Ahojte, prinášam druhý článok z mojej série rád do života. Dnes ti prezradím ako si udržať ženu.

Každé dievča a žena je niečím výnimočná a na každú platí niečo iné. Preto sa pokúsim napísať všeobecné rady, ktoré by mali platiť na väčšinu mladých žien.

Takže ako si udržať ženu?

1. V prvom rade jej dávaj na javo ako veľmi ti na nej záleží, a že ju máš rád presne takú aká je. Rozhodne sa na nej nesnaž niečo zmeniť. Tiež by sa ti nepáčilo keby ťa chcela meniť alebo obmedzovať.

2. A čo tvoja žiarlivosť? Najideálnejšie je keby si jej úplne veril a nežiarlil na každého jej kamaráta či spolužiaka. Hneď by pocítila tvoju nedôveru a začala by rozmýšľať o tom či si naozaj ten pravý... Ak jej začneš často volať keď bude vonku, začneš jej zakazovať stýkať sa s určitými ľuďmi alebo budeš pýtať jej heslo od sociálnych sietí či kontrolovať smsky v mobile, určite sa bude cítiť nepríjemne a váš vzťah sa čoskoro rozpadne.

3. Vráťme sa ešte k tej žiarlivosti. Povedzme, že druhý bod sa ťa vôbec netýka a ani raz si jej nedal pocítiť, že žiarliš. To je naozaj super. Avšak ak to nepreženieš a spýtaš sa jej len povedzme "lišiacky" : "Hmm, s kým si to píšeš?" - tým by si nič pokaziť nemal .

4. Buď iniciatívny. Niekedy sa stáva, že ženy sú iniciatívnejšie ako muži a vymýšľajú rôzne programy. Poďme tam a hentam, poďme robiť tamto a hento... Najlepší by bol pomer 50 : 50. Ak si typ človeka, ktorý necháva svoju partnerku aby bola iniciatívnejšia ako on, nie je to najlepšie riešenie. Možno v kútiku duše čaká práve na to, že dnes vymyslíš program ty. Ak je to však naopak a stále si to ty, ktorý je ten iniciatívny a vymýšla stále program a už máš toho dosť, jednoducho jej to skús naznačiť. Napríklad sa jej skús spýtať kam by sa rada šla pozrieť a pod. Môžeš z toho spraviť spoločnú iniciatívu

5. Povedz jej aká je dnes krásna. Pochváľ ju. Že jej to tričko pristane, že má skvelú vôňu, aká je sexi... Ženy to milujú a potrebujú to. I po rokoch vzťahu si cenia každú tvoju pochvalu - avšak vycítia ak nie je myslená úprimne. Nemusíš jej to hovoriť každý deň (to by si na to zvykla a nebolo by to už výnimočné), ale nieže si spomenieš na to len raz do roka...

6. Takisto jej nikdy nepovedz ani nenaznač, že pribrala, to neznášame! Áno stalo sa. Boli vianoce, veľká noc, maturita, skúšky a trochu to s jedením prehnala. Niekto sa počas stresového obdobia prejedá, iný zase nedokáže prehltnúť ani kúsok chleba. Ona si to určite všimne i sama a bude sa snažiť s tým niečo robiť. Je to iné keď jej to povie najlepšia kamarátka ako keď jej to povie polovička, ktorej sa chce páčiť. Ak ti to však začalo trošku vadiť (čo by nemalo ak ju miluješ :p), tak ju začni volať von sa trošku pobicyklovať alebo skús vymyslieť iné športové zážitky.

7. Veľa mužov má problém s vyjadrením svojich pocitov. Nehovorím, že ženy nie, ale muži s tým majú väčšiu dilemu. Nezvyknú sa veľmi spovedať ani svojim kamarátom, lebo to možno považujú za "teplošské", skôr si na to vyberajú dievčatá - kamarátky či partnerky. Ale čo keď to nedokážu povedať ani svojej priateľke? Niektorí to vedia, iní nie. Avšak žena by sa naozaj potešila keby sa jej priateľ zdôveril s tým čo má na srdci. V opačnom prípade si bude myslieť, že jej nedôveruje aj keď v skutočnosti to tak nie je.

8. Ešte by som sa vrátila k tvojim pocitom. Vieš čo by ženu naozaj potešilo? Keby si jej povedal, čo cítiš k nej. Nie len strohé Ľúbim ťa! Milujem ťa! Si najlepšia! (I KEĎ I TO SI NAOZAJ VÁŽIME), ale skús ísť ešte hlbšie. Napríklad začni s tým, že: "Odkedy som ťa prvý krát videl...", nemusí to znieť silene ako z nejakého filmu, kľudne daj do toho humor a seba samého . Alebo jej napíš krásny email či list. Vyber si na to napríklad jej narodeniny či Valentína...alebo len všedný deň. Ani nevieš ako ju potešíš a určite si jej srdce ešte viac získaš.

9. Si verný? Dávaš jej pocit, že je tvoja jediná? Že miluješ iba ju? Tak si ten správny partner!

10. My ženy sme omnoho žiarlivejšie ako muži. Česť výnimkám keď je to naopak. Ale je i mnoho prípadov, keď žena dôveruje a muž netrpezlivo sleduje každý jej krok (no dobre, trošku zveličujem, ale chápeme sa )... Ideme vraždiť ak sa obzrieš za inou (preto to nerob v jej prítomnosti ) alebo venuješ inej viac pozornosti ako svojej polovičke. Musíš jej dať najavo, že ona je tá výnimočná a venuj sa najmä jej, ak je tvojou prioritou udržať si ju .

11. Nájdi si na ňu dostatok času. Nehovorím teraz, že máš zabudnúť na svojich kamarátov a koníčky. To vôbec nie. Ale zase ju neodsúvaj nabok, pretože by rýchlo pochopila, že ten vzťah neberieš vážne...

12. Niekedy zase nastáva ten problém, že odsúvaš svojich kamarátov a s ňou tráviš väčšinu svojho času... Síce, povedzme si úprimne, väčšinou sú to ženy, ktoré odsúvajú svoje kamarátky kvôli partnerovi. Ak jej chceš vysvetliť, že potrebuješ nejaký čas aj na svojich priateľov, skús jej to opatrne povedať. Napríklad ak sa spýta či sa zajtra zase stretnete tak jej povedz, že či jej nebude vadiť ak sa stretnete v sobotu, lebo si chcete dať s chalanmi pánsku jazdu a pod. Mala by to pochopiť.

13. Čo ak nastane nuda vo vzťahu? Tohto sa obáva takmer každý. Čo ak raz pôjdeme von a nebudeme si mať čo povedať? Čo ak...? STOP! Ak ste obaja alebo aspoň jeden z vás kreatívny, nudy sa báť nemusíš Dôležité je nevolať si každý večer (alebo veľmi často a dlho), pretože potom vám nemusí ostať nič na rozhovor keď sa stretnete zoči-voči. Iné je to samozrejme pri láske na diaľku a pod...

Ako som už v predchádzajúcom článku spomenula, nudu najlepšie zabíjajú spoločné zážitky, či už túry, dovolenka na chate, stanovanie... Skús vymyslieť niečo špeciálne.

14. Daj jej pocítiť, že sa o ňu zaujímaš, že chceš spoznať jej rodičov, priateľov a pod. Budeš mať u nej veľké plus!

15. Zisti čo má rada, kam rada chodí, čo by rada chcela spraviť... Ak ju budeš pozorne počúvať určite to zistíš. Konečne bude mať pocit, že ju niekto naozaj pozná! A je to jednoduché. Stačí počúvať . A možno i čítať medzi riadkami...

16. Nezabudni na romantiku! Vravíš si... "tá moja na také neni", môžeš si to navrávať, môže si to navrávať i ona, ale je to blbosť! Určite túži po tom aby si ju príjemne prekvapil. Nemusí od teba žiadať posypanie postele lupeňami ruží, či zapálenie sviečok... Každá túži po niečom inom - možno chce aby si jej napísal list, možno chce aby si jej pustil jej obľúbenú pesničku (skús sa dostať k jej playlistu) a zatancovať si pri tom, možno chce aby si pre ňu niečo vyrobil/nakreslil len tak z lásky...alebo sa len chce prechádzať pod nebom plných hviezd za horúcej noci alebo si pustiť DVD a len tak vo dvojici pozerať komédiu a túliť sa...

Len skúšaním zistíš, čo pre ňu naozaj znamená slovo romantika.

17. Trpezlivosť ruže prináša. A nielen ruže. Ale i sex. Tak na ňu netlač ak vieš, že ešte nie je pripravená. Nevydieraj ju so slovami "Ak ma miluješ...", ale počkaj! Ak to nedokážeš tak to znamená, že nie si ten pravý pre ňu!

18. Keď už sme pri intimite... tak ju nenúť do ničoho čo naozaj nechce, možno časom bude chcieť, možno nie... Pochop to. A nezabudni uspkojiť aj ju. Nebuď sebecký

19. Ak vieš, že ju niečo trápi daj jej najavo, že to na nej vidíš. Ak nič nepovieš, bude si myslieť, že o tom nevieš. Ak ti povie strohé: "nič mi nie je", povedz jej, že vieš, že je, ale nesnaž sa to hneď z nej dostať. Len jej vysvetli, že ti môže čokoľvek povedať, že keď bude chcieť... si tu pre ňu.

20. Keď ti povie o tvojich problémoch, očakáva, že ju nie len vypočuješ, ale že jej aj skúsiš poradiť, povzbudíš ju alebo ju rozosmeješ.

21. Nechaj ju nech ťa naozaj spozná. Možno zistíš, že máte rovnaké koníčky alebo ju vďaka tebe začne baviť niečo nové.

22. Nehanbi sa za ňu pred inými a pobozkaj ju! (myslím sekundový bozk, nemusíš ju hneď olizovať ). Povedz jej pred inými napríklad "zlato". Je to milé a bude vedieť, že sa za ňu nehanbíš a ani za svoju lásku k nej. Niektorí s tým problém nemajú, iní zase bohužiaľ áno.

23. Rešpektuj ju, váž si, že ju máš a nikdy jej neklam!

Prajem veľa šťastia!

Nabudúce ti Fency povie Či je lepšie zmieriť sa so svojím problémom alebo bojovať. (Na žiadosť lenkaska1).

 Blog
Komentuj
 fotka
trdelniiiq  20. 8. 2012 23:13
Vela bodov je tu skor takych, ktore sa hodia na zacinajuci vztah . Taktiez si myslim, ze nuda vo vztahu alebo "nemame si co povedat" by nastat nemala nikdy. Pocas skolskeho roku som napriklad s frajerkou nonstop, vzdy sa rozpravame a este nikdy sa nam nestalo, aby bolo trapne ticho, pripadne nuda. Ale zas u ludi, ktori si az tak blizki nie su/nie su podobne povahy, by to teoreticky nastat aj mohlo
 fotka
fency  20. 8. 2012 23:23
@trdelniiiq moja kamarátka sa rozišla s priateľom práve kvôli tej nude, často si volali a vonku si nemali čo povedať...

tak som to aj chcela napísať, aby sa to hodilo najmä pre začínajúci vzťah, ale doplnila som to aj tým, čo sa hodí i pre ten dlhodobejší
 fotka
trdelniiiq  20. 8. 2012 23:27
Ja osobne si neviem take nieco predstavit ale samozrejme, ze u ineho podobna situacia nastat moze
 fotka
dadenka  21. 8. 2012 08:37
podarené rady a pravdivé Keby sa tak toho chlapi držali
 fotka
tbm88  21. 8. 2012 08:48
Som nazoru, že tajomstva si treba do hrobu brať čiže zverovanie priateľke nech by sa dialo čokoľvek nehrozi.
 fotka
fency  21. 8. 2012 10:08
@tbm88 aj ja mám samozrejme tajomstvá, ktoré si nechávam pre seba, ja som myslela zverovať sa s tým čo ťa trápi a čo cítiš a pod.
 fotka
sheily  21. 8. 2012 10:24
jak som si čítala tie body, rozmýšľala som či by to platilo aj na mňa..a celkom si trafila
 fotka
tbm88  21. 8. 2012 10:42
@fency to by suviselo s tajomstvami, celkovo som bezcitny hraničim až so 100% pragmatizmom
 fotka
popolcek  21. 8. 2012 16:04
boze kolko pravdy v jednom blogu
10 
 fotka
antifunebracka  21. 8. 2012 16:21
ha, kedysi som bol PRESNE 100% taky a co som dostal? figu borovu!

cize ako si udrzat zensku podla antifunebraka: ser na vsetky tieto pravidla, kazde z nich porus, bud zly, sakrkasticky, utahuj si z nej, spravaj sa kusa ako decko, bud co najviac nedobytny. ALE v spravnej chvili bud romanticky, nezny, sexualny. a drsny a agresivny, ked ju niekto urazi. mne to vyrazne pomohlo.

btw uz ti niekto povedal, ze pises neskutocne fadne?
11 
 fotka
majo  21. 8. 2012 17:29
ja s frajírkou si myslíme, že je to khokhotina!
12 
 fotka
rollo111  26. 8. 2012 13:29
tomuto sa hovorí ženské bláboly...
13 
 fotka
samuel17  15. 8. 2014 11:44
Ja sa môžem snažiť ako chcem a aj tak ma žiadne nechcú, všetky body dodržiavam...
Napíš svoj komentár