MovieSnob: Blog, ktorý vie o filme viac než ktokoľvek z vás. Neveríte?

Budúcu stredu má v amerických kinách premiéru film J.Edgar, životopisná dráma s podtitulom "Najmocnejší muž sveta". Je to portrét Johna Edgara Hoovera, zakladateľa a prvého riaditeľa FBI. Hoover stál na čele jednej z najväčších bezpečnostných agentúr sveta po celých 37 rokov, počas ktorých FBI prenasledovala najväčšie mafiánske rodiny (hoci sám Hoover bol údajne vášnivý hráč a pravidelný zákazník stávkových kancelárií rodiny Genovese), vyšetrovala sabotážne akcie zahraničných špiónov na území USA, aktivistov za ľudské práva a napokon aj amerických občanov pre podozrenia z komunizmu. Hoover bol mnohými považovaný za sivú eminenciu a ako sa ukázalo po jeho smrti, FBI sledovala mnoho významných osobností a viedla o nich spisy, ktoré mohli byť využité na vydieranie (Hoover nechal dokonca sledovať údajné lesbické milenky manželky prezidenta Roosevelta Eleanor, hoci sám Hoover bol zrejme homosexuál, sledoval aj brata prezidenta J.F.Kennedyho Roberta, senátora, neskoršieho najvyššieho štátneho zástupcu a prezidentského kandidáta).

Tešíť sa navyše môžeme nielen na zaujímavú storyline, ale aj na kvalitné herecké obsadenie. Hoovera si zahrá Leonardo DiCaprio, Hooverovu matku Anne zase Dáma Radu Britského Impéria Judi Dench, objaví sa tu aj Josh Hamilton (mihol sa v Sex and The City a nahovoril Doda z Doby ľadovej), Geoff Pierson (Dexter, Boardwalk Empire, 24) či Armie Hammer (hral hneď oboch bratov Winklevossovcov v oskarovom The Social Network) , ktorý si zahrá Hooverovho údajného milenca Clydea Tolsona. A aby som nezabudol, celé to režíroval Clint Eastwood, z ktorého nám na staré kolená možno vyrastie ešte aj skvelý režisér.

Tak sa zdá že po čase sa opäť oplatí ísť do kina. Bohužiaľ, J. Edgar k nám dorazí asi až niekedy v januári, alebo februári budúceho roka, takže sa ešte nikam chystať nemusíte... Zatiaľ si môžete pozrieť aspoň trailer tu:
» www.imdb.com/video/imdb/vi18...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár