Kedysi som sa v nedeľu zobúdzal s hnusným pocitom a pachuťou depresie v ústach. Hlava ma začínala bolieť z neskutočného množstva drôg, ktoré som v noci požil a zapil nepredstaviteľným množstvom alkoholu. Často som sa snažil upiť k smrti, ale nedarilo sa mi to. Kráčal som týmto svetom ako blúdna duša a žil som len preto, aby som umrel. Každý víkend som sa snažil zresetovať si hlavu, ale bolo to márne. Vždy, na druhý deň ráno, tam boli tie myšlienky znova. Dostal som sa do štádia, v ktorom už nemalo zmysel hladať zmysel života. Zvykol som dlho ležať v posteli, pozerať do stropu a premýšľať o tom, prečo ma má pár ľudí rado a prečo ma zvyšok sveta nenávidí, prečo nemám šťastie v láske, prečo putujem týmto svetom sám. "Kde je to dievča mojích snov?" pýtal som sa sám seba. Vravela, že príde. Povedala, že sa nemusím báť, že všetko bude dobré a nakoniec budeme spolu a ja budem konečne šťastný. Klamala.

****

Dnes sa už nezobúdzam s hnusným pocitom a depresia je preč. Toto nie je tá z nekonečných smutných nedieľ v mojom živote, kedy som sám so svojimi myšlienkami čakal do večera, kým si ľahnem spať a znova vypnem hlavu. Nie, toto je pekná nedeľa. Otočím sa na bok a zacítim vôňu najkrajších ryšavých vlasov, aké som v živote videl. Pritúlim sa k nej a cítim, že som konečne našiel niečo, kôli čomu sa tu oplatí ostať. Vlastne, našlo si ma to samo.

****

Prizerám sa, ako sa oblieka. Natiahla si červené nohavičky, čierne silonky a rifľové kraťasy. Svoje krásne prsia obliekla do obyčajnej čiernej podprsenky a zakryla to jednoduchým čiernym tričkom na ramienkach. Pobozkala ma na rozlúčku a odišla.

****

Volá sa Ariel. Má 28 rokov, útlu postavu, ryšavé vlasy a krásne veľké hnedé oči. Jej obľúbená farba je červená a čierna. Miluje knihy, rada pozerá horory a jej najobľúbenejšou kapelou je Pink Floyd. Je nezadaná, pretože sa takto cíti najlepšie. Trpí depresiami a v minulosti sa pokúsila spáchať samovraždu. Každý deň jej ten neúspech pripomínajú jazvy na zápästí.

Už v osemnástich rokoch sa odsťahovala z domu, zamestnala sa ako barmanka a snažila sa nájsť to, čo by v nej vyplnilo to neznáme prázdne miesto. Snažila sa nájsť zmysel života. Nakoniec si vo veku dvadsaťtri rokov uvedomila, že tento svet nie je miesto pre ňu. Nevyliečitelné tažké depresie, ktoré nemali jasnú príčinu jej v tom len pomohli.

Jedného krásneho dňa sa krásna Ariel rozhodla zomrieť. Zatúžila po smrti tak, ako feťák zatúži po svojej ďalšej dávke. Spáchala samovraždu, ktorá jej bohužiaľ nevyšla.

Keď ju prepustili z nemocnice, rodičia ju hneď vzali k sebe. Starali sa o ňu ako o novorodeniatko. Ale u nej sa nič nezmenilo. Vždy bola smutná, často plakala a depresie neprechádzali. Len si uvedomila, že už umrieť nechce. Myslela si, že na druhej strane je krásne, že je tam všetko lepšie. Zmýlila sa.
Tak pokračovala ďalej vo svojom živote, síce zlomená, ale s nádejou, že to raz príde. Že raz, bude všetko dobré.

****

Je piatok, sedem hodín ráno. Sedí v autobuse a premýšľa nad tým, čo bude robiť večer. Autobus zastaví a dnu nastúpi chlapec, ktorý vyzerá ako keby prepil celú noc. Keď ide okolo nej, pozrie sa naňho, ich pohľady sa stretnú a v nej sa niečo pohne. Cíti niečo, čo v živote ešte necítila. Sadol si za ňu. Srdce jej bije, je celá roztrasená a vzrušená. Má najväčšiu chuť sadnúť si k nemu a rozprávať sa s ním. Ale nato je až príliš hanblivá, aby to dokázala.

Celú cestu premýšľala nad tým, čo sa to s ňou vlastne deje. Kto je ten neznámy chlapec, ktorý naštartoval už dávno prachom zapadnuté stroje v jej hlave? Prečo na ňu tak pôsobí?

V práci sa celý deň tešila nato, ako s chuťou do seba kopne pár panákov rumu a jej myseľ sa uvolní, ťažoba myšlienok opadne. Rozhodla sa, že dnes vyskúša nejaký nový podnik, v ktorom ešte nebola. Zmena jej predsa prospeje a možno sa tam s niekým zoznámi.

****

Vošla do baru, poobzerala sa, keď sa jej zrazu rozbúchalo srdce. Pri bare stál on. Chlapec z autobusu. Rozhodla sa, že ho osloví, nech už sa stane hocičo. Prišla k nemu a zatriasla mu plecom. Od prekvapenia mu vypadla cigareta z úst. Nevedela, čo si má o tom myslieť, ale jej túžba spoznať ho bola taká silná, že sa tomu ani nevenovala. Pozvala ho na panáka a začali sa spolu baviť.

Po pár hodinách strávených s týmto človekom si pomyslela, že s ním chce stráviť zbytok svojho života.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár