:

3.
Chcel som vyliať s tebou
Oceány z brehov
Chcel som iba z nás
Spraviť niečo viac

Dôkaz toho, že aj Rasťo aj ja sme naozaj chceli len to najlepšie a nikdy sme nechceli ublížiť tomu na koho sa tento text vzťahuje napriek tomu sa to všetko akosi zruinovalo. Je to pocit akoby človek nedokázal to čo naozaj pre toho dotyčného chcel urobiť a trápi ho to a ja to takto naozaj cítim. Tá dotyčná sa mi v podstate viac vyhýba ako si ma všíma a je mi to ľúto, lebo som chcel dokázať pre ňu niečo viac ako len sa rozprávať. Chcel som jej ukázať skutočnosť priateľstva. Bohužiaľ to akosi odmietla.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
rami12  14. 12. 2006 21:06
Jej toto si krasne napisal.. ja tu pesnicku milujem, je velmi silna.. Zial rozdiel medzi tebou a Rastom je v tom, ze jemu sa nakoniec podaril uspesny koniec...
Napíš svoj komentár