Mnoho ľudí využíva akademický týždeň na to aby sa pripravili na maturitnú skúšku. Ja som mala rovnaké plány. Ale keďže sa poznám a viem že vždy keď sa musím učiť je pre mňa oveľa nutnejšie poriadiť si skrinku alebo sedieť za počítačom, čítať knihu či vyriadiť kuchyňu rozhodli sme sa spolu s mojou spolužiačkou že sa nebudeme učiť doma ale pôjdeme do domu ktorý máme (presnejšie majú moji rodičia) v Malachove. Tam predsa nebudú žiadne veci čo by nás mohli rozptyľovať. Nápad to nebol zlý, rodičia súhlasili nuž sme sa tam v pondelok vybrali.

Musím uznať bol to skvelý týždeň. Strašne sme sa nasmiali, po prvý krát v živote sme si samé varili (po estetickej stránke to prvé dni nebolo bohvie čo ale zjesť sa to dalo). Spoločne sme usporiadali hon na mravce ktoré nám začali pobehovať po kuchyni. Nahrali sme si pár zaujímavých videí na mobil ako záznam z tohto týždňa. Streda bola kritická pretože moja mamina nám darovala fľašu vína. V stredu však prišla aj Nina a 0,7 litra vína pre tri je predsa málo. Nuž sme sa rozhodli dokúpiť si ešte 2 litre. Spoločne sme sa tak zrúbali že sme si vyrobili pár trapasov a vo štvrtok sa nám neučilo najlepšie. Ale bola zábava.

Dnes je piatok večer a ja si s hrôzou uvedomujem že viem ... teda chabo ovládam asi 14 tém z ekonomiky. Slovenčinu sme ani neotvorili a z nemčiny nemám ani len spracované všetky témy. Ostávajú mi ešte 4 dni na doučenie sa no keďže zajtra idem na prípravu na prijímačky a skôr ako o tretej domov asi neprídem sú to vlastne asi len 3 dni. Zo začiatku sa mi začala krútiť hlava, behať mráz po chrbte a oblial ma studený pot. Iba teraz som si uvedomila ako je to blízko. Najhoršie je že každý mi vraví že sa nemám báť a určite to zvládnem. Tá dôvera ktorú vidím v očiach rodičov ma začína ubíjať, keď si predstavím ako mi profesorka z ekonomiky zo známok 1, 2, 3 dala jednotku zo slovami: „Ja viem že ty ma na mature nesklameš“ cítim sa nepríjemne a keď počujem spolužiakov vravieť „Veď sa nepoznáme dva dni, ty to zvládneš“ tak ma obchádza hrôza pri pomyslení na to koľko času som učeniu venovala. Najhoršie na tom je, že ak aj zmaturujem tak nechcem štvorky, ale aj keď si uvedomujem ako som na tom zle sedím za počítačom a stále sa NEUČÍM!

Neviem ktorý normálny človek pije cez akademický týždeň alebo kto ho využíva na to aby sa naučil variť. Tento týždeň bol vážne skvelý, lenže asi som ho nevyužila najlepšie. Ak by sa mi podarilo zmaturovať na lepšie známky ako na trojky tak by to bol vážne zázrak.

 Blog
Komentuj
 fotka
xelylin  23. 5. 2008 23:51
ja som na tom podobne, akademicky za mnou a ja neviem poriadne nic, maturujem uz v pondelok a moje vedomosti vidim dost bledo ..ale aspon si mozes povedat,ze tento tyzden nebol az taky zabity,ked si si ho uzila,aj ked inym sposobom ako si planovala ja som z uciva som skoro nic nevidela, zacinaju ma zozierat vycitky svedomia
 fotka
zero  24. 5. 2008 00:01
no.. ani ja na tom nie som najlepsie.. zacinam uvazovat o tom ze tam radsej ani nepojdem anglinu ani litiku som este nevidela.. a z ostatku viem ledva polku.. a za 2 dni to neni sanca sa uz naucit a ani na to uz nemam naladu..
 fotka
babkinaponozka  24. 5. 2008 00:08
Kks, ďakujem ti za tento blog .. Aspoň viem, že v tom nie som sama .. Vždy keď som sa chystala učiť som zrazu nutne "musela" upratať si skriňu s oblečením a podobne debilné záležitosti.. Hmm, lenže ja som na to celé 4 roky asi kašlala.. O to to je vtipnejšie .. Tak ja ti teda prajem na mature veľa šťastia .. Ale praj aj ty mne prosím, maturujem v utorok ..
 fotka
shroomy  24. 5. 2008 00:29
no ja len dufam,ze sa na mna nehnevas,ze som nesiel von,ale vazne som nemohol pozdrav ninu,ze tu ostatu branu si umyje
 fotka
myslitel  24. 5. 2008 14:42
Ja som na tom podobne, učim sa a učim sa a nič neviem, štyrky nechem ale ked vydim rodičov a chcu aby som zmaturoval, no proste hroza,

neminu mam až v stredu takže tu som ešte neotvril, som ani nevedel aky som hlupy a kolko toho neviem a po akademickom neviem ešte viac,ešte dva dni tak hadam dačo napučitm do tej hlavy ale idem na iny štil učenia ,



Jedna tema na slovinu 100%,

Jedna tema na pozemko 100%

Jedna tema na neminu 100%



Takže vam dam ešte vedieť, či som si tiahol temy ktore som chcel , možno ma boh ma rad a dopreje mi vytiahnuť temy ktore viem,

sice neviem prečo by ma mal mať rad natolko ale necham to :--(O) zatial tak ,



Veša štastia maturanti, bude vam ho treba
 fotka
pubertslatinocelny  2. 11. 2008 19:14
no jak to dopadlo?
 fotka
felin  28. 3. 2015 17:40
zmaturovala som a od vtedy sa mi podarilo ešte kopu iných vecí ale aj tak robím všetko na poslednú chvíľu
 fotka
antifunebracka  29. 1. 2017 00:40
Neboj, to dáš, ja mám také heslo, že maturita - formalita.
Napíš svoj komentár